شرکت مسافرتی – تجارتی «باخا فِری‌یز» اعلام کرد که وزارت خزانه‌داری آمریکا پس از ۵۰ سال بار دیگر اجازه سفر مستقیم به کوبا را به این شرکت داده است. چند شرکت‌ مسافرتی دیگر نیز همین مجوز را دریافت کرده‌اند.

آمریکا روابط خود با کوبا را از سال ۱۹۶۱ قطع کرده بود.
آمریکا روابط خود با کوبا را از سال ۱۹۶۱ قطع کرده بود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا هنوز این خبر را به‌شکل رسمی تأیید نکرده و هاوانا نیز در این‌باره اظهارنظری نکرده است.

آمریکا روابط خود با کوبا را از سال ۱۹۶۱ قطع کرده بود. در نیمه ماه دسامبر گذشته دولت‌های آمریکا و کوبا اعلام کردند که قصد دارند روابط دیپلماتیک خود را عادی سازند. این تصمیم موجب شگفتی جامعه جهانی شد.

رابرت میوز، وکیل شرکت مسافرتی «باخا فِری‌یز» از اقدام دولت آمریکا برای سفر مستقیم به کوبا استقبال کرد و گفت این نشانه‌ای است از این‌که دولت اوباما برای عادی‌سازی روابط خود با کوبا جدی است. او اظهار امیدواری کرد که تجارت و مسافرت شخصی بین دو کشور گسترش بیشتری پیدا کند.

روزنامه «سان سنتینل» که در فلوریدای آمریکا منتشر می‌شود گزارش داده است که شرکت‌های «هاوانا فری پارتنرز» (Havana Ferry Partners)، «یونایتد کاریبین لاینز فلوریدا» (United Caribbean Lines Florida) و «ایرلاین بروکرز» (Airline Brokers) نیز مجوز سفر به کوبا را دریافت کرده‌اند. با این حال هنوز آن‌ها در انتظار صدور مجوز از سوی هاوانا هستند.

پیش از انقلاب کوبا در سال ۱۹۵۹ پروازهای روزانه بین فلوریدا و کوبا وجود داشت. توریست‌های آمریکایی هتل‌های کوبایی را رزرو و از کازینوهای آن‌جا دیدار می‌کردند. کوبایی‌ها نیز برای خرید به آمریکا سفر می‌کردند.

در همین حال، هر سال بیش از ۶۰۰ هزار نفر با پروازهای چارتر بین آمریکا و کوبا در پروازند. نزدیک به ۸۰ درصد این افراد را آمریکایی‌های کوبایی‌تبار تشکیل می‌دهند که به‌منظور دیدار با خانواده‌های خود به کوبا می‌روند. آن‌ها با وسایل و کالاهای مصرفی بسیار که در کوبا قابل دسترس نیستند به این کشور سوسیالیستی سفر می‌کنند.

در سال‌های گذشته به‌دلیل قیمت بالای پروازهای چارتر و بازرسی‌های سخت‌گیرانه در مرز کوبا چنین سفرهایی دشوارتر شده بود. به‌گفته رابرت میوز شرکت‌های مسافرتی می‌توانند امکانات ارزان‌تری در اختیار مسافران قرار دهند.