جان کری با حضور در برابر خبرنگاران در وین گفت: «ما نمی‌خواهیم برای همیشه پشت میز مذاکره بنشینیم اما عجله هم نمی‌خواهیم بکنیم.»

او افزود زمان باعث آسان شدن تصمیم‌گیری‌های دشوار نمی‌شود. نمی‌توانیم چون ساعت به نیمه شب می‌رسد، کارها را بگذاریم و برویم. وزیر خارجه آمریکا عنوان کرد «نه عجله خواهیم کرد و نه می‌گذاریم کسی موجب شتاب ما شود.»

Kerry conf Talks will go on Nuke Nuclear July 2015

کری ادامه داد: «آنچه کار ما را تعریف می‌کند و هم‌چنان تعریف خواهد کرد تمرکز ما بر کیفیت توافق است. اگر در نهایت موفق شدیم که توافق کنیم، باید توافقی باشد که بتواند با گذر زمان دوام یابد. آزمون ما روزها، هفته‌ها و ماه‌ها نیستند، آزمون حقیقی این توافق دهه‌ها خواهد بود. و حقیقت این است که با اینکه پیشرفت خوبی داشته‌ایم، چندین مساله همچنان حل نشده باقی مانده‌اند. برای همین من و همکارانم در وین می‌مانیم که ببینیم آیا مشکلات قابل حل شدن هستند و آیا می‌توانیم معامله خوبی که برای آن تلاش می‌کنیم را به دست آوریم یا نه.»

کمی پس از کنفرانس خبری کوتاه جان کری، وزیر خارجه ایران از بالکن هتل در پاسخ به سوال خبرنگاران که آیا توافق ممکن است گفت: «اگر ممکن نبود، من اینجا نبودم.»

لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه پیش‌تر و هنگام ترک جلسه گفت‌وگو به خبرنگاران گفته بود: «مذاکرات هسته‌ای حل شده و مسائلی باقی مانده. امشب به گفت‌وگوها ادامه می‌دهیم… نیاز به زمان داریم.»

ضرب‌الاجل واقعی آخرین ساعت پنجشنبه ۹ ژوئیه است اما ظاهراً طرفین در حال یافتن فرمولی هستند که هم ضرب‌الاجل را تمدید نکرده باشند و هم توافق را به صورت رسمی اعلام نکنند.

عباس عراقچی، معاون ظریف پس از تمدید سه روزه مذاکرات هسته‌ای گفته بود هیچ ضرب‌الاجلی مقدس نیست: «در برخی جزئیات فنی و تکنیکی هنوز اختلافات و پرانتزهایی هست که اگر بشمارم نمی‌دانم چند تا بشود.»

بحث بر سر تحریم تسلیحاتی ایران از اختلافات گرهی طرفین است. عراقچی افزوده بود اگر ۱+۵ توافق بخواهند، باید رویکرد و نگاه خود را به تحریم عوض کنند و بحث دلبستگی به تحریم را کنار بگذارند.

معاون ظریف این را هم گفته بود که «اگر دیگران برای خودشان ضرب‌الاجل دارند مشکل ما نیست.»

دولت آمریکا می‌بایست طبق مصوبه موسوم به «لایحه ایران»، توافق جامع هسته‌ای را تا ۹ ژوئیه در اختیار کنگره قرار می‌داد تا مفاد آن ظرف ۳۰ روز از سوی نمایندگان بازنگری شود. چنانچه این مهلت سپری شود، بررسی مفاد توافق ۶۰ روز طول خواهد کشید.

باراک اوباما، چهارشنبه شب یک تله‌کنفرانس با کری و مونیز برگزار کرده بود تا در جریان آخرین تحولات مذاکرات قرار گیرد. او گفته که شانس توافق با ایران ۵۰ – ۵۰ است.