شبهنظامیان حوثی در یمن صبح یکشنبه اول مه/۱۲ اردیبهشت کنترل یک پایگاه نظامی مهم در منطقهای در شمال پایتخت یمن، صنعا را در دست گرفتند.
به گزارش مقامات محلی در یمن، نیروهای حوثی از سپیدهدم یکشنبه عملیات غافلگیرکننده و وسیعی را برای تصرف بخشهای وسیعی از استان «عمران» در شمال صنعا آغاز کردند و مقدار زیادی تسلیحات نظامی نیز بهدست آوردند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، چند سرباز مدافع این پایگاه نظامی نیز در این حمله کشته شدند. تا کنون تلفاتی از غیرنظامیان گزارش نشده است.
استان عمران در فاصلهٔ ۴۸ کیلومتری شهر صنعا پایتخت یمن واقع شده است.
عبدالمالک مخلفی، وزیر امور خارجه یمن و نماینده ارشد دولت در مذاکرات صلح در کویت گفت که اقدام اخیر حوثیها مذاکرات صلح را «فلج میکند».
او در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «ما به خاطر مردم و کشورمان در موقعیت و شرایط مناسب پاسخ این اقدام جنایتآمیز حوثیها را در عمران خواهیم داد.»
پیشروی نیروهای حوثی در حالی صورت میگیرد که تنها یک روز از آغاز مذاکرات صلح یمن در کویت و آتشبس موقت در این کشور میگذرد و این اقدام حوثیها به احتمال زیاد مذاکرات صلح را به مخاطره میافکند.
- بیشتر بخوانید: مذاکرات صلح یمن در کویت از سر گرفته شد
مذاکرات صلح یمن از روز گذشته با حضور نمایندگان دولت عبد ربه منصور هادی، شیعیان حوثی و همپیمانشان، نیروهای علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین و با حمایت سازمان ملل در کویت برگزار شده است.
عقبنشینی شیعیان حوثی و همپیمانانش از مناطقی که تصرف کردهاند، بازگرداندن سلاحهای سنگین به دولت و از سرگیری انتقال قدرت و آزادی زندانیان، از موضوعات مورد بحث در مذاکرات روز گذشته بود.
از دور قبلی مذاکرات که ۲۱ آوریل / دوم اردیبهشت در کویت زیر نظر سازمان ملل برگزار شد تا کنون نمایندگان طرفهای درگیری بهطور جداگانه با اسماعیل ولد شیخ احمد، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن ملاقات کردهاند.
درگیریها در یمن از ماه سپتامبر ۲۰۱۴ که حوثیها و همپیمانانش صنعا، پایتخت یمن و بسیاری از مناطق این کشور را به تصرف خود در آوردند شدت گرفت.
از آن زمان به این سو جنگ یمن به جنگی منطقهای تبدیل شد و از ماه مارس ۲۰۱۵ ائتلاف عربی بهرهبری عربستان سعودی بهسود دولت عبد ربه منصور هادی وارد عمل شد و بمباران یمن و مواضع شیعیان را آغاز کرد. از آن زمان تا کنون ۶۸۰۰ نفر کشته و ۲,۸ میلیون نفر آواره شدهاند. بهگفته سازمان ملل ۸۰ درصد جمعیت یمن نیاز فوری به کمکهای انسانی دارند.
هر ادم مبتدی با سوا د ایندایی به نقشه وراکندگی مذهبی یمن نگاه کنده، در میابد حتی هر کدام از طرفین چه یمکنی ها مورد حمایت سعودی-غرب و چه یمنی های حوثی-صنعایی، نخواهند برای درااز مدت کنترل تمام کشور موسوم یمن بگیرند. یمن عملا چند پارچه است و فقط دو راه حل واقعی وجود دارد
1- پذیرفتن واقعیت بافت چندمذهی-قومی یمن و قبول فدرالیسم
2- ادام جنگ و کشتار، که میتواند به فاجعه تسلط داعش و اقاعده در این شک.ر بینحامد و با توجه به تنگه باب المندب، کل جهان تهدید کند و د رالخر دودش بخ شچم خود یمین میرود.
من از دید یک انسان سکولاردموکرات که جان انسانهای بیگناه بخصوص کودکان از همه بیشتر مهمتر میگویم، نه غربی ها، نه سعودی ها و اعراب مرتجع متحدش، نه روسیه ای هاف نه نظام ایرانی، هیچ کدام دلشان به حال یمنی نسوخته و هر کدام خواهان امتیاز و ساختن یمن بعنوانایگاه جاه طلبی خود هستند.
ابن انسان / 02 May 2016