درحالی‌که حملات هوایی روسیه، ارتش بشار اسد و داوطلبان سپاه پاسداران به حلب ادامه دارد، غیرنظامیان سوری ساکن حلب و روستاهای اطراف پای پیاده به سمت مرزهای ترکیه در حرکت هستند.

نیروهای نزدیک به بشار اسد پس از تصرف روستای رتیان
نیروهای نزدیک به بشار اسد پس از تصرف روستای رتیان

در سطح بین‌المللی این تحولات، ناتو روسیه را تهدید کرد که حریم هوایی ترکیه را نقض کرده است. و هفت نفر ایرانی نیز پس از شدت گرفتن حملات به حلب، در درگیری‌های زمینی سپاه پاسداران با مخالفان بشار اسد، کشته شده‌اند.

پیشروی نیروهای حامی بشار اسد

خبرگزاری دولتی سانا – که نهاد تبلیغاتی حکومت اسد است – می‌گوید که نیروهای نزدیک به اسد روز ۵ فوریه/۱۶ بهمن روستای دیگری را در شمال حلب به تصرف خود در آورده‌اند.

حملات ائتلاف سوریه، روسیه و ایران به حلب که از روز چهارشنبه با هدف محاصره کامل حلب و خارج کردن روستاها و حومه شهر از دست نیروهای مخالف بشار اسد آغاز شده‌اند.

دیدبان حقوق بشر سوریه در لندن هم خبر تصرف روستای «رتیان» را توسط نیروهای نزدیک به بشار اسد تأیید کرده است و گفته است که گلوله‌باران نیروهای زمینی سوری و ایرانی همراه با حمایت هوایی روسیه بوده است.

روسیه به حریم هوایی ناتو تجاوز کرده است

دبیر کل ناتو روز جمعه ۵ فوریه/۱۶ بهمن گفت که حملات هوایی روسیه، ارتش سوریه و ایران به حلب به‌طور عمده با هدف تضعیف نیروهای مخالف بشار اسد صورت می‌گیرد و این حملات راه را برای یافتن راه‌حل سیاسی در گفت‌وگوهای صلح سوریه خواهد بست.

جنز استولتنبرگ، دبیر کل ناتو، همچنین گفت که پروازهای متعدد نیروی هوایی روسیه در آسمان سوریه، منجر به افزایش نقض حریم هوایی ترکیه شده است.

استولتنبرگ درحاشیه جلسه رسمی وزرای دفاع اتحادیه اروپا در آمستردام گفت که پروازها و حملات متعدد هواپیماهای روس در سوریه «موجب ایجاد خطرات و تنش» شده است. او در ادامه گفت این پروازها «نقض حریم هوایی ناتو»ست.

به غیر از جت جنگنده روسیه که در تاریخ ۲۴ نوامبر ۲۰۱۵ توسط ترکیه سرنگون شد، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، هشدار داده است که هفته گذشته هواپیماهای روسی وارد حریم هوایی ترکیه شده‌اند. او روسیه را تهدید کرد که حمله مشابهی در انتظار هواپیماهای روسیه است.

بیشتر بخوانید: استقبال آمریکا از اعلام آمادگی عربستان سعودی برای اعزام نیروی زمینی به سوریه

خامنه‌ای: ایرانی‌های کشته‌شده در سوریه مدافع ایران‌اند

همزمان با تشدید درگیری‌ها در حلب، روز جمعه ۱۵ بهمن ماه روابط عمومی نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران از کشته شدن یک فرمانده و تعدادی از نیروهای ایرانی درگیر در جنگ داخلی سوریه خبر داد. خبرگزاری تسنیم هم نوشت که شش نفر از بسیجیان داوطلب در جنگ سوریه کشته شده‌ و دو نفر کادر درمانی ایرانی نیز اسیر شده‌اند.

جنازه‌های دو عضو سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، محمدحسین سراجی و سید سجاد روشنایی که در جریان جنگ سوریه در دو شهر «نبل» و «الزهرا» در استان حلب سوریه کشته شدند، امروز ۱۶ بهمن در قم خاکسپاری شد.
جنازه‌های دو عضو سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، محمدحسین سراجی و سید سجاد روشنایی که در جریان جنگ سوریه در دو شهر «نبل» و «الزهرا» در استان حلب سوریه کشته شدند، امروز ۱۶ بهمن در قم خاکسپاری شد.

آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز جمعه ۱۵ بهمن ماه در دیدار با خانواده‌های کشته‌شدگان ایرانی در جنگ داخلی سوریه که در زبان حکومتی ایران به آنها «مدافعان حرم» می‌گویند گفت که آنها در واقع مدافع ایران‌اند.

او در دیدار با خانواده‌های کشته‌شدگان در سوریه تأکید کرد که آنها «حق بزرگی بر گردن همه‌ ملت ایران دارند».

خامنه‌ای در ادامه گفت: «اینها رفتند بـا دشمنی مبارزه کردند کـه اگـر اینها مبارزه نمی‌کردند ایـن دشمن می‌آمد داخل کشور. اگـر جلویش گرفته نمی‌شد ما باید اینجا در کرمانشاه و همدان و بقیه استان‌ها بـا اینها می‌جنگیدیم و جلوی اینها را می‌گرفتیم.»

جنازه‌های دو عضو سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، محمدحسین سراجی و سید سجاد روشنایی که در جریان جنگ سوریه در دو شهر «نبل» و «الزهرا» در استان حلب سوریه کشته شدند، روز ۱۶ بهمن در قم خاکسپاری شد.

بیشتر بخوانید: فرمانده تیپ ۲۱ سپاه پاسداران در سوریه کشته شد

در سه ماه گذشته بیش از ۱۰۰ نفر از نیروهای ایرانی درگیر در جنگ داخلی سوریه کشته شده‌اند.

پناهجویان سوری در انتظار ورود به ترکیه

مقامات ترکیه می‌گویند ۱۰ هزار نفر از مردم سوریه هم‌اکنون پشت مرز باب السلام برای ورود به ترکیه در انتظار نشسته‌اند و پیش بینی می‌کنند که ۷۰ هزار نفر در راه هستند و به آنها ملحق خواهند شد.

یک مقام ترکیه‌ای در سازمان مدیریت بحران، روز جمعه ۵ فوریه/۱۶ بهمن به خبرنگاران گفت که هنوز مشخص نیست که آیا ترکیه مرز را باز خواهد کرد یا نه.

احمد داود اوغلو، نخست‌وزیر ترکیه، عصر پنجشنبه ۴ فوریه/ ۱۵ بهمن در کنفرانس حمایت از پناهندگان سوری در لندن گفت که ترکیه باید برای حداقل ۷۰ هزار نفر دیگر از پناهجویان سوری آماده شود. ویدئو کلیپ‌ها از مرز باب السلام، هزاران نفر، از جمله زنان و کودکان را درحالی‌که وسایل خود را حمل می‌کنند، نشان می‌دهد.

ترکیه به ۳ میلیون پناهجوی سوری را از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱، پناه داده است.

بیشتر بخوانید: توقف مذاکرات صلح سوریه پس از حمله بشار اسد به حلب