حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در دومین سمینار بین‌المللی محیط زیست، دین و فرهنگ، دولت یازدهم را «دولت محیط زیست» خواند و گفت که دولت او کار خود را با محیط زیست آغاز کرد.

hasan-rohani

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، روحانی شنبه ۴ اردیبهشت در سمینار محیط زیست، دین و فرهنگ بر تمرکز دولت یازدهم بر موضوع محیط زیست تأکید کرد و محیط زیست را «عاملی برای وحدت ادیان» دانست.

این مراسم یک روز پس از امضای توافق‌نامه تغییرات اقلیمی  پاریس توسط ۱۷۱ کشور جهان در سازمان ملل متحد برگزار شد. ایران نیز از امضاکنندگان این توافق‌نامه است.

رئیس دولت یازدهم گفت که نخستین دستور این دولت در روز اول كاری، احیای دریاچه ارومیه بود.

روحانی «احیای زاینده‌رود»، «پرتلاطم شدن دریاچه هامون»، «گام‌های مؤثر در زمینه آلودگی هوا و ریزگردها»، «جمع‌آوری خودروهای فرسوده»، «تبدیل بسیاری از نیروگاه‌هایی که با نفت و مازوت اداره می‌شد به گاز»، «افزایش هر روزه منابع گازی» و «عرضه بنزین یورو ۴» را از جمله اقدامات دولت یازدهم خواند و گفت این دولت «به حق دولت محیط زیست» است.

پدیده ریزگردها در سال گذشته به مشکل جدی در استان‌های غربی، جنوب غربی و همچنین سیستان و بلوچستان تبدیل شد و بارها به تعطیلی مدارس و به خطر افتادن وضعیت بهداشت و سلامت در این استان‌ها انجامید.

آخرین نمونه از بالا رفتن غلظت گرد و غبار و ریزگردها در ۲۴ فروردین سال جاری در آبادان و خرمشهر به ثبت رسید  که ۱۲ برابر شدن ریزگردها از حد مجاز در این دو شهر، مدارس را تعطیل کرد.

روحانی «همکاری کشورهای همسایه» را در مقابله با پدیده ریزگردها مهم دانست. او در ادامه گفت که در دهه‌های گذشته مبلغان دینی و مذهبی در زمینه تأثیرگذاری در جامعه در رابطه با محیط زیست فعالیت نکردند.

معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، اردیبهشت ۹۴ گفته بود که هیچ مسئولی نمی‌تواند قول برطرف شدن ریزگردها را بدهد و مردم باید با مشکل ریزگردها کنار بیایند.

خشک شدن تالاب‌ها، افزایش بیابان، از بین رفتن مراتع و جنگل‌ها، آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و کمبود آب، از جمله عوامل زیست محیطی است که ایران را در خطر خشکسالی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: توافقنامه اقلیمی در اجلاس سازمان ملل امضا خواهد شد