محمدو بوهاری، نامزد اصلی مخالفان در نیجریه، در رقابت با گودلاک جاناتان، رئیس جمهوری فعلی این کشور در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد. «حزب دموکراتیک مردم»، به رهبری گودلاک جاناتان از ۱۹۹۹ رهبری نیجریه را در دست داشت.
پیش از این، مخالفان دولت هرگز در انتخابات نیجریه پیروز نشده بودند و از این نظر پیروزی بوهاری در انتخابات یک موفقیت تاریخی محسوب میشود.
محمد بوهاری در انتخابات ریاست جمهوری نیجریه براساس شمارش رسمی آرا با بیش از ۵۳ درصد پیروز انتخابات اعلام شد. او ۱۵ میلیون رای به دست آورده است.
بوهاری که ۷۲ ساله است، پیشتر فرمانده نظامی بود و «دیکتاتور نظامی» خوانده میشود.
حزب بوهاری به نام «همه ترقیخواهان»، پیش از اعلام نتایج انتخابات، خود را پیروز این انتخابات دانسته و اعلام کرده بود که گودلاک جاناتان، شکست را پذیرفته و به بوهاری تبریک گفته است.
بر اساس قانون انتخابات نیجریه، برنده انتخابات باید بیش از ۵۰ درصد کل آرا و دستکم ۲۵ درصد آرا را در دو سوم ایالات به دست بیاورد.
حامیان حزب بوهاری پس از برگزاری انتخابات، ۹ فروردین علیه آنچه تخلفات انتخاباتی میخواندند، تظاهرات کرده بودند. پیش از این، به دنبال درگیریهای پس از انتخابات پیشین نیجریه و شکست بوهاری، ۸۰۰ نفر کشته شدند.
یکی از مهمترین شعارهای کمپین تبلیغاتی بوهاری، مقابله با گروه بوکو حرام بود. از سال ۲۰۰۹ بر اثر حملات و بمبگذاریهای بوکو حرام در نیجریه، بیش از ۱۳ هزار نفر کشته و ۱. ۵ میلیون نفر بیخانمان شدهاند.
انتخابات ریاست جمهوری نیجریه قرار بود ۱۴ فوریه برگزار شود اما به دلیل نگرانی از حملات بوکو حرام، به تعویق افتاد. بوکو حرام در جریان انتخابات با حمله به صفهای شرکتکنندگان در برخی مناطق نیجریه مانع رایگیری شده بود.
گودلاک جاناتان در دوران ریاست جمهوریاش از سوی مخالفان به کندی واکنش در مقابل این گروه متهم بود. نیجریه همچنین با وجود رشد اقتصادی در سالهای اخیر، دچار فساد اقتصادی بوده است.