کارگران لوله و نورد صفا پس از ۱۳ روز بر سر کار برگشتند، اما اعتصاب کارگران «لوله‌سازی اهواز» همچنان ادامه دارد. همزمان کارگران «ذوب آهن اردبیل»، ۹ ماه است بدون حقوق و بیمه مانده‌اند.

کارگران 2


حدود ۱۰۰۰ نفر از کارگران لوله و نورد صفا که ۱۳ روز در اعتصاب بودند، از روز ۲۶ بهمن به اعتصاب خود پایان دادند. به آن‌ها وعده داده شده که بخشی از معوقات حقوق‌شان تا ۱۲ اسفند ماه پرداخت خواهد شد. طبق وعده کارفرما بنا شده ۲۰ اسفند ماه، حقوق آذر ماه پرداخت شود. پس از آن هم در چند روز باقی‌مانده تا پایان سال قرار است عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود. کارگران گفته‌اند که در صورت محقق نشدن وعده‌ها مجدداً به اعتراض‌شان ادامه می‌دهند.

اما با وجود این وعده، کارگران گفته‌اند که در دو روز گذشته، علاوه بر اخراج ۱۰ نفر از کارگران متخصص، چهار نفر دیگر از کارگران هم به دلیل ناراضی بودن از نحوه پرداخت مطالبات حقوقی خود، اقدام به تسویه حساب و ترک کار کرده‌اند.

با وجود اینکه اعتصاب کارگران فعلاً پایان یافته است، خط تولید «آر بی‌» که از خطوط تولید اصلی کارخانه است و عمده تولید کارخانه بر پایه همین خط قرار دارد، به دلیل اخراج ۱۰ کارگر در روز شنبه، نمی‌تواند شروع به کار کند.

یکی از کارگران این کارخانه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایلنا گفته که دو نفر از ۱۰ کارگر اخراجی به خواست خودشان مجدداً به کار بازگشته‌اند و با بازگشت آن‌ها هم موافقت شده، اما بقیه کارگران با شرکت تسویه حساب کرده‌اند.

دور جدید اعتراض صنفی کارگران لوله و نورد صفا از روز ۱۲ بهمن آغاز شد. این اعتراض صنفی پس از آن رخ داد که کارفرما از پرداخت قسط دوم طلب کارگران سر باز زد.

بیشتر بخوانید:

 در کارخانه لوله و نورد صفا را به روی کارگران بستند

اعتصاب کارگران کارخانه نورد و لوله صفا ادامه دارد

شورای تأمین ساوه، ماه گذشته مصوب کرده بود در روزهای ۲۱ دی، ۱۰ بهمن، ۱۰ اسفند و ۲۵ اسفند مبلغی معادل یک ماه حقوق به کارگران پرداخت شود و روز ۲۸ اسفند نیز عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود.

این مصوبه پس از تجمع کارگران در محوطه کارخانه در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق و بیش از ۱۶ماه حق بیمه به امضای کارفرما و اعضای شورای تأمین رسیده بود. شورای تأمین در عین حال مصوب کرده بود بیش از ۱۶ماه حق بیمه عقب افتاده کارگران قبل از روز ۲۶ دی پرداخت شود.

کارفرما قسط اول مطالبات معوقه کارگران را با یک روز تاخیر در تاریخ ۲۲ دی پرداخت کرد اما حاضر نشد بیمه عقب افتاده کارگران را به صورت کامل پرداخت کند.

پس از گذشت ۳ روز از موعد پرداخت قسط دوم نیز کارگران در اعتراض به خلف وعده کارفرما دست از کار کشیدند و تولید را متوقف کردند. آنان از روز گذشته، ۲۶ بهمن ماه با وعده پرداخت معوقات به کار بازگشتند.

۱۳ روز اعتصاب کارگران «لوله‌سازی اهواز»

حدود ۱۲۰۰ کارگر پیمانی معترض «لوله‌سازی اهواز»، صبح روز دوشنبه ۲۷ بهمن، برای سیزدهمین روز متوالی اعتصاب و در محوطه کارخانه تجمع کردند. کارگران «لوله‌سازی اهواز» به ایلنا گفته‌اند که خواستار حذف پیمانکار و انعقاد قرارداد مستقیم با کارخانه هستند و تا محقق نشدن خواسته‌شان به اعتراض ادامه می‌دهند.

دستمزد کارگران 2

این کارگران تحت مدیریت شرکت پیمانکاری «سیال سازه روشن» در سه کارخانه‌ شماره یک، ۴ و پوشش فعالیت دارند. آن‌ها حقوق دو ماه گذشته خود را دریافت نکرده‌اند.

لوله‌سازی اهواز دو هزار و ۴۰۰ کارگر دارد. ۱۲۰۰ نفر از آن‌ها قراردادی و بقیه کارگران وزارت نفت هستند که به طور مستقیم با کارخانه لوله‌سازی کار می‌کنند. کارگران دسته دوم از مزایای ویژه و شرایط کار بهتری برخوردارند. به همین دلیل کارگران پیمانکار از نداشتن امنیت شغلی به دلیل نوع قرارداد و دستمزد ناکافی ابراز نارضایتی می‌کنند.

به ادعای کارگران لوله‌سازی اهواز، با وجود اینکه همه مسئولان استان و شهرستان از موضوع اعتصاب آن‌ها باخبرند اما توجهی به خواسته کارگران نشده‌ است.

بیشتر بخوانید: اعتصابات کارگری در اعتراض به حقوق معوقه ادامه دارند

کارگران «ذوب آهن اردبیل»، ۹ ماه بدون حقوق و بیمه

کارگران «ذوب آهن اردبیل» که از اردیبهشت ماه سال جاری با تعطیلی کارخانه بیکار شده‌اند، با ادامه یافتن بلاتکلیفی‌ ۹ ماهه‌شان، چندین بار به نهادهای صنفی کارگری استان اردبیل مراجعه کرده‌اند اما نتیجه‌ای نگرفته‌اند.

کارفرما به بهانه اینکه تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد، فعالیت «ذوب آهن اردبیل» را از اردیبهشت ماه سال جاری متوقف کرده و حدود ۲۵۰ تن از کارگران این کارخانه ذر ۹ ماه گذشته بیکار و بلاتکلیف بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: تعطیلی کارخانه ذوب‌آهن اردبیل ۲۷۵ کارگر را بیکار کرد

کارگران به توصیه اداره کار در ایام تعطیلی کارخانه در محل کار خود حاضر شده‌اند، اما حدود ۸ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند و بیمه آنان نیز متوقف شده است. به دنبال این روند، ۱۵۸ نفر از این کارگران به اداره کار اردبیل شکایت کرده‌اند.

کارگران ذوب آهن اردبیل در ماه جاری چندین تجمع اعتراضی برای پی‌گیری مطالبات معوقه خود در محوطه کارخانه و همچنین مقابل ساختمان استانداری اردبیل برپا کرده‌اند که تاکنون بی‌تأثیر بوده است.

بر اساس ماده ۱۵۲ قانون کار، کارفرمای کارخانه ذوب آهن اردبیل موظف به تأمین سرویس ایاب و ذهاب کارگران است، اما با قطع سرویس حمل و نقل کارگران، هزینه اضافه‌ای به کارگران بیکار تحمیل کرده است.

کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل همچنین می‌گویند کارفرما در دو سال گذشته لباس و کفش ایمنی به آنان نداده است.