جمعی از طلاب و استادان حوزه علمیه قم به حسن روحانی هشدار داده‌اند که مدام مواضع رهبر جمهوری اسلامی را «مورد مناقشه» قرار ندهد. آن‌ها گفته‌اند این عملکرد رئیس‌جمهور «تضعیف جایگاه رهبری» است.

Rohani-Khamenei

این طلاب در نامه خود «حفظ جایگاه ولی فقیه» را وظیفه مسئولان بلندپایه حکومت دانسته و گفته‌اند: «هرگونه فعل یا سخنی که باعث تزلزل جایگاه رهبری شود مصداق ضربه به اصل انقلاب است» و مسئولان نباید خود عامل «تضعیف جایگاه ولی فقیه در سطح جامعه» شوند.

از زمان روی کار آمدن حسن روحانی به‌عنوان رئیس جمهوری ایران مواردی بوده که سخنان او با مواضع علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی یکی نبوده است. از جمله در مورد مذاکره با آمریکا، نقش شورای نگهبان در رد صلاحیت‌های نامزدهای انتخابات، «هدایت مردم به سوی بهشت»، مسئله «نفوذ دشمنان» و… سرانجام آموزش زبان انگلیسی که همین چند روز پیش مطرح شد.

طلاب و استادان حوزه علمیه قم خطاب به روحانی در نامه خود آورده‌اند: «متأسفانه از شروع ریاست جمهوری جنابعالی، مشاهده می‌شود هنگامی که رهبر انقلاب تذکرات و نکات مهمی را مطرح می‌نمودند از طرف شما بعضاً با کنایه و در موارد زیادی صراحتاً سخنان رهبر انقلاب مورد مناقشه قرار می‌گرفت.»

به‌گفته طلابِ نویسنده نامه این روند از طرف روحانی «در پسابرجام شدت گرفته است». آن‌ها گفته‌اند: «جنابعالی اجازه نمی‌دهید حداقل ۲۴ ساعت از سخنان رهبر انقلاب بگذرد و شروع به مناقشه به صورت صریح و علنی ضد بیانات رهبری می‌کنید.»

طلاب هشدار داده‌اند این عملکرد روحانی که «شائبه غرض داشتن نیز در آن هویدا است» از چشم‌ها دور نمی‌ماند و محبوبیت او را به‌صورت چشمگیری کاهش خواهد داد.

تذکر پایانی آن‌ها چنین است: «تضعیف جایگاه رهبر انقلاب به سود جنابعالی نخواهد بود.»

احمد علم‌الهدی، عضو مجلس خبرگان نیز روز گذشته، پنج‌شنبه ۱۶ اردیبهشت، «ایستادگی سیاسی در برابر ولایت» را از جدی‌ترین خسارت‌های فرهنگی دانست و گفت: «رسماً مقابل حرف رهبری می‌ایستند. بدبختی ما این است که در همین نظام و همین مملکت یک فرد که ادعا دارد لیدر سیاسی است حرف خود را برابر حرف ایشان قرار می‌دهد.»

علم‌الهدی به پیروی از سخنان رهبر جمهوری اسلامی که از ترویج زبان انگلیسی انتقاد کرده بود گفت «انگلیسی زبان علم نیست بلکه زبان جهل و کلک است». او ترجمه انگلیسی کتاب‌های فلسفه را نیز بی‌اعتبار دانست و افزود: «عده‌ای بلافاصله [پس از سخنان رهبری] می گویند انگلیسی زبان علم است و چرا نباید مردم با زبان علم حرف بزنند؟»

فردای روز سخنان خامنه‌ای، حسن روحانی در نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم «دقت و جدیت» در آموزش‌ زبان‌های خارجی به دانش‌آموزان در مدارس تأکید و وزارت آموزش و پرورش را مکلف کرد تا در زود‌ترین هنگام چگونگی تدریس و آموزش زبان‌های خارجی در مدارس را بررسی کرده و گزارش آن را برای برنامه‌ریزی و ساماندهی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.