رییس سازمان پزشکی قانونی ایران گفته تلفات حوادث رانندگی کاهش یافته، اما در حوادث رانندگی ده ماهه امسال، ۱۴ هزار و ۵۷۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس همین آمار، در دی ماه سال جاری، یکهزار و ۱۰۸ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹. ۴ درصد کاهش یافته است اما آمار مصدومان حوادث رانندگی در دیماه امسال، نسبت به دی ماه سال گذشته ۶. ۱۳ درصد بیشتر شده است.

تصادف اتوبوس

تعداد کل کشته‌شدگان در تصادفات رانندگی، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات ۱۵ هزار و ۵۳۵ نفر بود، ۲.۶ درصد کاهش یافته است. در این حوادث، ۱۱ هزار و ۲۳۶ مرد و سه هزار و ۳۴۳ زن جان خود را از دست داده‌اند.

احمد شجاعی، رییس سازمان پزشکی قانونی ایران، اعلام کرده که در حوادث رانندگی ده ماهه امسال، استان‌های فارس با یکهزار و ۲۵۰، تهران با یکهزار و ۱۰۸ و خراسان رضوی با یکهزار و ۱۰۵ فوتی به ترتیب بیشترین کشته‌شدگان را داشته‌اند. استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و اردبیل هم کمترین آمار تلفات را داشته‌اند.

بیشتر این کشته‌شدگان در جاده‌های برون شهری جان خود را از دست داده‌اند. از کل تلفات حوادث رانندگی ده ماهه امسال نه‌هزار و ۴۷۷ نفر در محورهای برون‌شهری، سه هزار و ۸۸۱ نفر در مسیرهای درون‌شهری، یکهزار و ۱۴۳ نفر در محورهای روستایی و ۷۸ نفر در مسیرهایی نامعلوم جان باخته‌اند.

سه عامل انسانی، وضعیت جاده‌ها و راه‌های مواصلاتی و وسیله نقلیه از عوامل موثر در تصادف‌های رانندگی در ایران هستند. بر اساس نظر کار‌شناسان این حوزه، عامل انسانی به عنوان مهم‌ترین عامل شناخته شده و پس از آن به راه و وسیله ‌نقلیه به عنوان دو عامل دیگر که در بروز حوادث رانندگی دخالت دارند اشاره شده است.

رییس سازمان پزشکی قانونی ایران در ادامه گزارش خود با اشاره به نزدیکی تعطیلات نوروزی و افزایش سفر در این ایام، گفته که در نوروز گذشته و در فاصله ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ تا ۱۵ فرودین۱۳۹۳، یکهزار و ۸۴ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند. این آمار نشان می‌‌دهد که به طور میانگین در هر روز ۲. ۵۴ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند.

مقایسه دو آمار کشته‌های حوادث رانندگی نوروز امسال و سال ۱۳۹۲ نشان می‌دهد که این آمار، ۲. ۷ درصد کاهش یافته است.

در حوادث نوروزی پنج سال گذشته، در فاصله سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲، شش هزار و ۱۶۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند که بیشترین آن با یکهزار و ۳۹۱ فوتی در نوروز سال ۱۳۸۹ و کمترین آن با یکهزار و ۸۴ در نوروز سال ۱۳۹۳ ثبت شده‌ است.

تصادفات جاده‌ای نهمین علت مرگ‌ومیر در جهان به شمار می‌رود اما در ایران، پس از بیماری‌های قلبی‌ و عروقی، دومین عامل مرگ و میر محسوب می‌شود.

بر پایه آمار‌ها، از ابتدای انقلاب (سال ۱۳۵۷) تاکنون ۸۰۰ هزار نفر بر اثر تصادف جان خود را از دست داده‌اند. به گفته کار‌شناسان «تراکم بالای خودرو در جاده‌ها، کمبود ظرفیت بزرگراهی، وجود بیش از دو هزار نقطه حادثه‌خیز در جاده‌ها، کمبود خدمات ایمنی و امدادی و فرهنگ نادرست رانندگی» از مهم‌ترین عوامل تصادف جاده‌ای در ایران به شمار می‌آید.