نیروهای زمینی بشار اسد و سپاه پاسداران ایران که حملات هوایی روسیه به حلب را پشتیبانی میکنند تنها سه کیلومتر با آخرین بزرگراه شهر حلب که در دست نیروهای مخالف بشار اسد است فاصله دارند.
روز دوشنبه ۸ فوریه / ۱۹ بهمن هواپیماهای جنگی روسیه شمال حلب را بیوقفه بمباران کردند و نیروهای شورشی که مورد حمایت ایالات متحده آمریکا هستند ناچار شدهاند در پناهگاهها بمانند.
یک سرباز جوان که همراه نیروهای مخالف بشار اسد میجنگند به بخش انگلیسیزبان «صدای آمریکا» گفت که نیروهای شورشی در حلب روحیه خود را از دست دادهاند و احساس میکنند که غرب آنها را رها کرده است.
مناطق شمالی شهر حلب جایی است که بیشتر درگیریهای نیروهای زمینی مخالف و حامی بشار اسد در جریان است. تمرکز نیروهای زمینی حامی بشار اسد بر شاهراههای ارتباطی حلب و کمربندی دور شهر است که اگر اینها را تصرف کنند، ارتباط نیروهای مخالف بشار اسد را باهم قطع خواهند کرد.
حلب در آستانه محاصره
منابع خبری نزدیک به جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۸ فوریه / ۱۹ بهمن گزارش دادند که بزرگراه «حلب – اعزاز» را در پی باز پس گرفتن منطقه «مایر» مسدود کردهاند. «هآرتص» هم گزارش داده که روز دوشنبه جنگ بر سر تنها بزرگراه حلب بوده که هنوز در کنترل نیروهای مخالف بشار اسد.
همچنین پارههایی از حلقه کمربندی دور شهر نیز اکنون در کنترل نیروهای حامی اسد است. «هآرتص» نوشته است که نیروهای نظامی «شیعه» (شامل شیعیان عرب، ایرانی و افغانستانی) روز دوشنبه در فاصله شش کیلومتری با نیروهای مخالف اسد، آتش رد و بدل میکردند.
حلب با هشت بزرگراه بزرگ و کوچک به بیرون راه دارد که اگر چنانچه این راه آخر هم بسته شود، شهر محاصره خواهد شد. بزرگراه «حلب – اعزاز» از آنجا که به مرز سوریه با ترکیه راه دارد، موقعیتی استراتژیک دارد.
فاجعه انسانی زمانی رخ میدهد که حدود ۳۰ هزار نیروی نظامی مخالف بشار اسد به همراه حدود ۳۰۰ هزار غیر نظامی باقی مانده در حلب، در این شهر حبس شوند و مسیرهای پشتیبانی انسانی نیز بسته شوند.
بسام کویتی از مدیران یکی از سازمانهایی کمکهای بشردوستانه که عضو ائتلاف ضد بشار اسد است و در آغاز هفته گذشته در مذاکرات ناکام صلح ژنو شرکت داشت به «هآرتص» میگوید: «چرا باید روسیه حملات خود را پایان بدهد؟ آنها اکنون فرصتی دارند تا جنبش مقاومت را شکست دهند.»
کویتی با اشاره به اینکه نیروهای حامی بشار اسد برخلاف ادعاهاشان اصلاً با گروه «دولت اسلامی» نمیجنگند و تنها به مخالفان دیگر بشار اسد حمله میکنند، گفت: «اینها [روسیه، سوریه و ایران] از مناطقی که تحت کنترل داعش است بهراحتی میگذرند بدون اینکه با آنها بجنگند.»
افزایش جنگزدگان سوری در مرز حلب-ترکیه
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز دوشنبه ۱۹ بهمن با احمد داود اوغلو، نخستوزیر ترکیه، دیدار کرد تا راهحلی برای حرکت مهاجران به اروپا پیدا کند.
این دیدار در راستای افزایش حملات روسیه به حلب است که در هفته گذشته نزدیک به ۳۵ هزار نفر را به مقابل مرز ترکیه-سوریه کشانده است. ترکیه، یک کشور میانی در مسیر مهاجرت به اروپاست و تلاشهای دیپلماتیک مرکل برای کاهش این جریان است.
مرکل در گفتوگو با نخستوزیر ترکیه گفت که از درد و رنجی که بمبارانهای روسیه برای مردم سوریه ایجاد کرده است، «وحشتزده» است. او خواست که سوریه و روسیه حملات به غیرنظامیان را متوقف کنند.
داود اوغلو هم در واکنش به محاصره احتمالی حلب گفت: «در آستانه یک فاجعه انسانی هستیم. »
روز دوشنبه ترکیه مرز را برای ساعتی گشود اما هنوز بیشتر آوارگان سوری پشت دیوارهای ترکیه نشستهاند. گروههای امدادی روز دوشنبه به آوارگان سوری پشت مرزهای ترکیه غذا و آب رساندند. تجمع پناهجویان سوری در این منطقه، مرز ترکیه-سوریه را عملاً تبدیل به یک اردوگاه آوارگان کرده است.
حسین بکری، یک مقام رسمی در دولت موقت حلب که توسط مخالفان بشار اسد رسمیت یافته است میگوید اگر چنانچه حلب توسط نیروهای اسد محاصره شود، ۴۰۰ هزار نفر پای پیاده از شهر خواهند گریخت و به مرز ترکیه پناه خواهند برد.
