اسلامگرایان صد‌ها موشک و خمپاره به نواحی غربی حلب پرتاب کرده‌اند. غرب حلب در اختیار نیروهای دولتی سوریه است و از دست رفتن این شهر استراتژیک، ضربه بزرگی برای اسد خواهد بود.

A rebel fighter of al-Jabha al-Shamiya fires his weapon at the frontline against Islamic State fighters on the outskirts of Mare town

یورش جدیدی از سوی گروه‌های اسلامگرا  برای تصرف شهر استراتژیک حلب آغاز شده است. از سال ۲۰۱۲ بخش‌های غربی حلب در اختیار نیروهای دولتی است و مناطق شرقی در کنترل شبه‌نظامیان مخالف دولت قرار دارد.

رویترز می‌نویسد این تهاجم در ساعات نخست جمعه (۳ ژوئیه/۱۲ تیر) آغاز شده است.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه (سازمان مستقر در لندن) به نقل از منابع داخلی خود اعلام کرده که داعش صدها موشک و خمپاره موشک به بخش غربی شهر که در تصرف نیروهای دولتی است پرتاب کرده است. در بین مهاجمان، گروه‌های مختلف اسلامگرا از جمله «جبهه النصره» از شاخه‌های القاعده نیز حضور دارند.

داعش اعلام کرده که هدف از تهاجم کنونی، آزادکردن حلب و انضمام آن به متصرفات نواحی شمال غربی سوریه است. اگر حلب سقوط کند، قوانین سفت و سخت شریعت در آن همانند رقه برقرار خواهد شد.

اگر حلب به طور کامل به تصرف شورشیان در آید، رژیم اسد ضربه مهلکی خواهد خورد و نفوذ دولت که هنوز از دمشق تا مدیترانه امتداد دارد، ریزش جدی می‌کند. در حال حاضر غرب سوریه در کنترل دولت اسد قرار دارد و سایر نقاط بین گروه‌های مختلف شبه‌نظامی تقسیم شده‌اند.

حلب پس از دمشق، دومین شهر مهم سوریه و قطب اقتصادی این کشور به شمار می‌رود.

هم اینک بیشتر نقاط سوریه در تصرف داعش قرار دارند. رقه پایتخت دولت اسلامی معرفی شده است. داعش به تازگی به حسکه و کوبانی نیز حمله کرده است.

ائتلاف نظامی ضد داعش به رهبری آمریکا و بمباران مواضع «دولت اسلامی» در سوریه، پیش‌روی‌های این گروه را تا حدودی کند کرده اما هنوز نتوانسته جلوی تحرکات آن را به طور کامل بگیرد.

از زمان شروع جنگ داخلی در سوریه (بهار ۲۰۱۱)، حدود ۷ میلیون و ۶۰۰هزار نفر آواره شده‌اند. از این تعداد ۱.۷ میلیون نفر به ترکیه، ۱.۲ میلیون نفر به لبنان، ۶۲۵ هزار نفر به اردن و ۲۴۵ هزار نفر به عراق پناهنده شده‌اند.

سازمان ملل شمار قربانیان جنگ را ۲۲۰ هزار نفر اعلام کرده است.