سازمان حفاظت محیط زیست به شش بیمارستان در تهران هشدار داده شده که اگر تصفیه‌خانه‌های خود را راه‌اندازی نکنند، به قوه قضائیه معرفی خواهند شد.

محمدهادی حیدرزاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، شنبه ۲۴ مرداد به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفته که این شش بیمارستان که از سوی سازمان محیط زیست اخطار دریافت کرده‌اند، اگر در خصوص تصفیه‌خانه‌ها اقدامی نکنند، اجاره نخواهند داشت بیمار جدید پذیرش کنند.

به گفته او، پیشتر به هشت بیمارستان به خاطر تخلف در مدیریت پساب و پسماند‌ها اخطار داده شده بود که تنها دو بیمارستان به وضعیت مدیریت پسماند و تصفیه‌خانه خود رسیدگی کرده و شش بیمارستان دیگر هنوز اقدامی انجام نداده‌اند.

فاضلاب این بیمارستان‌ها مستقیماً وارد منابع سطحی و زیرزمینی شهر تهران شده و مشکلات زیادی برای محیط زیست و سلامت مردم ایجاد می‌کند.

بر اساس برآورد‌ها سال ۱۳۹۲ روزانه بیش از ۴۰۰ تن پسماند و زباله بیمارستانی در ایران تولید می‌شود. دفع و از میان بردن این حجم گسترده از پسماندهای بیماری‌زا به مشکلی بزرگ برای دستگاه‌های مختلف اجرایی در ایران تبدیل شده و‌گاه به اختلاف نظرهای فراوان در این مورد انجامیده است. طبق روش‌های صحیح مدیریت پسماندهای بیمارستانی، باید زباله‌های خطرناک و بیماری‌زا شناسایی و از زباله‌های عادی جدا شود.

کم بودن تعداد دستگاه‌های زباله سوز استاندارد، نبودن بودجه و اعتبار کافی برای واردات دستگاه‌های لازم، و همچنین بی‌کیفیت بودن برخی از دستگاه‌های موجود باعث شده است تا زباله‌های بیمارستانی در سرتاسر ایران به شکل صحیح دفع و نابود نشود.

بخشی از زباله‌های بیمارستانی را زباله‌های عفونی و خطرناک تشکیل می‌دهد. برخی دیگر از انواع زباله‌های بیمارستانی دارای مواد سمی، پاتولوژیک، دارویی، شیمیایی و حتی رادیواکتیو است که می‌تواند برای سلامتی انسان و محیط زیست بسیار زیان‌آور باشد.