علی مطهری نماینده مجلس نهم و کاندیدای رد صلاحیت‌ شده مجلس دهم می‌گوید سیاست حذف منجر به تقویت جامعه نمی‌شود و باید مردم را آزاد گذاشت. او اما از شرکت در انتخابات دفاع می‌کند و می‌گوید حتی با شرایط فعلی نیز باید در آن شرکت کرد.

علی مطهری گفت اعتراض‌اش به رد صلاحیت‌ها چه تأیید بشود چه نه، افراد را به حضور فعال در انتخابات دعوت می‌کند.
علی مطهری گفت اعتراض‌اش به رد صلاحیت‌ها چه تأیید بشود چه نه، افراد را به حضور فعال در انتخابات دعوت می‌کند.

به‌گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، علی مطهری روز پنج‌شنبه هشتم بهمن‌ماه در کنگره حزب مردم‌سالاری خطاب به کسانی که سیاست حذف را در پیش گرفته‌اند گفت: «تحمیل وکیل ولو صالح باعث می‌شود تا جامعه و مردم به رشد دست نیابند.»

او افزود: «این کار منجر به تقویت جامعه نمی‌شود جامعه هرچقدر هم اشتباه کند باید به خواست آن‌ها تمکین کرد و آن‌ها را آزاد گذاشت.»

در انتخابات مجلس شورای اسلامی بیش از ۱۲ هزار و در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۸۰۱ نفر کاندیدا شدند. شورای نگهبان صلاحیت ۸۰ درصد نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان را تأیید نکرد و هیأت‌های نظارت صلاحیت بیش از هفت هزار تن از کاندیداهای انتخابات مجلس دهم را که بیشتر آن‌ها اصلاح‌طلب بودند، تأیید نکردند.

مطهری معیار تأیید صلاحیت را نداشتن «فساد مالی، اخلاقی و سیاسی» دانست و گفت: «عدم احراز و رد صلاحیت را باید به مردم واگذار کنیم و این‌گونه نباید باشد که ۸۰ درصد کار توسط یک نهاد و مرجع صورت بگیرد و ۲۰ درصد کار را مردم انجام دهند.»

او به اصلاح امورِ «خلاف قانون اساسی» از طریق قانونی تأکید کرد.

علی مطهری در همین حال از اصلاح‌طلبان انتقاد کرد که با «تحریم» انتخابات مجلس نهم موجب شدند مجلسی که با «ایده‌آل» فاصله بسیار دارد و تنها با «کمتر از ۱۰ نفر» از نمایندگان آن «همفکری» وجود دارد، تشکیل شود.

او گفت: «اگر اصلاح‌طلبان انتخابات را تحریم نمی‌کردند ما مجلس بهتری داشتیم.»

مطهری همچنین افزود اعتراض‌اش به رد صلاحیت‌ها چه تأیید بشود چه نه، افراد را به حضور فعال در انتخابات دعوت می‌کند.

این تنها موضع علی مطهری درباره رد صلاحیت‌ها و با این حال شرکت در انتخابات نیست، در حال حاضر بسیاری از اصلاح‌طلبان و نیروهای میانه‌رو، چه شخصیت‌های سیاسی و چه احزاب، همین موضع را گرفته‌‌اند.