سازمان ملل با استفاده از گزارشی که بریتانیا در اختیارش گذاشته، میگوید که یک «شبکه مخفی تدارکاتی» ایران برای پیشبرد برنامه هستهای این کشور، با دو شرکت ایرانی در ارتباط بوده است.
بهگزارش رویترز، بریتانیا این گزارش را ۲۰ آوریل/ ۳۱ فروردین ماه در اختیار کمیته تحریمهای سازمان ملل قرار داده و این کمیته آن را در گزارش سالانه خود آورده است.
شرکتهایی که در این ماجرا از آنها نام برده شده «شرکت تکنولوژی سانتریفیوژ ایران» (تسا) و «شرکت کالای الکتریک» هستند که در خرید تجهیزات هستهای به ایران یاری رساندهاند.
پیش از این در ارتباط با برنامه هستهای ایران، «شرکت کالای الکتریک» از سوی شورای امنیت و «شرکت تکنولوژی سانتریفیوژ ایران» از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم شدهاند.
کمیته تحریم سازمان ملل جزئیات بیشتری از گزارش بریتانیا ارائه نداده اما گفته است که این گزارش به تازگی دریافت شده و امکان بررسی مستقل آن وجود نداشته است.
بریتانیا و ایران تا امروز پنجشنبه ۳۰ آوريل/ ۱۰ ارديبهشت، در اینباره اظهارنظری نکردهاند.
کشورهای غربی ایران را متهم میکنند که در چارچوب برنامه هستهای خود به شکل مخفیانه در پی ساختن سلاح هستهای است، ایران اما این اتهام را رد میکند.
ایران بهدلیل پیشبرد برنامه هستهای خود از سوی شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا تحت تحریمهای شدیدی قرار گرفته که تأثیرات منفی بسیاری بر اقتصاد این کشور گذاشته است.
جمهوری اسلامی و کشورهای ۱+۵ شامل آمریکا، روسیه، بریتانیا، چین، فرانسه و آلمان در لوزان سوئیس موافقت کردند که تا ۳۰ ژوئن/ ۹ تيرماه به توافق نهایی دست یابند.
محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، اعلام کرده است که مذاکرات برای نگارش متن توافق نهايی پنجشنبه ۳۰ آوريل/ ۱۰ ارديبهشت در نيويورک آغاز میشود.
وجود یک شبکه مخفی تدارکاتی در برنامه هستهای ایران میتواند این شک و تردید را که تهران به توافق هستهای پایبند نیست، تقویت کند.
اینها هدفشان مذاکره برای لغو تحریمها و ادامه بمب سازی در سایتهای دیگر مثل لویزان ۶ است ….
Farid / 01 May 2015