«نشست ژنو برای دمکراسی و حقوق بشر» روز دوشنبه ۲۳ فوریه /۴ اسفند اعلام کرد که «جایزه حقوق زنان» سال ۲۰۱۵ این نهاد را به مسیح علینژاد، خبرنگار ایرانی به خاطر تلاشهای او برای صفحه «آزادیهای یواشکی» در تارنمای فیسبوک، اهداء میکند.
«نشست ژنو برای دمکراسی و حقوق بشر»، ائتلافی جهانی از ۲۰ سازمان غیردولتی و حقوق بشری است که سالانه جوایزی را در حوزههای مختلف حقوق بشر به کنشگران و یا سازمانها اهداء میکند.
این ائتلاف از روزنامهنگار مستقل ایرانی، مسیح علینژاد، به خاطر ایجاد و نگهداری صفحه کمپین «آزادیهای یواشکی» تجلیل کرده است.
کمپین «آزادیهای یواشکی»، صفحهای فیسبوکی است در آن زنان با انتشار عکسهایی از «آزادی یواشکی» خود، به قانون حجاب اجباری در ایران اعتراض میکنند. زنان ایرانی میتوانند عضو این صفحه شوند و عکسهایشان را در صفحه آپلود کنند. این کمپین یکی از موفقترین کمپینهای فضای مجازی اینترنت بوده که به صورت روزانه فعال است و اعتراض به حجاب اجباری را بازتاب میدهد.
بیشتر بخوانید: از آزادی یواشکی تا تظاهرات علیه بیحجابی
زنان در این صفحه عکسهای خود را که بدون روسری در فضاهای مختلف اجتماعی، در کوه، در دشت و حتی نزدیک بناهای مذهبی مانند مساجد گرفته شده، به نمایش عمومی میگذارند.
جایزه «حقوق زنان نشست ژنو برای حقوق بشر و دمکراسی»، روز سه شنبه ۲۴ فروریه /۵ اسفند ماه در مراسم جلسه عمومی نمایندگان سازمان ملل متحد و با شرکت فعالان حقوق بشر و روزنامهنگاران به علینژاد اهداء خواهد شد.
این ائتلاف جهانی از علینژاد برای «دادن صدا به بیصدایان» تجلیل کرده است. در بیانیه «نشست ژنو برای حقوق بشر و دمکراسی» دلالیل تجلیل از علینژاد اینچنین بیان شدهاند: «برای دادن صدا به بیصدایان و برای تکان دادن وجدان بشری تا از مبارزات زنان ایران برای آزادی، برابری و حقوق اساسی بشر حمایت کنند.»
علینژاد در واکنش به خبر انتخاب شدنش به عنوان برنده این جایزه گفت: «امیدوارم که فرصتی را برای صدای زنان ایرانی ایجاد کند. از دختر هفت ساله تا مادر بزرگ ۷۰ ساله همه در ایران مجبورند که حجاب بر سر کنند. امیدوارم که این جایزه صدای زنانی که به حجاب اجباری نه میگویند را در سازمان ملل منعکس کند.»
علینژاد همچنین ابراز امیدواری کرده که این جایزه آگاهی جهانی در مورد مسائل زنان ایرانی و ایستادگیهای آنها در راه حقوق اساسی انسانی را افزایش دهد.
مقامات امنیتی جمهوری اسلامی ایران در اقدامی تلافیجویانه برای فعالیتهای مسیح علینژاد ضد حجاب اجباری، یک کمپین عمومی توهین به شخصیت او ایجاد کردهاند.
علینژاد، که در حال حاضر در خارج از ایران زندگی میکند، زمانی در ایران خبرنگار پارلمانی بوده است. فعالیتهای او در پوشش خبرهای مجلس موجب شد که از کار برکنار شود.
او از یک خانواده سنتی و مذهبی میآید و تلاشش برای گرفتن حق انتخاب پوشش، تلاشی فرهنگی، شخصی و سیاسی بوده است.
بسیار از این خبر خوشحال شدم. تبریک به خانم علی نژاد و آفرین به تلاش و پشتکار ایشان.
نازنین / 23 February 2015
با تبریک به خانم علی نزاد و تشکر فراوان می کنم
از خانواذه فقید هاشمی رفسنجانی
شاهین امینی / 23 February 2015
منتظر ننگ ابدی باش. این روزا گذاراست
م / 24 February 2015
برای خانم علی نژاد متاسفم
و برای ایرانیهایی مثل ایشون
زهرا / 24 February 2015
اهدا این جایزه را به خانم علینژاد تبریک میگویم و امیدوارم موفق باشند .
شجاعت ایشان در مبارزه مدنی با مزدوران نظام پوسیده اسلامی جای تقدیر و تشکر دارد .
مزدوران و جیره خواران نظام پوسیده هم به جای تاسف خوردن و تهدید کردن ، بهتر است خود را از تحجر و تعصبات کور نجات بخشند .
بهنام / 24 February 2015
خیلی ممنون از همنوعان که بعد از شورش ۵۷ حالا به نوعی شیرنی برای بلند شنیده شدن نام جمهوری شیطانی تلاش میکنند. بعد از جایزه عبادی که تمام مسائل ایجاد شده بوسیله زرنگ ها را حال کرد.
حالا این مدال افتخار را به خودشان دادند.
حالا که عراقیهای حسین کش و ایرانی های دانیال کش کورس نام امام خمینی را روی خیابان های خودشان گذاشتند حتما همه چی قرار همین طوری باشه.
آدم / 25 February 2015
آخر خاتمی چه شد. هیچ. رای مردم برای بقای نظام را گرفت چون مدینه فضله است به کل دنیا صادر بشود. اینم خنده ای به شرف هست.
الله / 25 February 2015