دامنه اعمال محدوديت برای خوانندگان زن در ايران شديدتر شده است. در تازه‌ترين رويداد از اين دست، در تهران هنگام اجرای کنسرت موسيقی، صدای ميکروفن هم‌خوانان زن قطع شده است.

zanan-music-2

به گزارش روزنامه شرق، اين کنسرت موسيقی در حالی برگزار شده که خوانندگان زن و مرد هم‌خوانی می‌کرده‌اند، بدون آن‌که بدانند صدای ميکروفن هم‌خوانان زن قطع شده است.

امين سالمی، رهبر اين ارکستر گفته است:‌ «ظاهراً قبل از اجرا، شخصی که هويتش مشخص نيست، خواستار قطع صدای ميکروفن‌ هم‌خوان‌های زن ارکستر شده است.»

وی می‌گويد: «بعد از تمام‌شدن اجرا، تماشاگران گفتند که صدای هم‌خوان‌های زن‌ از ميکروفن‌ها پخش نشده است و پس از پيگيری‌هايی که انجام داديم، متوجه شديم صدای آن‌ها تنها از طريق باندهايی که برای پخش صدا روی سن قرار داشته‌اند پخش شده است.»

سالمی افزود: «وقتی برای بررسی اين مشکل به سراغ صدابردار رفتم، او گفت که قبل از اجرا افرادی با در دست‌داشتن بی‌سيم به او دستور داده‌اند صدای هم‌خوان‌های زن را قطع کند و هرچه اصرار کردم اين افراد چه‌ کسانی بوده‌اند، پاسخ روشنی نداد. تاکنون هم کسی پاسخگوی مشکل پيش‌آمده نبوده است.»

وی گفت: «تماشاگرانی که متوجه قطع‌شدن صدای ميکروفن‌های هم‌خوانان زن شده بودند، گفتند زنان گروه ما نقش دکور روی صحنه را داشته‌اند و من از اين‌که با زنان موسيقيدان ما چنين برخوردی صورت گرفته است، ناراحتم.»

دامنه اعمال فشار بر گروه‌های موسيقی پس از انتخابات رياست‌جمهوری سال گذشته و انتخاب حسن روحانی به‌عنوان رئيس‌جمهور افزايش يافته است.

دو روز پيش نيز در پی فشارهای اخير به وزارت ارشاد در پيوند با تک‌خوانی زنان، وزارت ارشاد در جشنواره موسيقی فجر اجرای يک گروه را که دو خواننده مرد و دو خواننده زن داشت تغيير داد و يکی از خوانندگان زن را کنار گذاشت.

بيشتر بخوانيد: «روشنايی و شفافی صدای خواننده‌ زن را گرفتيم تا مشکل ايجاد نکند»

در هفته‌های اخير برخی مراجع دينی شيعه، گروه‌های فشار و سايت‌های اصولگرايانِ مخالف دولت در پيوند با تک‌خوانی زنان فشارهايی را به وزارت ارشاد وارد کردند. با اين‌که وزير ارشاد و مسئولان اين وزارتخانه بارها اين موضوع را تکذيب کرده و حتی رسانه‌هايی که در اين‌باره مطالبی منتشر کردند را به برخورد قانونی تهديد کرده بودند، اما به‌نظر می‌رسد همچون فشارهای ديگری که در زمينه‌هايی نمايش فيلم‌ها و انتشار کتاب‌ها به وزارت ارشاد وارد شد، اين وزارتخانه شيوه عقب‌نشينی را پيشه کرده است.

جلوگيری از اجرای نوازندگی زنان نیز در ماه‌های اخير افزايش يافته است. از جمله مهرماه امسال اجرای گروه موسيقی «عرفان» که قرار بود در اصفهان روی صحنه برود، به‌ دليل حضور نوازندگان زن در آن لغو شد.

همچنين دی‌ماه امسال حرير شريعت‌زاده در کنسرت همسرش سالار عقيلی، خواننده موسيقی اصيل ايرانی، حضور داشت اما پس از تنها يک بار برای نوازندگی ديگر به او اجازه داده نشد که روی سن برود.

علی جنتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گويد که اين وزارتخانه «با قدرت پای مجوزهای خود ايستاده» اما آن‌چه که در عمل اتفاق می‌افتد نشان می‌دهد که وزارت ارشاد خيلی هم نمی‌تواند محکم پای مجوزهای خود بايستد.