شهيندخت مولاوردی، معاون رئيس‌جمهوری ايران در امور زنان و خانواده به ممنوعيت حضور تماشگران زن در جريان بازی واليبال ايران و آمريکا اعتراض کرد و گفت که عده‌ای تمام بار اسلاميت نظام بر دوش زنان گذاشته‌اند.

Shahindokht-Molaverdi

مولاوردی شامگاه جمعه ۲۹ خرداد و بعد از برگزاری اين مسابقه در صفحه فيس‌بوکش نوشت حضور تماشاگران زن در مسابقات واليبال تا دو سال پيش ممنوعيت نداشته اما «مگر در اين دو سال شرايط و اوضاع و احوال تماشای اين بازی‌ها تغيير اساسی پيدا کرده که حکم آن نيز بايد مشمول تغيير شود؟»

مسابقه والیبال ایران و آمریکا صرفاً با حضور تماشاگران مرد در سالن ورزشی آزادی برگزار شد که ایران موفق شد با نتیجه سه بر صفر پیروز آن باشد.

در هفته‌های گذشته و پس از اينکه مولاوردی خبر داده بود مجوز تماشاگران زن در بازی واليبال صادر شده، تندروها و مراجع تقليد واکنش‌های تندی نشان دادند که در نهایت مقامات حضور تماشاگران زن را برای تماشای این مسابقه ممنوع کردند.

«بار اسلامیت نظام بر دوش زنان»

به گفته مولاوردی، کسانی که طی هشت سال عمر دولت پيشين ايران سکوت کرده بودند، اکنون با «تهديد و توهين‌ها» در حال «دلسرد کردن مردم» هستند.

معاون رئيس‌جمهور ايران نوشته است «در سخنرانی‌های عمومی رئيس‌جمهوری يا در اماکن مذهبی که زن و مرد در کنار هم حضور دارند چه اتفاقی می‌افتد؟»

او می‌گوید: «چرا عده‌ای هنرشان پيچيده کردن مسايل و دشوار کردن حل آن است تا گرهی که با دست باز می‌شود را با دندان هم نتوان باز کرد و با تبديل يک مسئله ساده به مسئله چندمجهولی بدين ترتيب تمام بار اسلاميت نظام بر دوش زنان گذاشته شود.»

تحليل‌گران می‌گويند برخوردهای تندروها با کنسرت‌های موسيقی و حضور تماشاگران زن در مسابقات که دارای اهداف سياسی است با هدف نااميدکردن جامعه از دولت است.

به گفته تحليل‌گران تندروها می‌خواهند با گسترش نااميدی در جامعه، مردم را از حضور در انتخابات‌های مجلس و رياست‌جمهوری دلسرد کنند تا از اين طريق، تندروها و نيروهای نزديک به حاکميت به دلیل عدم حضور رأی‌دهندگان تحول‌خواه، با آرای حداقلی به مراکز قدرت راه پیدا کنند.

از سوی ديگر دولت روحانی نيز تاکنون در برابر پيش‌روی تندروها صرفا عقب‌نشينی کرده است.

مولاوردی حضور تماشاگران زن در مسابقات را «غير شرعی و منکر» ندانسته و افزوده که زندگی پنج هزار زن کارتن خواب در تهران، آمار ۹ درصدی معتادان زن از کل معتادان که در پنج سال اخير دو برابر شده، آمار ۳۲ درصدی مرگ‌ومير زنان ناشی از اعتياد، رواج افسردگی و رسيدن سن اعتياد به ۱۳ سال در بين دختران و تغيير الگوی مصرف آن‌ها از مواد سنتی به مواد صنعتی و روانگردان، وجود دو ميليون کودک کار در کشور و تجاوز گروهی شش مرد معتاد زير پلی به دختر ۱۱ ساله‌ای که کودک کار، «منکرات بزرگی» هستند که مخالفان دولت از کنار آن‌ها عبور می‌کنند.