ادامه درگیری‌ها در صبح یکشنبه سوم آوریل / ۱۵‌فروردین بین نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و جمهوری خودخوانده ناگورنو قره‌باغ ده‌ها کشته بر جای گذاشت. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد که در قره باغ برای نشان دادن حسن نیت، آتش‌بسی یک جانبه را به اجرا خواهد گذاشت.

(FILES) This file photo taken on October 26, 2012 shows Armenian soldiers of the self-proclaimed republic of Nagorno-Karabakh walking in trenches at the frontline on the border with Azerbaijan. Azerbaijan says 12 of its soldiers have been killed and a helicopter shot down as clashes with Armenian forces erupted in a major escalation of a festering territorial dispute, as Russia calls for an immediate ceasefire. Ethnic Armenian separatists backed by Yerevan seized control of the mountainous Nagorny Karabakh region in a war that claimed some 30,000 lives and the two sides have never signed a peace deal despite a 1994 ceasefire. / AFP / KAREN MINASYAN
در جریان درگیری‌های شنبه دست‌کم ۳۰ نیروی نظامی کشته شدند

به گزارش خبرگزاری رویترز، ارتش ناگورنو قره‌باغ می‌گویند که نیروهای آذربایجان ساعت شش بامداد یکشنبه به وقت محلی به سوی آنها حمله جدیدی آغاز کردند. اما وزارت دفاع آذربایجان می‌گوید که تصمیم دارد به شرطی که مورد حمله قرار نگیرد آتش‌بس اعلام کند.

ارتش اگورنو قره‌باغ با انتشار اطلاعیه‌ای می‌گوید که نظامیان آذربایجان با پرتاب راکت و استفاده از خودروهای زرهی به حملات خود ادامه داده‌اند.

همزمان سرژ سرکسیان، رئیس جمهوری ارمنستان نبرد اخیر را بزرگترین مخاصمه از زمان اتمام جنگ در سال ۱۹۹۴ دانست.

آذربایجان و ارمنستان از سال ۱۹۸۸ بر سر کنترل منطقه کوهستانی قره باغ با یکدیگر وارد جنگ شدند. درگیری اساسی جنگ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و در زمستان سال ۱۹۹۱ آغاز شد. در نتیجه جنگ قره باغ بیش از ۳۵ هزار نفر کشته شدند و بیش از ۸۰۰ هزار نفر در نواحی مورد مناقشه، آواره و مجبور به جلای وطن شدند.

هر یک از طرفین، طرف دیگر را به نقض تفاهم‌نامه آتش بس سال ۱۹۹۴ متهم می‌کنند.

بر اساس اخباری که هر یک از دو طرف درگیر، ارمنستان و آذربایجان اعلام کرده‌اند در جریان درگیری‌های شنبه دست‌کم ۳۰ تن کشته شدند. مقامات هر یک از دو کشور، طرف دیگر را آغازگر این درگیری می‌دانند.

پولاد بلبل‌اوغلو، سفیر جمهوری آذربایجان در مسکو می‌گوید که کشورش حاضر است «برای دست‌یابی به راه حل صلح‌آمیز» با مقامات ارمنستان وارد گفت‌وگو شود، به این شرط که ارمنستان نظامیان خود را از قره‌باغ بیرون بکشد.

مقامات جمهوری آذربایجان می‌گویند که مسکو از اقدامات باکو حمایت می‌کند.

همچنین وزارت دفاع این کشور اعلام کرد که تا کنون نزدیک ۱۳۷ بار مواضع نیروهای ارمنی را بمباران کردند.

ایران خواستار توقف فوری درگیری‌ها در قره‌باغ شد

حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، یکشنبه ۱۵ فروردین گفت که ایران به شدت نگران تشدید درگیری‌ها در منطقه قره‌باغ میان آذربایجان و ارمنستان است.

جابری انصاری گفت: «ما هر دو همسایه شمالی خود را به خویشتنداری و پرهیز از هرگونه اقدامی که شرایط را سخت‌تر می‌کند دعوت کرده و به آنان توصیه می‌کنیم با توقف فوری درگیری‌ها، همه تلاش خود را برای بازگشت آرامش و حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات در چارچوب گروه‌های صلح و سازمان ملل بکار گیرند».

بان‌ کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، شنبه دوم آوریل با انتشار بیانیه‌ای در سایت سازمان ملل متحد از طرفین درگیر خواست تا فوراً به درگیری‌ها پایان دهند.

حمایت ترکیه از آذربایجان

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه که برای دیدار با مقامات آمریکایی به ایالات متحده سفر کرده است، در دومین روز درگیری‌های قره‌باغ به خبرنگاران جمهوری آذربایجان گفت که کشورش تا پایان از جمهوری آذربایجان پشتیبانی خواهد کرد.

ترکیه همواره بر سر مسأله قره‌باغ از جمهوری آذربایجان حمایت کرده است و حمایت ارمنستان از جمهوری خودخوانده قره‌باغ را «اشغال‌گری ارمنستان» می‌خواند.

بیشتر بخوانید: درگیری نظامی آذربایجان و ارمنستان «چندین کشته» بر جای گذاشت