پرونده اتمی هنوز مفتوح است اما رئیس بانک مرکزی نسبت به انتظار اثرگذاری سریع لغو تحریم‌ها بر اقتصاد ایران هشدار داده است.

تحریم

ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران در گفت‌وگو با روزنامه «فایننشال تایمز» از طرح‌ریزی استراتژی‌هایی در دولت روحانی برای شتاب به توسعه حوزه‌های اقتصادی مختلف از جمله نفت، گاز، گردشگری و آی‌تی سخن گفته است.

او از بررسی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در ایران خبر داده و افزوده است: «ایران نه تنها به سرمایه نیاز دارد بلکه نیازمند تکنولوژی و دانش فنی است. برای رفع این نیازها توسط شرکت‌های خارجی پیشینه این شرکت‌ها در کشورهای خود و روابطمان با آنها را مد نظر قرار می‌دهیم.»

رئیس بانک مرکزی ایران به موازات ابراز امیدواری نسبت به برداشته شدن تحریم‌های مالی پس از توافق هسته‌ای، یادآوری کرده که اثر لغو تحریم‌ها تا پایان سال جاری احساس نخواهد شد. سیف احتمال داده که رشد اقتصادی این کشور در سال ۹۴ به ۳ درصد برسد.

تازه‌ترین گزارش صندوق بین‌المللی پول اما نرخ رشد اعلامی ولی‌الله سیف را به چالش می‌کشد. در این گزارش برآورد شده که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۵ معادل ۰/۶ درصد خواهد بود. میانگین رشد اقتصادی خاورمیانه در سال ۲۰۱۴، برابر ۲/۶درصد بوده است.

در گزارش این صندوق آمده که رشد اقتصادی ایران در سال‌های اخیر، به نسبت کشورهای منطقه و کشورهای صادرکننده نفت منطقه، پایین‌تر بوده است. صندوق بین‌المللی پول این را نیز اعلام کرده که نرخ تورم در ایران، دو برابر سایر کشورهای منطقه است و تولید نفت این کشور نیز در سال ۲۰۱۵ کاهش خواهد یافت.

سیف در مورد ناملموس بودن اثراث لغو تحریم‌ها در سال جاری نیز در حالی هشدار می‌دهد که پرونده هسته‌ای ایران هم‌چنان گشوده است و طرفین گفت‌وگو در مورد خواست محوری ایران که لغو یکباره تحریم‌هاست، هنوز تصمیمی نگرفته‌اند.

در همین زمینه:

فرش قرمز ایران برای سرمایه‌گذاری خارجی

اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۳؛ عددهای ناملموس

زیان ۱۵ میلیارد دلاری ایران از سقوط بهای نفت