طبق آزمون استخدامی آموزش و پرورش که قرار است ۲۷ شهريورماه برگزار شود، از سه هزار و ۷۰۳ نيرويی که قرار است در آزمون پذيرفته شوند سه هزار و ۷۳ تن مرد و ۶۳۰ تن زن خواهند بود.

Teacher

بر اين اساس سهم آموزگاری زنان يک پنجم مردان است.

همچنين بر اساس مجوزی که وزارت آموزش و پرورش از سازمان مديريت و برنامه‌ريزی رياست‌جمهوری دريافت کرده، قرار است پنج هزار نفر در اين وزارتخانه استخدام شوند که حدود هزار و ۳۰۰ تن بدون حضور در اين آزمون و متعلق به سهميه خانواده شهدا و ايثارگران هستند.

تهران، بیشترین تبعیض در استخدام

تنها در مورد خاص شهر تهران، از ۱۹۰ نيرويی که قرار است جذب آموزش و پرورش شوند، ۱۸۴ مرد و فقط شش زن حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری فارس، در مقطع ابتدايی که زنان هم می‌توانند در مدارس پسرانه تدريس کنند از ۵۹۴ آموزگار ابتدايی که استخدام می‌شوند ۴۳۷ مرد و فقط ۱۵۷ نفر زن هستند.

يکی از دلايل عمده چنين تبعيضی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، اين مسئله است که زنان نمی‌توانند در مدارس راهنمايی و دبيرستان پسران تدريس کنند.

شهيندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده در کابينه رياست‌جمهوری چندی پيش درباره آزمون استخدام برای ۱۳ نهاد دولتی به خبرگزاری فارس گفت: «در اين آزمون تنها ۱۶ فرصت شغلی برای زنان در نظر گرفته شده که مطابق وعده‌های رئيس‌جمهوری نيست و ما اعتراضات خود را در اين خصوص مطرح کرده‌ايم.»

او ضمن تبعيض‌آميز خواندن اين آزمون ها ادامه داد: «از مجموع افرادی که به استخدام درخواهند آمد ۱۶ فرصت شغلی به زنان و بيش از ۲ هزار فرصت شغلی به مردان اختصاص دارد و ۵۰۰ شغل هم بدون ذکر جنسيت آمده است.»

اين خبر در حالی منتشر می‌شود که چندی پيش وزارت کار ايران نرخ بيکاری زنان را دو برابر مردان عنوان کرد. علاوه بر این زنان ايران در دانشگاه موفقيت چشمگيری داشته‌اند و تعداد زنان فارغ التحصيل رشد قابل توجهی داشته است.

بیشتر بخوانید: استخدام خارج از آزمون یک‌چهارم نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش