مدیر ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری تهران گفت: «زمانی که کار خود را آغاز کردیم، میانگین سن زنان سرپرست خانوار تهرانی ۵۰ سال بود اما اکنون به ۳۵ تا ۴۰ رسیده است.»
فهیمه پیروزفر، مدیر ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری تهران، چهارشنبه ۱۲ اسفند در افتتاحیه هشتمین نمایشگاه زنان و تولید ملی به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: «در حال حاضر آمار زنان سرپرست خانوار به علت جدایی از همسر افزایش یافته اما آمار زنان سرپرست خانوار ناشی از فوت همسر، کاهش یافته است.»
تعداد زنان سرپرست خانوار در ایران هرسال افزایش یافته و میانگین سن آنان نیز از ۵۰ سال به ۳۵ تا ۴۰ رسیده است. این در حالی است که سال گذشته شهیندخت مولاوردی، معاون ریاست جمهوری در امور زنان گفته بود ۸۲ درصد زنان سرپرست خانوار بیکار هستند.
فهیمه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در آذرماه سال جاری خبر داده بود که در حال حاضر ۱۰ درصد از زنان جامعه جزو زنان سرپرست خانوار هستند.
بهگفته او «طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، اعتیاد و بسیاری دیگر از آسیبها و نابسامانیهای اجتماعی» از جمله دلایل افزایش زنان سرپرست خانوار در ایران است .
بر اساس آمارهایی که پیش از این در سال ۱۳۹۰ منتشر شده بود، در آن زمان حدود دو میلیون و ۵۰۰ زن سرپرست خانوار در ایران وجود داشت که شمار آنان نسبت به سال ۱۳۸۵، از ۵.۹ درصد به ۱۲.۱ درصد افزایش یافته بود.
زنان سرپرست خانوار در ایران شامل زنان مطلقه، بیوه، دارای شوهر معتاد، همسران کشتهشدگان در جنگ ایران و عراق، زنان مهاجر بیسرپرست، زنان دارای شوهران زندانی، زنان دارای شوهران بیکار، زنان دارای شوهران بیمار، زنان مجرد، زنان خودسرپرست (زنان سالمند تنها)، همسران مردان از کارافتاده و زنان دارای شوهرانی مجهولالمکان هستند. زنانی که از ازدواج موقت یا متعه، صاحب فرزند شدهاند و همچنین زنان همجنسگرایی که میتوانند از زنان سرپرست خانوار باشند را میتوان به این فهرست افزود.
در همین زمینه:
ابراز نگرانی از افزایش “زنان سرپرست خانوار” در ایران
شمار زنان سرپرست خانوار در ایران هر سال افزایش پیدا میکند
افزایش زنان سرپرست خانوار و گسترش آسیبهای اجتماعی زنان در ایران