معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان یکی از افرادی بود که در روز کشته شدن فرخنده به دست اوباش در خیابان‌های کابل، این رویداد را مثبت تلقی کرد و با موجی از اعتراض‌های مردمی رو‌به‌رو شد.

سیمین حسن‌زاده
سیمین حسن‌زاده

سیمین حسن‌زاده در یکی از پست‌های مربوط به قتل فرخنده نوشته بود: «هیچ نیرویی در برابر ایمان راسخ مردم‌مان تاب مقاومت ندارد. با جان و دل از باورهای دینی‌مان پاسداری خواهیم نمود.»

هرچند روز پنج‌شنبه، دوم ماه آوریل، خانم حسن‌زاده از سمت معاونت وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان برکنار شده اما به نظر می‌رسد که او همچنان این واقعیت را نپذیرفته است. او حتی یک روز بعد از اعلام برکناری‌اش در گفت‌وگو با بی بی سی فارسی آن را رد کرده و «شایعه» خوانده است.

سمیه فروتن، دانشجو و از همکاران سازمان فرهنگی «جوانان خراسان» در هلند است و به تازگی در مقاله‌ای با عنوان «از کجا آمدیم و به کجا خواهیم رفت» از دو دسته شدن جامعه افغانستان بر سر قتل فرخنده نوشته است.

او معتقد است که سیمین حسن‌زاده به دسته مذهبیان افراطی متعلق است. سیمین حسن‌زاده، فارغ‌التحصیل دانشگاه الاهیات در افغانستان است و در همین رشته در ایران نیز ادامه تحصیل داده است. او مدتی به عنوان گوینده و تهیه‌کننده رادیو و تلویزیون برون‌مرزی افغانستان در شهر مشهد فعالیت کرده است.

خانم فروتن می‌گوید: «سیمین حسن‌زاده قبل از اظهار نظر خود در رابطه با قتل فرخنده از چهره‌های سرشناس در افغانستان بود و اگر به کارنامه ایشان نگاه کنیم می‌بینیم که همیشه همراه هنرمندان، جوانان و خانم‌ها بودند و در نمایشگاه‌های مختلف شرکت می‌کردند. همچنین در بخش‌های فرهنگی فعالیت‌های چشمگیری داشتند.»

سمیه فروتن با این حال معتقد است که خانم حسن‎زاده به عنوان یک چهره شناخته‌ شده، نباید عجولانه و احساساتی ابراز نظر می‌کرد. او در گفت‌وگو با رادیو زمانه از سابقه کاری و فعالیت‌های خانم حسن‌زاده می‌گوید که بعد از نظر جنجال‌ برانگیزش درباره فرخنده به کلی فراموش شد و کارنامه او را برای همیشه خدشه‌دار کرد.

سمیه فروتن نخست از مسیر فعالیت‌های خانم حسن‌زاده می‌گوید که او را به سمت معاونت وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور رسانده است.

گفت‌وگو با سمیه فروتن را می‌توانید از اینجا بشنوید: