بنیامین نتانیاهو، خواسته است که توافق نهایی ایران و گروه ۱+۵ شامل شرطی برای به رسمیت شناختن کشور اسرائیل از سوی جمهوری اسلامی ایران باشد.
در بیانیهای که نخستوزیر اسرائیل روز جمعه ۳ آوریل / ۱۴ مارس برای کابینه خود خواند، از شش قدرت بزرگ جهان خواست که هر نوع توافق هستهای امضاشده با ایران، حق اسرائیل بهعنوان یک کشور رسمی و تمامیت ارضی این کشور را به رسمیت بشناسد.
نخستوزیر اسرائیل خطاب به قدرتهای بزرگ جهان معامله با ایران را معاملهای «خطرناک» خواند و گفت: «راه سومی وجود دارد. سخت بایستید و فشار بر ایران را افزایش دهید تا معامله خوبی بهدست آورید.»
جمهوری اسلامی ایران برخلاف سازمان ملل متحد، کشور اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد.
بیشتر بخوانید: انتقاد شدید نتانیاهو از تفاهمنامه لوزان
در ادبیات سیاسی جمهوری اسلامی به منطقه جغرافیایی که مرز کشور اسرائیل مدرن است، «سرزمینهای اشغالی» میگویند. اشغالی خواندن این منطقه جغرافیایی، سیاست جمهوری اسلامی ایران و تمامی گفتمانهایی است که به تاریخ استعماری اشغال این سرزمینها توسط نیروهای نظامی بریتانیا در سال ۱۹۴۷ و تشکیل بلافاصله کشور اسرائیل پس از خروج حاکمیت بریتانیا در ۱۴ مه ۱۹۴۸ اعتراض دارند.
نتانیاهو خطاب به مذاکرهکنندگان با ایران میگوید: «خواسته اسرائیل این است که در هرگونه توافق نهایی با ایران حق اسرائیل برای وجود داشتن به شکل شفاف و بدون ابهام به رسمیت شناخته شود.»
نخست وزیر اسرائیل پس از خواندن بیانیهاش در جلسه امنیتی ویژهای که به مناسبت «تفاهمنامه لوزان» برگزار شده است، شرکت کرد. او در این جلسه گفته که کابینهاش در اسرائیل با او همنظر و مخالف این معاملهاند و این معامله با ایران را خطری بزرگ برای منطقه، جهان و بقای اسرائیل میدانند.
نتانیاهو تأکید کرده است هیچ مجال بحثی بر سر مسئله بقای اسرائیل نیست.
در عرصه مذاکرات صلح با فلسطین نیز، نتانیاهو در تمامی این سالها خواستار به رسمیت شناختن حق موجودیت اسرائیل بوده است. این حق را سازمان آزادیبخش فلسطین پذیرفته است.
با این حال در مراحل بعدی مذاکرات صلح، نتانیاهو شاخص دیگری را نیز به مذاکرات اضافه کرد و از تشکیلات خودگردان فلسطین خواست که اسرائیل را بهعنوان کشور «مردم یهودی» به رسمیت بشناسند. این چیزی است که تشکیلات خودگردان به آن معترض است و میگوید باورهای دینی نمیتواند مبنایی برای تشکیل یک دولت – ملت مدرن باشد.
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، درست در زمانی که نتانیاهو بیانیهاش را میخواند به تلویزیون صداوسیما آمد و نوید این را داد که جمهوری اسلامی مایل است در رابطه با کشورهایی که با آنها خصومت دارد، تنشزدایی کند.
بیشتر بخوانید:
بنیامین نتانیاهو میداند آرزوی نابودی اسرائیل از طرف ایران ناشی از ایدئولوژی اسلامی است. پرتاب یک موشک به اسرائیل منجر به هیروشیما و ناکاساکی شدن شهرهای ایران خواهد شد. اوباما با افشای اینکه اسرائیل دانش تولید بمب هیدروژنی را دارد کینه خود را نشان داد ولی این افشاگری باید زنگ خطری برای ایرانیان باشد که آرزوی نابودی کسی را نکنند و رفتار انسانی را پیش گیرند.
Behrouz / 03 April 2015
با امریکا به توافق برسند و روابط داشته باشند، اسرائیل را هم به رسمیت بشناسند ، آن وقت ولایت فقیه چه کار کند ؟ علیه کی شعار بدهد ؟ از کجا دشمن پیدا کند و دشمن دشمن بگوید ؟ با کدام بهانه ملت ایران را غارت کند و پول مردم را هم خود بگیرد و هم به دارو دسته داخلی و خارجیش بدهد؟ فرماندهان سپاه پاسداران با هزینه مردم گرسنه ایران برای کی عربده بکشند و تهدید کنند ؟ بدون دشمن و بدون این همه هزینه تراشی چگونه رهبران این نظام پربرکت ، ثروتهای نجومی داشته باشند؟ امت حزب اله حاضر در صحنه علیه کی راهپیمایی کنند و شعار بدهند؟ میخواهید اینها همه بیکار شوند ؟ ولی امر مسلمین جهان بیکار شود ؟ همین حرفها را میزنید که می گویند اسرائیل دشمن است !
دهوند / 03 April 2015
آقای نتانیاهو ، ما به اندازه کافی و بیش از اندازه مصیبت داریم ، جان مادرت تو دیگه دست بردار و بیشتر شر درست نکن. با همان فلسطینی ها و عربها ( بدون کشتار ) در حد همان شعارها و کشمکش های سیاسی سرگرم باش. این ولی امر مسلمین جهان (!) و دارو دسته اش نزده میرقصند ، وای به آن وقتی که یکی هم گزک دستشان بدهد
دهوند / 03 April 2015
شریعتمداری به نتانیاهو پاس گل میده، نتانیاهو هم به حزب الله ایران. چکار کنیم با این مثلث دشمن های کم سواد؟
علی / 03 April 2015