بیکاری در استان‌های زاگرس نشین ایران حداقل دو برابر میانگین نرخ بیکاری کشور است. این استان‌ها که بخشی از منابع نفت و گاز ایران را نیز دارند، در شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی در شمار استان‌های محروم و نیمه محروم قرار دارند.

ilam

نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی می‌گوید که نرخ بیکاری در این استان به چهل درصد رسیده است. این در حالی است که مرکز آمار نرخ بیکاری این استان را ۱۲ درصد اعلام کرده است. عمران علی‌محمدی به خبرگزاری تسنیم گفت که عدم به‌کارگیری جوانان و نیروهای بومی در پروژه‌های نفت و گاز این منطقه نرخ بیکاری را افزایش داده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران از نرخ بیکاری تابستان امسال، استان چهار و محال و بختیاری با ۱۶ درصد بیشترین جمعیت بیکار را دارد و پس از آن نیز کرمانشاه با ۱۵٫۲ درصد در رتبه دوم قرار دارد.

روز سه‌شنبه ۱۵ دی، رسانه‌های داخلی ایران بخشی از گزارش مرکز آمار از نرخ بیکاری جوانان را منتشر کردند که براساس آن، ۵۷٫۲ درصد جمعیت ۱۵ تا ۲۹ ساله استان ایلام بیکار هستند. این شاخص برای استان چهارمحال و بختیاری ۵۶٫۷ درصد و در کرمانشاه ۵۰٫۲ درصد اعلام شده است.

کهکیلویه و بویراحمد با ۶۰٫۲ و لرستان با ۵۶٫۲ درصد دیگر استان‌هایی هستند که بیشترین نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله را به خود اختصاص داده‌اند. نرخ بیکاری کل این استان‌ها نیز بیشتر از میانگین بیکاری ایران اعلام شده است. بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری در لرستان ۱۳٫۴، کهکیلویه و بویراحمد ۱۳٫۹ و ایلام ۱۲٫۶ درصد اعلام شده است.

کهکیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و ایلام از مناطق نفت‌خیز ایران به شمار می‌آیند که بر اساس برنامه پنجم توسعه، دولت موظف است بخشی از درآمدهای حاصل از نفت را در این مناطق سرمایه‌گذاری کند. دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود که با توسعه واحدهای پتروشیمی در این استان، ایلام به سومین قطب صنعت پتروشیمی تبدیل خواهد شد.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام تابستان امسال به خبرگزاری مهر گفته بود که از مجموع ۵۶۵ واحد صنعتی این استان، ۱۷۴ واحد به صورت کامل تعطیل شده‌اند. به گفته او بخشی از واحدهای تولیدی هم به دلیل کمبود سرمایه و نقدینگی، با ظرفیت کمتر فعالیت می‌کنند. اما فعالان کارگری از تعطیلی بیش از نیمی از واحدهای تولیدی این استان خبر داده و گفته بودند که به دلیل کاهش ظرفیت تولید، اخراج و بیکاری کارگران در دستور کار مدیران صنایع قرار گرفته است.

علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، نرخ بیکاری در استان‌های منطقه زاگرس را تأسف‌آور خوانده و گفته بود که بیست سال است که نرخ بیکاری در این مناطق بالاتر از میانگین نرخ بیکاری است.

در همین زمینه

افزایش بیکاران و مقرری‌بگیران بیکاری در ایران

نرخ بیکاری جوانان در ایران دو برابر نرخ عمومی است

اختلاف نرخ بیکاری استان‌های ایران به ۱۳ درصد می‌رسد

بیکاری در کرمانشاه، بی‌سوادی در سیستان و بلوچستان

بیکاری؛ برزخ نا امیدی در رکود اقتصادی