سازمان ملل متحد در پی سومين حمله هوايی پی در پی ائتلاف به رهبری عربستان، در حال خارج کردن کارمندان خود از یمن است.
اين خبر در حالی منتشر میشود که نشست اتحاديه عرب شنبه ۲۸ مارس در مصر برگزار شد. در اين نشست عبدالفتاح السيسی، رئيسجمهوری مصر بر داشتن نيروی نظامی مشترک ميان اعراب تأکيد کرد.
رئيس سازمان ملل، بان کی مون، در افتتاحيه نشست امروز در شرم الشيخ مصر گفت تنها راه جلوگيری از درگيریها در يمن مذاکره است. او در ادامه گفت از ناتوانی قدرتهای جهان برای توقف جنگ در سوريه شرمسار و عصبانی است.
در این نشست عبد ربه منصور هادی نیز ضمن دفاع از حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان، حوثیها را «دستنشانده» ایران دانست.
سومین دور حملات هوایی به یمن
بر اثر سومين حمله هوايی پی در پی ائتلاف به رهبری عربستان در روز شنبه ۲۸ مارس/هشت فروردين، دست کم ۲۴ نفر از غير نظامیان يمنی کشته شدهاند اما تلويزيون رسمی حوثیها اين رقم را تا ۴۵ کشته نیز اعلام کرده است.
در حملات هوايی شنبه، تعداد زيادی از پايگاههای حوثیها در جنوب شهر عدن بمباران شد. حملات هوايی در این روز، بيشتر بر مناطق نزديک به دريای سرخ مترکز بود. با اين حال حملات زيادی به دژ حوثیها در صعده در شمال يمن و صنعا پایتخت این کشور نیز انجام شد.
همچنين مقر رياست جمهوری سابق علی عبدالله صالح نيز در اين حملات تخريب شد.
نيروهای ائتلاف برخی کشورهای عربی به رهبری عربستان برای سه شب متوالی پايگاههای حوثیهای تحت حمایت ایران را بمباران کردهاند و هم اکنون ادعا میکنند حريم هوايی يمن در کنترل کامل آنهاست.
از سوی دیگر، اين حملات هوايی به نيروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی، رئيسجمهوری يمن (که پیشتر در صنعا از سمت خود استعفا داد و سپس دوباره در عدن اعلام ریاست جممهوری کرد)، نیز کمک میکند. در حال حاضر، آنها با جنگجويان حوثی در جنوب عدن در نبرد هستند.
سخنگوی ائتلاف عرب، سرتيپ احمد اثيری امروز گفت که اين حملات را تا جايی ادامه خواهد داد که حوثیها را از دومين شهر بزرگ يمن(عدن) به بيرون براند.
اثيری در ادامه گفت: «هدف ما(نيروهای ائتلاف عرب) محافظت از دولت مستقر در عدن است.»
اين گفته در حالی منتشر میشود که عبد ربه منصور هادی رييسجمهوری يمن شب گدشته جمعه ۲۷ مارس به جده در عربستان پرواز کرد.
پیشتر، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل چند بار از اوضاع یمن ابراز نگرانی کرد و نماینده خود جمال بن عمر را برای همکاری با عبد ربه منصور هادی «رئیس جمهوری» مستقر در یمن، به این کشور فرستاد اما جواب مثبتی از حوثیها نگرفت.
عربستان آمریکا را دیر از حمله مطلع کرد
چندی پيش خبرگزاری رويترز خبر داد که مقامات عربستان سعودی خبر حملات هوايی به يمن را چند روز ديرتر به باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا دادهاند و با آنها ديرتر مشورت کردهاند. با اين حال اوباما با اين حملات موافقت کرد؛ در جواب اين موافقت، پادشاه عربستان تلفنی از اوباما تشکر کرد.
يک مقام ارشد آمريکايی که خواست نامش فاش نشود، به رويترز گفت: «آمريکا در انجام اين عمليات از عربستان حمايت میکند.» ولی جزئيات بيشتری ارائه نداد.
عمليات هوايی عربستان که در نيمه شب چهارشنبه ۲۵ مارس آغاز شد، مناطق زيادی از يمن را هدف قرارداده است.
يک مقام مسئول نيروهای ائتلاف عرب گفت يک هليکوپتر HH-۶۰ در آبهای بينالمللی سقوط کرده ولی علت سقوط را «نقص فنی» اعلام کرد.
بیشتر بخوانید:
هشدار وزیر خارجه آلمان نسبت به تأثیر جنگ یمن بر مذاکرات هستهای