مسئولان جشنواره فیلم برلین اسامی ۹ فیلم دیگر را اعلام کردند که در بخش اصلی این جشنواره شرکت داده شده است. فیلم «اژدها وارد می‌شود» ساخته مانی حقیقی، سینماگر ایرانی با ۱۴ فیلم دیگر از کشورهای بوسنی، دانمارک، آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، کانادا و هلند بر سر به دست آوردن خرس طلا و نقره برلیناله رقابت می‌کند.

نمایی از «اژدها وارد می‌شود» ساخته مانی حقیقی
نمایی از «اژدها وارد می‌شود» ساخته مانی حقیقی

«اژدها وارد می‌شود» در قشم فیلمبرداری شده و امیر جدیدی، همایون غنی‌زاده، احسان گودرزی، نادر فلاح، علی باقری و کیانا تجمل نقش‌های اصلی آن را به عهده دارند. در این فیلم یک زندانی سیاسی که در یک کشتی حلق‌آویز شده، خاطراتش را بر دیواره کشتی نوشته است. این پرسش پیش می‌آید که چرا سال‌هاست که در گورستان شهر مرده‌ای دفن نشده است؟ کارگاه آشفته‌حالی به نام بابک حفیظی تلاش می‌کند به راز این معما پی ببرد.

به گفته مانی حقیقی هنوز هیأت بازبینی وزارت ارشاد اسلامی نظر خود را درباره این فیلم اعلام نکرده است.

مانی حقیقی می‌گوید:

«تا این لحظه من هیچ واکنشی از بخش ممیزی وزارت ارشاد دریافت نکرده‌ام، البته معنی آن نیست که دریافت هم نخواهم کرد، اما هیأت بازبینی فعلاً هیچ نظری نداده و قطعاً واکنش بعدی من، به این نظر‌ها بستگی خواهد داشت.»

در جشنواره فیلم برلین معمولاً فیلم‌هایی که تاکنون اکران نشده‌اند، به نمایش درمی‌آیند. این احتمال وجود دارد که تازه‌ترین ساخته مانی حقیقی در جشنواره فیلم فجر هم نمایش داده شود.

مانی حقیقی:

«طبق مذاکراتی که فیلم‌سازان ایرانی در چند سال گذشته با دست‌اندرکاران جشنواره فیلم برلین داشته‌اند، این توافق حاصل شده که اولین نمایش فیلم‌های ایرانی در ایران باشد.»

«رؤیای دم صبح» و «والدراما»

علاوه بر فیلم مانی حقیقی که در بخش اصلی برلیناله شرکت می‌کند، فیلم‌های «رؤیای دم صبح» به کارگردانی مهرداد اسکویی و فیلم داستانی «والدراما» ساخته عباس امینی به تهیه‌کنندگی مجید برزگر نیز در بخش «نسل نو» شصت و ششمین دوره جشنواره برلین به نمایش درمی‌آیند.

نمایی از مستند «رؤیای دم صبح» ساخته مهرداد اسکویی
نمایی از مستند «رؤیای دم صبح» ساخته مهرداد اسکویی

مستند «رؤیای دم صبح» درباره زندگی چند دختر نوجوان در یکی از کانون‌های اصلاح و تربیت است. این فیلم در جشنواره سینما حقیقت، در سه بخش بهترین موسیقی، بهترین تصویربرداری و بهترین کارگردانی تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی دریافت کرد.

پویا نبی، فیلمساز ایرانی درباره این فیلم می‌گوید:

«جمعی از دختران در حال برف بازی و خواندن سرودهای دست‌جمعی هستند. بیینده اول فکر می‌کند قرار است بیان شادی از محیطی تاریک را ببیند اما اندکی بعد مهرداد اسکوئی به آن سوی میله‌های کانون اصلاح و تربیت می‌رود و بیننده را با روح و شخصیت واقعی شخصیت‌ها آشنا می‌کند.»

شصت و ششمین دوره جشنواره فیلم برلین با تازه‌ترین فیلم برادران کوئن افتتاح می‌شود. این فیلم «درود بر سزار!» نام دارد و موضوع آن درباره سینما در سال‌های شکوفایی‌اش در هالیوود است.
میشائیل بالهاوس، فیلمبردار آلمانی خرس طلایی افتخاری یک عمر دستاورد برلیناله را دریافت می‌کند. نخستین نمایش جهانی نسخه ترمیم‌شده فیلم «مرگ خسته» به کارگردانی فریتس لانگ در قالب بخشی از برنامه کلاسیک‌های برلیناله، از برنامه‌های این دوره جشنواره فیلم برلین است.

جشنواره فیلم برلین ۱۱ فوریه ۲۰۱۶ (۲۲ بهمن) کار خود را آغاز می‌کند و تا ۲۱ فوریه (دوم اسفند) هم ادامه دارد.

۹ فیلم تازه برلیناله

• «نامه‌هایی از جنگ» (Letters from War) به کارگردانی ایوو‌ام. فری‌یرا (پرتغال)
بازیگران: می‌گل نونیس، مارگاریدا ویلا-نووا
•«اژد‌ها وارد می‌شود!» (A Dragon Arrives!) به کارگردانی مانی حقیقی (ایران)
•«آتش در دریا» (Fire at Sea) – مستند به کارگردانی جانفرانکو رزی (ایتالیا/فرانسه)
•«لالایی برای راز غم‌انگیز» (A Lullaby to the Sorrowful Mystery) به کارگردانی لاو دیاز (فیلیپین/سنگاپور)
•«کمون» (The Commune) به کارگردانی توماس وینتربرگ (دانمارک/سوئد/هلند)
•«آنچه در پیش‌ است» (Things to Come) به کارگردانی میا هانسن-لاو (فرانسه/آلمان)
•«۱۷ ساله بودن» (Being 17 ) به کارگردانی آندره تشینه (فرانسه)
•«مرگ در سارایوو» (Death in Sarajevo) به کارگردانی دنیس تانوویچ (فرانسه/بوسنی و هرزگوین)
•«ایالات متحده عشق» (United States of Love) به کارگردانی توماش واشیلفسکی (لهستان/سوئد)

پنج فیلم دیگر بخش اصلی برلیناله

در همین زمینه:

برلیناله ۲۰۱۶، خبر، گزارش، نقد