قضات دیوان عالی آمریکا چهارشنبه ۲۰ آوریل / اول اردیبهشت با شش رأی مثبت در برابر دو رأی منفی با گرفتن دو میلیارد دلار غرامت از دارایی‌های مسدودشده ایران موافقت کردند.

USA

به‌گزارش رویترز، این غرامت به خانواده‌های قربانیان آمریکایی بمب‌گذاری‌های سال ۱۹۸۳ در مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت تعلق خواهد گرفت.

پیش از این صدها آمریکایی به دلیل قربانی شدن بستگانشان در آن‌چه حملات تروریستی‌ ایران می‌نامیدند علیه جمهوری اسلامی شکایت کرده و خواهان دریافت غرامت شده بودند و کنگره آمریکا نیز در سال ۲۰۱۲ لایحه‌ای در پشتیبانی از این آمریکایی‌ها تصویب کرده بود.

طبق این مصوبه دو میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار از محل دارایی‌های مسدود شده ایران در آمریکا به خانواده قربانیان حملات تروریستی غرامت پرداخته می‌شود.

در روزهای اخیر بحث بر سر پیشبرد توافق هسته‌ای و دسترسی جمهوری اسلامی به دارایی‌های خود در خارج از کشور، بالا گرفته است. مخالفان توافق هسته‌ای کارزاری تبلیغاتی روی کوتاه بودن دست ایران از دارایی‌هایش به راه انداخته‌اند. در برخی رسانه‌های اصولگرایان و محافل «دلواپس‌ها» حتی بحث پس گرفتن توافق هسته‌ای مطرح شده است.

ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران نیز در نشست شورای روابط خارجی آمریکا گفته بود ایران نتایج مورد انتظار از اجرای برجام را مشاهده نکرده است. او گفته بود: «تقریباً هیچ چیز اتفاق نیفتاده و به‌طور کلی ما قادر نیستیم از پول‌های خود در خارج استفاده کنیم.»

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز ۱۸ آوریل / ۳۰ فروردین در نشست گروه «جی استریت» اعلام کرد که ایران از زمان توافق هسته‌ای به بیشتر از سه میلیارد دلار از دارایی‌هایش دست نیافته است.

در چنین شرایطی رأی دیوان عالی آمریکا به پرداخت دو میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده ایران به‌عنوان غرامت به خانواده‌های قربانیان آمریکایی می‌تواند تأثیری منفی بر روند پیشبرد مسائل مالی توافق هسته‌ای بین ایران و آمریکا بگذارد.