احمد داود اوغلو هم در راستای احتمال محاصره حلب و افزایش تعداد آوارگان جنگی گفت: «ترکیه نمیتواند بهتنهایی بحران آوارگان [سوری] را حل کند و اتحادیه اروپا هم لازم است به وظایف خود عمل کند.» او همچنین از کمک ۳ میلیارد دلاری آلمان به پناهندگان سوری ساکن ترکیه، تشکر کرد.
اتحادیه اروپا از ترکیه خواسته است که مرزهایش را به روی آوارگان حلب باز کند. اما نعمان کوتولوموش، معاون نخستوزیر ترکیه، پاسخ داده است که همه تمرکز ترکیه بر این است که نگذارد پناهجویان از طریق دریا به سمت اروپا حرکت کنند.
ترکیه از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در ۲۰۱۱ تا کنون ۵ / ۲ میلیون پناهنده سوری را پذیرفته است. روز دوشنبه ۸ فوریه/۱۹ بهمن، روزنامه «حریت» ترکیه خبر داد که حداقل ۳۵ مهاجر در دو قایق مجزا به سمت جزیره «لزبوس» یونان در حرکت بودند که به دلیل واژگون شدن قایقها غرق شدهاند.
سازمان بینالمللی مهاجرت میگوید تنها از آغاز سال ۲۰۱۶ تاکنون، ۳۷۴ پناهجو در مسیر ترکیه به یونان جان خود را از دست دادهاند که بیشتر آنها در دریا غرق شدهاند.
بیشتر بخوانید: جنگ در حلب: ۷ نفر ایرانی کشته و ۷۰ هزار سوری آواره
داود اوغلو: بیش از ۶۰ هزار نفر از حلب راهی مرز ترکیه شدهاند
رادیو زمانه شما نمیخواد نگران فاجعه انسانی برای مشتی تروریست آدمکش که شهر زیبای حلب رو به ویرانه ای تبدیل کردن باشی. باید ۳۰۰ هزار غیرنظامی رو از شهر خارج کنند و تا نفر آخر اون ۳۰ هزار نفر رو عین حیوان بکشن. در ضمن هنوز نوبت به داعش نرسیده، اون حیوانات آدمخور رو هم به زودی همچون خوک تیکه پاره میکنن. به این اپوزسیون میانه روی (آدمخور) بگو که یک نگاهی به نقشه سوریه بندازن و ببینن که داعش کجاها رو گرفته بعد حرف مفت بزنن.
چریک فدایی ایران / 09 February 2016
این مخالفان بشار اسد هم خودشون رو مسخره کردن مگر اینها به قول خودشان برای رضای خدا در مقابل اسد جهاد نکردن خوب حالا دیگه چرا مینالن نترسید داعشی ها هم به شما ملحق میشن در جهنم تنها نخواهید بود
اداعای این که نیورهای سوری با داعش نمیجنگند یه دروغ بزرگ است
سرهنگ سهیل حسن پس از رفع محاصره فرودگاه کویرس در شرق حلب ابتدا به پاک سازی اطراف فرودگاه پرداخت و الان هم به سمت شمال غرب فرودگاه پیش روی میکند وبه زودی نیرو های داعش رو در غرب کویرس و شرق حلب به محاصره در خواهد آورد همه اینها همزمان با عملیات نیروهای متحد(ایرانی، سوری،روسی وحزب الله ) در شمال غرب حلب .
نقشه :http://www.mediafire.com/convkey/ac60/bftds7j5kjsvlw5zg.jpg
از اینها گذشته
در دیرالزور ژنرال عصام زهر الدين و نیروهاش در محاصر داعش و تحت شدید ترین حملات در حال مقاومت هستند دیرالزور تقریبا در وسط متصرفات داعش در عراق و سوریه در کنار رود فرات قرار داره زبده ترین نیرو های داعش همه در اونجا هستند تا مقاومت سوری ها رو بشکنن
نقشه متصرفات داعش (دیرالزور اون نقطه صورتی وسط نقشه هست که دورش رو خاکستری تیره گرفته):https://en.wikipedia.org/wiki/File:Syrian,_Iraqi,_and_Lebanese_insurgencies.png
به علاوه ارتش سوریه هرازگاهی عملیات های هم در نزدیکی پالمریا نجام میده زد خورد های کوچکی هم در دیگر نقاط تماس نیرو های سوری و داعش اتفاق میفته
در کل هم دیر الزور کویرس و جنوب شرق منجی نقاط اصلی درگیری داعش در سوریه هست و نیرو های مخالف حکومت سوریه به جز در شمال استان حلب و شمال شرق استان دمشق در هیچ جای دیگه مرزی با داعشی ها ندارند که بعد از یه زد و خورد در چند هفته قبل در شمال حلب چند روز پیش صلح کردن.
البته این جای سوال که چرا این فعالین حقوق بشر و سازمان ملل ودول غربی و عربی و ترکیه که این همه ابراز نگرانی میکنند برای آوارگان ولی حتی اسمی از 70 80 هزار نفر ساکنان نبل و ازهرا که 4 سال ونیم در محاصره بودن ود ر معرض نسل کشی قرار داشتند نبرده اند تا حالا اون 40 هزار نفری که در فوعه و کفریا در محاصره اند
چرا از اونها اسمی برده نمیشه .
یه نفر / 09 February 2016