به تازگی تارنمایی با نام«ماچولند» [سرزمین “ماچو”ها] در فضای وب فارسی کار خود را آغاز کرده است.

macholand-farsi-baner


این «ماچولند» اما کجاست؟ جایی که مردها لباس‌های‌شان را نمی‌شویند و فقط زن‌ها به تمیزی اهمیت می‌دهند؟ آن‌جا که شما یک آشپزخانه زنانه می‌خرید و یک مبل مردانه هدیه می‌گیرید؟ جایی که در طول یک سال به ازای هر ۱۲ مهمان مرد، تنها یک مهمان زن دعوت می‌شود یا جایی که رئیس‌جمهوری برای کنایه از ناآگاهی، خنده پیرزن را به جای خنده مرغ پخته به کار می‌برد.

این‌جا «ماچولند» است، سرزمین مردسالاری و حالا تارنمای «ماچولند» می‌خواهد سرزمینی را که تبعیض جنسیتی در آن رواج دارد، اشغال کند.

این تارنما در معرفی خود عنوان می‌کند که بخش فارسی شبکه Macholand است و پیش از هر چیز، خود را فضایی می‌داند برای اعتراض به جهانی که نابرابری جنسیتی در آن عادی شده است.

به گفته گردانندگان این پلتفرم حساس به انواع سکسیسم، از جمله اهداف این تارنما کم کردن جنسیت‌زدگی در تفکر، گفتار و رفتار در فضای عمومی فارسی‌زبان، به ویژه در داخل ایران است.

به همین مناسبت با سوده راد، فعال برابری جنسیتی و از پدید‌آورندگان تارنمای «ماچولند» به گفت‌وگو نشستیم. او در این گفت‌وگو از معنا و اهداف این پلاتفرم و چرایی راه‌اندازی تارنمای «ماچولند» می‌گوید و مشخص می‌کند که «ماچولند» چه جریان و هدفی را دنبال می‌کند. همچنین عملکرد و ساز و کار تارنما را شرح می‌دهد و درباره چگونگی و امکان همراهی با این پروژه و راه انداختن یک موج جدید در آن، توضیح می‌دهد.

صحبت‌های سوده راد را از اینجا بشنوید:

بیشتر بخوانید: اولین تارنمای فارسی‌زبان برای حقوق دوجنسگرایان

ماچولند فارسی یک پروژه از اسپکتروم است. «اسپکتروم» یک سازمان مردم‌نهاد، تحت قانون ۱۹۰۱ جمهوری فرانسه است که با هدف پیشبرد اهداف برابری‌خواهانه و افزایش حساسیت جوامع به موضوع برابری جنسیتی در جولای ۲۰۱۴ در پاریس فرانسه بنیان‌گذاری شده است. این سازمان به طیف گسترده جنس و جنسیت و گرایش‌ها و هویت‌های جنسی و جنسیتی معتقد است و به برابری حقوق اجتماعی و سیاسی همه انسان‌ها از هر طیفی اعتقاد دارد و برای رسیدن به آن تلاش می‌کند.

ویدئوی معرفی «ماچولند» را در اینجا ببینید: