سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در نشست خبری روز چهارشنبه ۲۹ بهمن‌ماه خود از اتحادیه اروپا و بریتانیا به دلیل تحریم دوباره شرکت ملی نفتکش ایران انتقاد کرد.

Afkham

مرضیه افخم اقدام بریتانیا در تحریم شرکت ملی نفتکش ایران را «سیاسی و غیرسازنده» خوانده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا)، مرضیه افخم گفته است که این تحریم با روند مذاکرات جاری ناسازگار است. او از این‌که احکام دادگاه‌های اتحادیه اروپا «به طور جدی از سوی این اتحادیه مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد»، ابراز تأسف کرده است.

مشخص نیست که منظور افخم از بی‌توجهی اتحادیه اروپا به احکام دادگاه‌های این اتحادیه چیست. او گفته که «انتظار داریم اتحادیه اروپا از این گونه اقدامات سیاسی پرهیز کند و مراتب اعتراض و ناخرسندی خود را هم به این اتحادیه اعلام کرده‌ایم.»

اتحادیه اروپا و بریتانیا در روزهای گذشته، بار دیگر شرکت ملی نفتکش ایران را در فهرست تحریم‌های وضع شده علیه ایران قرار داد.

دادگاه عالی اتحادیه اروپا، ژوئیه گذشته این شرکت را از فهرست تحریم‌ها خارج کرده بود.

بیشتر بخوانید: اتحادیه اروپا بار دیگر شرکت ملی نفتکش ایران را تحریم کرد

دولت بریتانیا نیز شرکت ملی نفتکش ایران را تحریم کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره جزییات توافق هسته‌ای در مورد تعداد و دامنه سانتریفیوژ‌ها، اعداد و ارقام مطرح شده را گمانه زنی رسانه‌ای دانسته و گفته است که «بار‌ها اعلام کرده‌ایم موضوعات مذاکرات بر سر میز مذاکره مطرح است.»

افخم اضافه کرده است که «از نظر ما توافق بر روی همه موضوعات، توافق نهایی محسوب می‌شود.»

او تأیید کرده که گفت‌و‌گو‌ها و تماس‌هایی در جریان است تا مذاکرات دوجانبه، چندجانبه و در سطح ١+۵ تا قبل از پایان سال جاری برگزار شود.

مرضیه افخم درباره درز اطلاعات و جزییات مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ به اسراییل نیز گفته است: «مذاکرات بین ایران و گروه ۱+۵ است و باید در همین محدوده باشد. سوءاستفاده هر طرف دیگری فرا‌تر از ۱+۵ متأسفانه تاکنون وجود داشته و هر میزان اطلاعاتی که در اختیار برخی قرار گرفته است، در جهت تخریب مذاکرات از آن استفاده کرده است.»

امکان همکاری با روسیه برای مبارزه با جاسوسی

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اظهار‌نظر درباره اخبار منتشر شده در مورد بد‌افزار‌های طراحی شده برای جاسوسی از ایران، روسیه و چند کشور دیگر پرداخته است. او در پاسخ به سوالی درباره احتمال همکاری ایران و روسیه در این زمینه، با توجه به این‌که هر دو این کشورها هدف جاسوسی بوده‌اند، گفته است: «اگرچه این موضوع به دستگاه‌های دیگری ارتباط دارد اما جمهوری اسلامی هم به این موضوع توجه ویژه دارد، چرا که یکی از اهداف این جاسوسی‌ها بوده و باید با کشورهای همسو همکاری‌هایی شکل بگیرد.»

بر اساس اخباری که روز دوشنبه، ۱۶ فوریه/ ۲۷ بهمن از نشست کارشناسان امنیت رایانه در کمپانی کاسپرسکی روسیه منتشر شده است، یک بدافزار جاسوسی از سال‌ها قبل به سیستم‌های کامیپوتری بیش از ۳۰ کشور جهان از جمله ایران نفوذ کرده است.

مؤسسات نظامی، شرکت‌های مخابراتی، بانک‌ها، شرکت‌های دولتی، مراکز انرژی اتمی، بخش‌های مربوط به انرژی، رسانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و تبادلات اسلام‌گرایان از جمله اهداف این پروژه جاسوسی چند ساله بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: ایران سال‌ها هدف جاسوسی دیجیتال آمریکا بوده است

مرضیه افخم اما در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تجربه عملکرد نیروهای بین‌المللی در مقابله با تروریسم گفته که این تجربه مثبت نبوده است.

او با اشاره به تحولات لیبی گفته است: «تجربه عملکرد در مقابل نیروهای تروریستی و تکفیری تجربه مثبتی از سوی نیروهای بین‌المللی نبوده است و این نگرانی به طور جدی وجود دارد که درباره لیبی هم این مسأله رخ دهد.»

افخم ابراز امیدواری کرده است که همه طرف‌های درگیر در لیبی کمک کنند تا دولت ملی در این کشور شکل بگیرد.