پس از آن‌که نمایندگان مجلس بررسی و تصویب نهایی لایحه بودجه را به سال بعد موکول کردند، برنامه ششم توسعه هم در دو کمیسیون اقتصادی و اجتماعی به تصویب نرسید تا احتمال بازگشت آن به دولت و تمدید برنامه پنجم توسعه تقویت شود.

majles

برخلاف تصور سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، مجلس نهم برای بررسی آخرین بودجه و برنامه‌ای که به آن سپرده شده است، عجله‌ای ندارد.

یک روز پس از آن‌که سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که هیات رئیسه با بررسی لایحه بودجه تا پایان سال موافقت نکرده است، برنامه ششم توسعه هم در کمیسیون‌های اقتصادی و اجتماعی مجلس رد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون تلفیق مجلس برنامه ارائه شده از سوی دولت را احکامی برای مقدمه برنامه دانست و گفت که «امکان بازگشت برنامه به دولت» وجود دارد.

او همچنین از احتمال تمدید دوباره برنامه پنجم توسعه به مدت یک‌سال خبر داد و اقدام دولت در تدوین برنامه ششم را یک «بدعت» خواند و گفت که مجلس چاره‌ای جز تمدید یک‌ساله برنامه پنجم توسعه ندارد.

به گفته پور‌ابراهیمی دولت اعلام کرده است که متن برنامه توسط دولت تدوین و تصویب می‌شود. او این اقدام را مغایر با موضع مجلس دانست و گفت: «به احتمال زیاد مجلس برنامه ششم را یا به دولت عودت می‌دهد و یا تصویب نمی‌کند.»

همچنین خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از رد برنامه ششم توسعه به دلیل «مشخص نبودن شاخص‌ها» در این کمیسیون خبر داد. ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم به خبرگزاری فارس گفت که این برنامه «با اکثریت آراء» در این کمیسیون رد شده است.

پیش از این محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همزمانی برنامه ششم توسعه و لایحه بودجه را یکی از دلایل تاخیر در ارائه لایحه دانسته و گفته بود که ابتدا باید بندهای برنامه ششم را تصویب می‌کردیم و بعد بودجه را بر اساس آن می‌نوشتیم.

اما احمد توکلی صبح روز سه‌شنبه ۵ بهمن، در تذکری آئین نامه‌ای از مجلس خواست که برنامه دولت را نپذیرد. این نماینده تهران، برنامه ششم را احکام کلی و مقدمه‌ای دانست که «بررسی آن فقط وقت مجلس را می‌گیرد». به گفته او، برنامه ششم توسعه نه مدت زمان اجرا دارد و نه اهداف آن مشخص است.

در همین زمینه

برنامه ششم توسعه یا تمدید برنامه پنجم؟

سهم مناطق محروم از برنامه‌های توسعه چه بوده است؟