ارتش ترکیه شمال حلب را که تحت کنترل واحدهای کرد سوری است، بمباران کرد. این عملیات عمدتا متوجه پایگاه هوایی منغ شده که چند روز قبل به تصرف یگان‌های مدافع خلق در آمده بود.

syrien-minnigh-stuetzpunkt
ویرانه‌های پایگاه‌ هوایی منغ در شمال حلب

ترکیه مواضع شبه‌نظامیان کرد در اطراف حلب را بمباران کرد. آنکارا در صدد است همراه با عربستان سعودی، از نیروی زمینی نیز برای مقابله با داعش استفاده کند. آن گونه که دیدبان حقوق بشر سوریه (مستقر در لندن) خبر داده، عملیات ترکیه بیش از همه متوجه پایگاه هوایی منغ بوده که چند روز قبل به تصرف یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) در آمده بود. نیروهای دولتی سوریه، کنترل این فرودگاه را در اوت سال ۲۰۱۳ از دست داده بودند.

دولت ترکیه با تایید این حمله عنوان کرد که مواضعی در شمال حلب بمباران شده‌‌اند. محافل نظامی آنکارا گفته‌اند که اهدافی در نزدیکی اعزاز مورد نظر بودند.

فرودگاه منغ بر سر راه دو مسیر مهم قرار دارد که حلب را به شمال اعزاز متصل می‌کنند. نیروهای اسد در حال حاضر با پشتیبانی نیروی هوایی روسیه در حال پیشروی در مسیر حلب هستند.

یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) بخش بزرگی از مناطق کردنشین در شمال سوریه را تحت کنترل خود دارند. کشمکش میان آمریکا و ترکیه از ماه‌ها قبل بر سر نقش کردها در جنگ داخلی سوریه بالا گرفته است. واشنگتن حامی حزب اتحاد دمکراتیک (پ‌ی‌د) است و از بازوی نظامی این حزب (ی‌پ‌گ) حمایت تسلیحاتی می‌کند.

برای واشنگتن، کردها یک متحد مهم در مبارزه با داعش در سوریه محسوب می‌شوند. از نظر رهبران ترکیه اما “پ‌ی‌د” و “ی‌پ‌گ”، تشکیلاتی تروریستی و زیرمجموعه‌های حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) به شمار می‌آیند. در جنگ داخلی سوریه، ترکیه پشتیبان شورشیانی است که با قوای دولتی اسد می‌جنگند.

آنکارا در حال حاضر برای مقابله هرچه بیشتر با داعش در فکر اعزام نیروی زمینی به سوریه است. مولود چاوش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «اگر استراتژی واحدی موجود باشد، ترکیه و عربستان سعودی می‌توانند عملیات زمینی را شروع کنند.»

عربستان سعودی نیز اعلام آمادگی کرده که در چارچوب ائتلاف نظامی ضد داعش به رهبری آمریکا، نیروی زمینی به سوریه بفرستد. ریاض که از اواخر سال ۲۰۱۴ به ائتلاف ضد داعش پیوسته، تاکنون در عملیات هوایی علیه اسلامگرایان در سوریه مشارکت نداشته است. عربستان سعودی از نیروهای ضد دولتی و ائتلافی از گروه‌های شورشی موسوم به گروه ریاض پشتیبانی می‌کند.

بیشتر بخوانید: «عربستان آماده است نیروی هوایی و زمینی در اینجرلیک مستقر کند»

چاوش اوغلو هم‌زمان اعلام کرده که جنگنده‌های عربستان سعودی از پایگاه هوایی اینجرلیک عملیات خود علیه داعش را پیش خواهند برد. هنوز روشن نیست چه تعداد جنگنده سعودی در این پایگاه مستقر خواهند شد.

روسیه و آمریکا روز جمعه ۱۲ فوریه، در کنفرانس امنیتی مونیخ بر سر آتش‌بسی یک هفته‌ای در سوریه توافق کردند. این توافقی است که هیچیک از گروه‌های حاضر در جنگ داخلی سوریه آن را امضا نکرده‌اند. روز شنبه ۱۳ فوریه، وزیر خارجه آمریکا از روسیه خواست به عملیات هوایی علیه گروه‌های شورشی در سوریه پایان دهد.