دو دولت حاکم بر لیبی گام تازهای در راه توافقِ مورد حمایت سازمان ملل برداشتند و دولت وحدت ملی را تشکیل دادند.
بهگزارش خبرگزاری لیبی، دولت وحدت ملی لیبی امروز، سهشنبه ۱۹ ژانویه / ۲۹ دی با ۳۲ وزیر از جناحهای مختلف تشکیل شد. نخستوزیر جدید لیبی فائز سراج ۵۵ ساله، تاجر اهل طرابلس، عضو مجلس نمایندگان طرابلس و عضو حزب اتحاد ملی است.
این دولت در پی امضای توافقنامه ماه دسامبر در مراکش و زیر نظر سازمان ملل تشکیل میشود. اعضای دولت توسط شورای ۱۰ نفره ریاست جمهوری منصوب شدهاند.
توافقنامه ماه دسامبر از سوی اعضای دو پارلمان لیبی امضا شده اما از آن زمان تاکنون تصویب نشده است.
در لیبی از زمان سقوط معمر قذافی در پاییز ۲۰۱۱، هرج و مرج بیسابقهای حاکم است. دهها گروه مسلح و شبهنظامی، سرگرم نزاع با یکدیگرند و جنگ قدرت بین دو دولت حاکم است. یک دولت به شبهنظامیان گروه «فجر لیبی» نزدیک و در طرابلس مستقر است و دیگری از حمایت جامعه جهانی برخوردار است و مقر آن در شرق لیبی و در طُبروق است. این وضعیت موجب تقویت حضور داعش در این کشور شده است.
بر اساس توافقنامه دو طرف، دولت وحدت ملی جدید میبایست در مدت ۴۰ روز پس از امضای توافقنامه تشکیل میشد. در پی آن کشورهای خارجی کمکهای امنیتی خود به لیبی را آغاز خواهند کرد تا درگیریهای داخلی در لیبی بهطور کامل متوقف شده و به مقابله با داعش پرداخته شود.
دولت وحدت ملی قرار است فعلاً بهمدت دو سال بر لیبی حکومت کند.
بیشتر بخوانید: شورای امنیت از توافقنامه صلح لیبی حمایت کرد
برای اینکه کابینه دولت جدید بتواند فعالیت خود را آغاز کند میبایست ظرف ۱۰ روز دو سوم نمایندگان پارلمانها آن را تأیید کنند.
در کابینه دولت وحدت ملی، از جمله مهدی ابراهیم برغثی (از ناحیه شرق) وزیر دفاع، عارف خوجه (از ناحیه غرب) وزیر کشور، عادل سلام جنیدی، وزیر دادگستری (از جنوب) و مروان اوسریویل (از غرب) وزیر امور خارجه هستند.
در این کابینه تنها یک زن حضور دارد که او نیز مسئولیت وزارت فرهنگ را برعهده گرفته است. ژنرال خلیفه حفتر، رهبر «ارتش ملی لیبی» در این کابینه حضور ندارد چرا که مخالف تشکیل چنین دولتی است.
بلاخره خارجیان محترم که قذافی رو کشتند و میلیاردها دلارپول فروش نفت لیبی را در بانک های امریکائی و اروپائی و ژاپنی و سوئیسی دزدیدند بیکار ننشسته اند ونوکرها و گماشته هاشون رو در لیبی انتحاب کردند و به هر کدومشون هم یک دست کت شلوار و کراوات دادند که تشریف بیارن جلوی دوربین که مردم ساده لوح ببینن و خیال کنن که بله حکومت سوپر ملی لیبی تشکلیل شد و دیگر نیازی به فرار کردن از لیبی و تقاضای پناهندگی کردن در اروپا رو ندارند.
حقیقتگو / 19 January 2016
امیدوارم به ره بهانه و دلیلی این اعراب سکولار، با هم متحد شوند جولی اعراب وئحشی مذهبی بگیرند و قبل از اینکخ لیبی به مرکز جدید داعش و اقاعده شود. اروپا یک جو عقل داشته باشد با ره چنگ دندان از حکومتهای سکولار د وگرنه لار دمرکتاسی شان با توحش اسلامیسم نتبود می کنند.مئن سک.وابزودی بستط نردکشورهای مسلمان نشین حمایت کند. باید هر چه زودتر رزیم مدهبی چون سعودی و ایران سرنگون کنئ
رستگار / 20 January 2016
خوب شد که دولت حدت ملی درلیبی تشکیل شد! امیدوارهستم دولت وحدت ملی لیبی مانند دولت وحدت ملی افغانستان نباشد.به این خاطرکه،درافغانستان ،دولت وحدت ملی که 19 ماه ازعمرش می گذرد ؛ نتوانسته ست جزوی ترین کاری به نفع مردم بکند! بلی! این قدرکاکرده است که ، سطح بی اعتمادی مردم نسبت به خود را به گراف هندسی بالابرده وفساد سیاسی-اداری- مالی را به گونه ی دیوانه واری بالابرده است! همچنان،بی کفایتی وفساد دولت وحدت ملی کمک به فربه شدن وگستاخ شدن تروریستان وبادارشان؛پاکستان هم شده است.ازسوی دیگر،پایه گذار دولت حدت ملی افغانستان؛ امریکاهم که سیاست افغانی نابسامان شده است؛ بجای مهارتروریسم وتنبیه کردن پاکستان به کمک آن ادامه داده ومی دهد.ازاین رو،اگرحکومت وحدت ملی لیبی می خواهد واقعا کاری به نفع مردم لیبیابکند،بهتراست که بکوشد نماد وحدت ملی درعمل باشد، نه مانند حکومت وحدت ملی افغانستان بی ماهیت که درحال کندن قبرخود وجاده سازی برای بحران های بیشتری می باشد!
ابراهیم ورسجی / 21 January 2016