در پی اعلام غرامت دو میلیارد دلاری از داراییهای مسدودشده ایران توسط آمریکا و در پی آن حملات دولت روحانی و طرفدارانش به دولتهای احمدینژاد بهدلیل «سهلانگاری» در اینباره، دفتر احمدینژاد در بیانیهای این اتهامات را رد کرد و بهشدت به دولت روحانی تاخت.
محمود احمدینژاد که پس از روی کار آمدن دولت یازدهم چندین بار گفته بود در قبال مسائل سیاسی ایران سکوت اختیار کرده است این بار دفترش با بیانیه شدیدالحنی به اتهامات اخیر دولت حسن روحانی علیه دو دولت پیشین او پاسخ داده است.
دفتر احمدینژاد گفته است او مشی سکوت خود را حفظ میکند اما برای «روشنتر شدن موضوع و ثبت در تاریخ» چنین بیانیهای را نوشته است.
در بیانیه آمده است مسئولان دولت کنونی در سه سال گذشته «مسئولیت تمامی ضعفها، ناتوانیها و شکستها در امور جاری کشور را به دولت قبل منتسب میسازند» و این امر «به روال عادی و روزمره تبدیل شده است».
بیانیه مسئله غرامت دو میلیارد دلاری از درآمدهای مسدودشده ایران مصوبه دیوان عالی آمریکا را «بهانه جدیدی برای تهاجم دولتیها و عناصر سیاسی و رسانهای وابسته به آنها علیه دولت قبل» دانسته است.
قضات دیوان عالی آمریکا در روز ۲۰ آوریل / اول اردیبهشت با گرفتن دو میلیارد دلار غرامت از داراییهای مسدودشده ایران موافقت کردند.
این غرامت به خانوادههای قربانیان آمریکایی بمبگذاریهای سال ۱۹۸۳ در مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت تعلق خواهد گرفت که گفته میشود حملات تروریستی ایران بوده است.
بیشتر بخوانید: دیوان عالی آمریکا پرداخت غرامت از داراییهای مسدودشده ایران را تصویب کرد
دفتر محمود احمدینژاد گفته است که گرفتن غرامت در دولت فعلی صورت گرفته و معلوم نیست چرا آن را به دولتهای نهم و دهم مرتبط میکنند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران امروز چهارشنبه ۸ اردیبهشت در بخشی از سخنان خود درباره غرامت دو میلیارد دلاری آمریکا، به «سهلانگاری دولتهای گذشته» نیز اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: روحانی: توقیف دارایی ایران به معنای ادامه خصومت است
پیش از این در واکنش به رأی دیوان عالی آمریکا، ولیالله سیف، رئیس بانک مرکزی ایران دولت احمدینژاد را مسئول بیاحتیاطی و سهلانگاری در سرمایهگذاریهای دلاری و خرید اوراق بهادار معرفی کرده بود.
محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران نیز گفته است که خرید چهار میلیارد دلار اوراق قرضه در ایتالیا در دولت احمدینژاد خطراتی داشت که پیشتر گوشزد شده بود. علوی عنوان کرد که مسئولان دولت نهم در شرایطی چهار میلیارد دلار اوراق قرضه خریدهاند که دو میلیارد دلار آن اوراق قرضه آمریکایی بوده است.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری نیز در اینباره گفت: «در یک دورهای تصمیم گرفتند بخشی از منابع بانک مركزی با یک اوراقی در اروپا مدیریت شود كه متأسفانه با بیتدبیری كامل دولت قبل دو میلیارد اوراق آمریكایی خریدند و این باعث شد آنها بتوانند به راحتی این دو میلیارد را مسدود كنند و بعد بگویند ما آن را مصادره كردیم.»
دفتر احمدینژاد در پاسخ به این سخنان بدون اشاره به خرید اوراق قرضه با بیان اینکه دولت آمریکا در دوران دولتهای نهم و دهم «جرأت نزدیک شدن» به ایران را نداشت، پرسیده است: «آیا غارت صورت گرفته، ناشی از ضعیف نشان دادن ملت ایران در عرصه بینالمللی و در نتیجه تجری دولتمردان آمریکایی طی سالیان اخیر نیست؟»
دفتر رئیسجمهور پیشین ایران مسئولان دولت روحانی را متهم کرده که به قولهای شفاهی جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و وعدههای اقتصادی اعتماد میکنند. او افزوده است: «چگونه است که با قول و قرارهای مبهم و نیمبند و بدون تضمین وزیر خارجه و رئیس جمهور آمریکا ، حقوق هستهای ایران و تأسیسات آن به ارزش تقریبی ۳۰ میلیارد دلار، از رده خارج، برخی نابود و بخشی نیز معطل گذاشته شده است؟»
احمدینژاد و مخالفان توافق هستهای این توافقنامه را به ضرر ایران میدانند و همواره علیه آن تبلیغ میکنند. اکنون با پیش آمدن مسئله گرفتن غرامت از داراییهای مسدودشده ایران حملات مخالفان دولت بیشتر نیز شده است.
دفتر محمود احمدینژاد میگوید موضوع گرفتن غرامت در زمانی صورت گرفته که محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران در آمریکا بود. او میپرسد: «آیا این حادثه هیچ رابطهای با ملاقات و موضوعات مطروحه در این مذاکرات ندارد؟»
بیانیه وضعیت کنونی را نتیجه «پافشاری» مسئولان دولتی بر اعتماد به قولهای آمریکا دانسته و پرسیده است: «این رفتار و مشی و منش دولتمردان کنونی آیا متأثر از ناآگاهی نسبت به ماهیت سلطهطلبانه سردمداران دولت آمریکاست یا آنکه شاهد انجام بازی حساب شدهای در یک سناریوی از پیش تعیینشده هستیم؟»
بیانیه دفتر محمود احمدینژاد مرحله جدیدی از تقابل دولت روحانی و مخالفان آن را گشوده است. با اینکه بخشهایی از مخالفان دولت سعی دارند خود را مخالف احمدینژاد و عملکرد دولتهای نهم و دهم نیز نشان دهند اما با انتشار بیانیه دفتر احمدینژاد باید دید که آنها در مخالفت با دولت روحانی به احمدینژاد نزدیک خواهند شد یا خیر.
“احمدینژاد گفته است مشی سکوت خود را حفظ میکند اما برای «روشنتر شدن موضوع و ثبت در تاریخ» چنین بیانیهای را نوشته است.”
این «بگم بگم نژاد» اگر ذره ای ایمان در خود میداشت از ابراز
حق وحشتی نمیداشت و سکوت اختیار نمیکرد و بجای نگرانی
در ثبت تاریخ به فکر ثبت اعمال و گفتار خود و رهبر نزدیک به
خود در محضر خالق خود میبود. و برای شناخت روحانی به آینه
نظری میانداخت.
عباس / 27 April 2016