یک گروه اسلامگرای تندور به یک پایگاه هوایی هند در مرز پاکستان در منطقه پنجاب حمله کرد. نبردها بیش از شش ساعت ادامه داشت و در نهایت با بر جای گذاشتن هفت کشته پایان یافت.

حمله به پایگاه هوایی «پاتانکوت» هند در شمال غرب این کشور بیش از شش ساعت به طول انجامید.
حمله به پایگاه هوایی «پاتانکوت» هند در شمال غرب این کشور بیش از شش ساعت به طول انجامید.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع امنیتی هند اعلام کردند که دست‌کم چهار مرد مسلح مظنون به عضویت در گروه «جیش محمد»، از گروه‌های تندرو اسلامی، بامداد امروز شنبه دوم ژانویه / ۱۲ دی، ساعت سه و ۳۰ دقیقه به‌وقت محلی به پایگاه هوایی «پاتانکوت» هند در شمال غرب این کشور حمله کردند.

این حمله مهم‌ترین حمله در هند در سال‌های اخیر است و یک هفته پس از دیدار غافلگیرکننده نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند از پاکستان صورت می‌گیرد. این دیدار اولین دیدار یک نخست‌وزیر هند از پاکستان پس از ۱۱ سال است و بیم آن می‌رود که حمله به پایگاه هوایی هند فضای آرام برای حل اختلاف‌های دو قدرت هسته‌ای را تحت شعاع خود قرار دهد.

رئیس پلیس ایالت پنجاب هند گفت حمله تا بیش از شش ساعت ادامه داشت.

روزنامه «تایمز هند» اعلام کرد که چهار مهاجم و همچنین سه پرسنل پایگاه هوایی «پاتانکوت» کشته و شش سرباز نیز زخمی شدند.

نیروهای ویژه گارد امنیت ملی در نبرد با اسلامگرایان تندرو شرکت داشتند.

یک مقام امنیتی هند که نخواست نامش فاش شود گفت نیروهای دولتی موفق شدند مانع از آسیب‌های جدی مهاجمان به پایگاه هوایی شوند. در این پایگاه چندین جنگنده هوایی مستقرند.

این مقام امنیتی افزود: «آن‌ها به سلاح سنگین مسلح‌ بودند و هدفشان رساندن آسیب‌های جدی به وسایل و تجهیزات موجود در پایگاه بود، اما موفق شدیم مانع از آن شویم.»

او تأکید کرد که به احتمال قوی مهاجمان از گروه «جیش محمد» بودند. این گروه که در پاکستان ممنوع است در منطقه کشمیر با دولت هند می‌جنگد. هند و پاکستان بر سر کشمیر مناقشه دارند و درگیری‌های جدایی‌طلبی در این منطقه ۱۰۰ هزار نفر کشته در بر داشته است.

هند پیش از این در حمله به پارلمان کشور در سال ۲۰۰۱ گروه «جیش محمد» را متهم کرده بود. این حمله ۱۱ نفر کشته داشت و سبب تشدید تنش در مرز هند و پاکستان تا آستانه جنگ بین دو کشور شد.

دهلی نو پس از حمله شبه‌نظامیان اسلامگرا به بمبئی در نوامبر سال ۲۰۰۸ که ۱۶۶ کشته بر جای گذاشت تمامی مذاکرات خود با پاکستان را معلق کرد. تحقیقات نشان داد که این عملیات در پاکستان طراحی شده بود.

دو کشور در سال ۲۰۱۱ بار دیگر روند صلح را آغاز کردند اما تنش در دو سال اخیر به اوج خود رسید. بمباران‌های مرزی در منطقه کشمیر از سال گذشته ده‌ها نفر را به کشتن داد.

در سفر هفته گذشته نادرندرا مودی به پاکستان، دو کشور تصمیم گرفتند گفت‌وگوهایی را با هدف حل موضوعات باقی مانده مورد اختلاف به پیش برند. قرار است نشست‌های دوجانبه در سطح مقامات بلندپایه دو کشور در ماه ژانویه در اسلام‌آباد برگزار شود.