عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی در گفت‌وگو با سایت “فرارو” می‌گوید کجای دنیا ۸۰ درصد یک مجلس که تماما از یک جریان سیاسی است رای نمی‌آورد و باز هم آن جریان را در انتخابات جدید پیروز شده تلقی می‌کنند؟

cartoon elections assad binakhahi jahel ha

عبدی در این مصاحبه عنوان کرده که تیتر زدن رسانه‌ها مبنی بر پیروزی اکثریت اصولگرایان، یک بلاهت و بدتر از شکست است. او می‌گوید مشکل اصلی اصولگرایان، درک صوری آنها از وحدت و تصور حداد عادل از یکپارچه شدن آنها با دادن یک لیست مشترک بود: «وگرنه مخالفان و موافقان برجام و دولت چگونه می‌توانستند در یک لیست قرار بگیرند.»

عبدی در نقد روش‌های تبلیغاتی اصولگراها از جمله گفته است: «هضم یک کله پاچه برای یک کودک دو روزه راحت تر از این بود که رئیس فرهنگستان یک کشور با کلاه مخملی ها همایش برگزار کند.»

او افزوده که خوب بود اصولگرایان با دو یا سه لیست وارد انتخابات می شدند تا هر لیست بازتاب بخشی از ماهیت آنها باشد و فضا دو قطبی نمی‌شد.

«کی برد کی باخت؟»

به اعتقاد عبدی، اصولگراها در انتخابات چوب جبهه پایداری و طرفداران احمدی‌نژاد را خوردند زیرا لیدری و راهبری لیست شان در دست جبهه پایداری بود. او در عین حال از این که نیروهای اصولگرا دیگر در مجلس واجد “سر” نخواهند بود و کسانی مثل احمد توکلی یا ابوترابی فرد صاحب کرسی نمی‌شوند، اظهار تاسف کرده است.

عبدی می‌گوید خوب است قانون اساسی تغییر کند تا انتخابات سهمیه‌ای باشد و نامزدهای یک گروه نتوانند همه کرسی‌های مجلس را به دست بگیرند.

این تحلیلگر سیاسی درباره آرایش سیاسی مجلس دهم به این اشاره کرد که ترکیب سیاسی مجلس تا حدود زیادی تحت تاثیر «فضا» است: «به طور مثال همین مجلس تا وقتی احمدی‌نژاد در قدرت بود، طرفدار احمدی‌نژاد بود و وقتی روحانی آمد تا حدودی طرفدار روحانی شد. لذا فضا تاثیرگذار است و این فضا در انتخابات تهران معنا پیدا می‌کند.»

خبرگزاری فارس در یادداشتی سیاسی، احساس موفقیت اصلاح‌طلبان از نتایج انتخابات در تهران را به “پیروزی نمایی یک شکست سنگین با عینک اصلاحات” و تبدیل “توهم ۸۸ به توهم  ۹۴” نسبت داد.