بهگفته جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید انتظار میرود که رسوایی مالی اخیر فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) در نشست هفت کشور صنعتی جهان در آلمان یکی از موضوعات مورد بحث باشد.
جاش ارنست گفت: «اگر طرفداران پرشمار فوتبال را در نظر بگیریم، تعجب نخواهم کرد که این موضوع در نشست جی۷ مطرح شود.»
نشست سران کشورهای صنعتی گروه جی۷ قرار است يکشنبه و دوشنبه ۷ و ۸ ژوئن / ۱۷ و ۱۸ خرداد در نزديکی مونيخ برگزار شود.
سخنگوی کاخ سفید افزود باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا از درستی عمل دادستانهای آمریکایی که در حال انجام تحقیقات در مورد فساد مالی فیفا هستند، متقاعد شده و میتواند از فرصت نشست کشورهای گروه جی۷ برای جلب همکاری همپیمانان جهانیاش در این زمینه استفاده کند.
در روزهای گذشته گروهی از مسئولان بلندپایه فیفا به اتهام فساد مالی بازداشت شدند. دادستان ایالات متحده اعلام کرده است که در دو دهه اخیر رشوهها و مبالغ کلانی در فدراسیون جهانی فوتبال بهشکل غیرقانونی جابهجا شده است. از جمله در زمینههای میزبانی جام جهانی، حق پخش مسابقات و قراردادهای حامیان مالی.
سپ بلاتر، رئیس فیفا که در روز ۲۹ ماه مه / ۸ خردادماه برای پنجمین بار در کنگره فیفا به این سمت برگزیده شده بود، تنها چند روز بعد از سمت خود استعفا داد. قرار است در کنگره بعدی رئیس جدید فیفا انتخاب شود.
روزنامه ” واشینگتن تايمز” طی گزارشی افشا کرده است که یک موسسه خیریه در سوئد که از سوی “بنیاد بیل و هیلاری کلینتون” تاسس شده است از شرکت های سوئدی پول دریافت کرده تا ازتشدید تحریم ها علیه ایران جلوگیری کند.
بر اساس این اطلاعات که بخشی از آن از ویکیلیکس جمع آوری شده است “بنیاد کلینتون مبلغ معادل ۲۰۰ملیون کرون از این شرکت ها دریافت کرده است”.”.
این پول ها به عنوان کمک خیریه به این بنیاد برای مبارزه با ایدز در آفریقا، تغییرات جهانی آب و هوا و بیماری وبا در هائیتی به بنیاد کلینتون داده شده است.
لازم به یاد اوری است که دولت سوئد رسما مخالفت خود با افزایش تحریم ها در جهت منافع مردم ایران ابراز می کرد.
این روزنامه با استناد به اسناد فاش شده از سوی ویکی لیکس و مصاحبه با منابع مختلف می نویسد که رابطه مستقیمی مابین مبالغ پرداخت شده از سوی کمپانی های سوئدی و خواسته سیاستمداران و کمپانی های بزرگ سوئدی، از جمله اریکسون و ولوو، وجود داشته است که آمریکا را متقاعد نمایند که تحریم های اعمال شده علیه ایران را تشدید نکند چون در غیر اینصورت به صنعت صادرات سوئد لطمه وارد خواهد شد.
وزارت امور خارجه آمریکا با وجود معاملات وسیع مابین شرکت های سوئدی و رژیم ایران و حتی علی رغم هشدارهای سفارت آمریکا در استکهلم در این رابطه، در طی سالهای متمادی از وارد کردن کمپانی های سوئدی به لیست سیاه خودداری کرده است. !!
کمپانی اریکسون کمکی بصورت مستقیم به این بنیاد پرداخت نکرده است، اما در سال ۲۰۱۱ مبلغ شش میلیون کرون بابت ایراد یک سخنرانی در هنگ کنگ که از سوی اریکسون ترتیب داده شده بود به بیل کلینتون پرداخت شده است. تنها چند هفته پیش از این پرداخت، هیلاری کلینتون فهرست تحریم های سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ را منتشر کرد که کمپانی های سوئدی از آن مستثنی شده بودند.
کارین هالستان سخنگوی کمپانی اریکسون در تماس با واشینگتن تایمز هر گونه رابطه با کمک های پرداختی به بنیاد کلینتون و تحریم های علیه ایران را تکذیب کرده است.
به نوشته واشینگتن تایمز کمپانی سوئدی اریکسون فروشنده تاسیسات زیر بنایی مخابراتی به ایران و از جمله شرکت همراه اول، ایرانسل و رایتل است و کمپانی ولوو نیز از فروشندگان بزرگ ماشین های باری به ایران به شمار می رود.
این در حالیست که در جریان اعتراضات سال 88 در ایران، اریکسون به فروش تجهیزات و نرمافزارهای پیشرفته جهت کنترل اساماس و مکالمات تلفن همراه به حكومت ايران متهم شده بود.
بر اساس این گزارش، “همسر وزیر خارجه وقت آمریکا، یعنی بیل کلینتون که تا چندی پیش رئیس جمهور ایالات متحده بود هم در این پرونده دست دارد. بیل کلینتون مبلغی معادل 750 هزار دلار به عنوان حق الزحمه سخنرانی، از شرکت اریکسون گرفته است!
farid / 05 June 2015