غول بیکاری در ایران هر روز بزرگ‌تر می‌شود و وعده‌ها و آمارهای دولت مبنی بر کاهش نرخ بیکاری نیز کارساز نیست. آخرین گزارش‌های رسمی منتشر شده نشان می‌دهد که دولت حسن روحانی در دو سال گذشته حدود ۴۵۰ هزارشغل ایجاد کرده است.

kargaran
در حالی که رئیس دولت از ایجاد بیش از یک میلیون شغل در دو سال گذشته خبر داد آمارها نشان می‌دهد که تنها ۴۵۰ هزار فرصت شغلی در دو سال گذشته ایجاد شده است.

یک روز پس از آن‌که اعلام شد نزدیک به یک چهارم خانوارهای شهری ایران فاقد شغل هستند، خبرگزاری مهر صبح دوشنبه ۱۶ فروردین گزارش داد که میانگین مشاغل ایجاد شده در سال گذشته ماهیانه هفت هزار و ۸۰۰ شغل بوده است.

بر اساس این گزارش در نه ماه نخست سال گذشته تنها هفتاد هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده است و چنانچه همین روند تا پایان سال ادامه یافته باشد، در مجموع ۹۳ هزار و ۶۰۰ شغل جدید فراهم شده است.

همچنین عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار ایران دو ماه پیش تعداد مشاغل ایجاد شده در سال ۹۳ را ۷۰۰ هزار مورد عنوان کرد و گفت که در همین سال نزدیک به ۳۲۰ هزار فرصت شغلی از دست رفت. بر پایه اظهارات منصوری در سال ۹۳ دولت توانسته است در مجموع ۳۸۰ فرصت شغلی ایجاد کند.

حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران زمستان سال گذشته مدعی شد که دولت در دو سال گذشته یک میلیون و ۱۷۶ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده و کارنامه موفقی از خود به جای گذاشته است.

فعالان کارگری و برخی از نمایندگان مجلس آمار ارائه شده از سوی رئیس دولت و مرکز آمار را غیر واقعی دانستند. به‌گونه‌ای که برخی از نمایندگان مجلس نرخ واقعی بیکاری را حداقل دو برابر نرخ رسمی اعلام شده از سوی دولت دانستند. مرکز آمار ایران نرخ بیکاری پائیز سال گذشته را ۱۰.۷ درصد اعلام کرده بود.

در همین رابطه رئیس مرکز آمار جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با شبکه پنج تلویزیون رسمی جمهوری اسلامی ایران، نرخ بیکاری سال ۹۴ را ۱۱ درصد اعلام کرد و گفت که نرخ بیکاری به نسبت سال ۹۳ حدود چهار دهم درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که بر اساس آمارهای رسمی در پائیز سال گذشته نزدیک به ۳۶۰ هزار نفر به جمعیت بیکار ایران افزوده شد. مسئولان دولتی ادامه رکود اقتصادی و کاهش قیمت نفت را عامل بحران در صنایع تولیدی ایران اعلام کرده‌اند. اما گزارش دیوان عالی محاسبات نشان می‌دهد که دولت سهم بخش اشتغال را از درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه‌ها پرداخت نکرد.

اسماعیل جلیلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی پنجم بهمن سال گذشته از عدم تامین اعتبار بخش اشتغال از درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه‌ها خبر داد و گفت که بر اساس قانون هدفمندی یارانه‌ها دولت باید چهار هزار میلیارد تومان به بخش اشتغال جوانان اختصاص می‌داد اما این بودجه تخصیص نیافت.

در همین زمینه

۲۶درصد خانوارهای ایرانی فاقد شغل هستند

چرا رشد اقتصادی به تنهایی نجات‌بخش نیست؟

پنج تصویر از اقتصاد ایران؛ داستان مار به جای آمار