مارتین کوبلر، فرستاده سازمان ملل در امور لیبی معتقد است که روند تغییرات سیاسی در این کشور باید سریع‌تر به پیش رود.

مارتین کوبلر، فرستاده سازمان ملل در امور لیبی
مارتین کوبلر، فرستاده سازمان ملل در امور لیبی

مارتین کوبلر در گفت‌وگو با رادیو آلمان گفت در حال حاضر روند تغییرات سیاسی در لیبی کُندتر از روند گسترش نفوذ شبه‌نظامیان گروه «دولت اسلامی» (داعش) در این کشور است.

کوبلر افزود اکنون باید پارلمان بخش طبروق فوراً درباره دولت وحدت ملی تصمیم‌گیری کند و دولت جدید نیز باید کنترل وزارتخانه‌ها را در دست بگیرد.

فرستاده سازمان ملل در امور لیبی گفت در پی این اقدامات وزارت جدید دفاع باید شکل بگیرد تا ارتش واحد این کشور را سازماندهی کند.

در لیبی از زمان سقوط معمر قذافی در پاییز ۲۰۱۱، هرج و مرج بی‌سابقه‌ای حاکم است. ده‌ها گروه مسلح و شبه‌نظامی، سرگرم نزاع با یکدیگرند و جنگ قدرت بین دو دولت تا پیش از تشکیل دولت وحدت ملی حاکم بوده است. یک دولت به شبه‌نظامیان گروه «فجر لیبی» نزدیک و در طرابلس مستقر بود و دیگری از حمایت جامعه جهانی برخوردار بود و مقر آن در شرق لیبی و در طبروق قرار داشت. این وضعیت موجب تقویت حضور داعش در این کشور شده است.

دولت وحدت ملی لیبی ۱۹ ژانویه سال جاری میلادی / ۲۹ دی ۱۳۹۴ با ۳۲ وزیر از جناح‌های مختلف تشکیل شد. نخست‌وزیر جدید لیبی فائز سراج ۵۵ ساله، تاجر اهل طرابلس، عضو مجلس نمایندگان طرابلس و عضو حزب اتحاد ملی است.

این دولت روز چهارشنبه ۶ آوریل / ۱۸ فروردین اعلام کرد که حکومت تحت سلطه اسلامگرایان در طرابلس، پایتخت این کشور، قدرت را به دولت وحدت ملی واگذار کرد.

با این حال هنوز پارلمان طبروق موافقت با دولت وحدت ملی را تصویب نکرده است.

مارتین کوبلر همچنین سفر دو روز پیش پائولو جنتیلونی، وزیر امور خارجه ایتالیا به طرابلس به‌منظور پشتیبانی از دولت وحدت ملی لیبی را مثبت خواند.

جنتیلونی اولین سیاستمدار اروپایی بود که پس از ورود رهبر دولت وحدت لیبی به طرابلس، به این شهر سفر کرد.