۲۸ اسفند ۱۳۹۳، همزمان با بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، رسانه‌ها خبری را با این عنوان منتشر کردند که ایران پذیرفته است به مسأله «آزار و شکنجه افراد به دلیل هویت جنسی‌ و جنسیتی‌شان» رسیدگی کند.

UN-Geneva-28
بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو

بر اساس این خبر که نخست توسط تارنماهای فعال در زمینه حقوق دگرباشان جنسی منتشر شد، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که به ۱۳۹ توصیه از ۲۹۱ توصیه کشورهای مختلف در مورد بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران، رسیدگی می‌کند. ضمن این که اجرای ۵۹ توصیه را نیز با محدودیت‌هایی می‌پذیرد. در میان این ۵۹ توصیه، سه توصیه مربوط به اقلیت‌های جنسی نیز به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: ایران به موضوع آزار و شکنجه افراد به دلیل هویت جنسی رسیدگی می‌کند

انتشار این خبر اما با واکنش‌های متفاوتی رو‌به‌رو شد و برخی از فعالان حقوق بشر اعلام کردند که جمهوری اسلامی تعهد الزام‌آوری نداده است و بعید به نظر می‌رسد که تغییری در محدودیت‌های مدنی در ایران به خصوص در زمینه حقوق دگرباشان جنسی ایجاد شود.

برای بررسی بیشتر این موضوع، رادیو زمانه گفت‌وگویی کرده است با حسن نایب‌هاشم، فعال حقوق‌بشر و کنشگر سیاسی.

نایب‌هاشم که به واسطه پروژه «همه حقوق بشر برای همه در ایران» در شهر ژنو و مقر شورای حقوق بشر سازمان ملل به سر می‌برد، به رادیو زمانه می‌گوید: «ایران سه پیشنهاد مربوط به حقوق اقلیت‌های جنسی را به صورت نسبی پذیرفته که این به معنی قبول این پیشنهاد‌ها نیست.»

صحبت‌های حسن نایب‌هاشم را از اینجا بشنوید.