سالانه نزدیک به پنج میلیون پرونده به سازمان پزشکی قانونی در ایران ارجاع می‌شود و این سازمان از میان پرونده‌های وارده، به بیش از سه میلیون مورد رسیدگی می‌کند.

در طول پنج ماه نخست سال جاری، بیش از هفت هزار نفر در تصادف‌های رانندگی در ایران کشته شده‌اند
در طول پنج ماه نخست سال جاری، بیش از هفت هزار نفر در تصادف‌های رانندگی در ایران کشته شده‌اند

احمد شجاعی، رییس سازمان پزشکی قانونی که این خبر را در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) مطرح کرده، درباره پرونده‌هایی که مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرند، توضیح خاصی نداده است.

بر اساس گفته‌های شجاعی، بیشترین پرونده‌هایی که به سازمان پزشکی قانونی ارجاع می‌شوند، به تصادف‌های رانندگی و نزاع اختصاص دارند. او البته تأکید کرده است که پرونده‌های ارجاعی به پزشکی قانونی، متعدد و متنوع هستند: «به طور کلی می‌توان گفت تصادفات رانندگی و نزاع در صدر پرونده‌های ارجاع شده به پزشکی قانونی‌اند و بیشتر وقت کار‌شناسان ما صرف رسیدگی به این پرونده‌ها می‌شود.»

بر اساس خبرها و گزارش‌های منتشر شده، در طول پنج ماه نخست سال جاری، بیش از هفت هزار نفر در تصادف‌های رانندگی در ایران کشته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: مرگ بیش از هفت هزار ایرانی در تصادفات رانندگی پنج ماه نخست سال جاری

در طول سال گذشته خورشیدی نیز ۱۷ هزار و ۹۹۴ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند که از میان کشته شدگان، چهار ‌هزار و ۸۹ نفر زن و ۱۳‌هزار و ۹۰۵ نفر مردان بوده‌اند. ۳۱۵‌هزار و ۷۱۹ نفر نیز در طول سال ۱۳۹۲ در حوادث رانندگی مصدوم شده و به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند.

تصادف‌های رانندگی در ایران در حالی هر سال جان شمار زیادی از مردم را می‌گیرند که برنامه مدون و مشخصی برای کاهش آن‌ها وجود ندارد. برخی کارشناسان استاندارد نبودن راه‌ها و جاده‌ها و ایمن نبودن خود‌روهای ساخت داخل را دلیل اصلی این حوادث می‌دانند و برخی دیگر بر فقر فرهنگی حاکم بر رانندگی مردم تأکید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: مرگ ۸۰۰هزار ایرانی بر اثر تصادف در ۳۵سال گذشته

آمار مراجعه‌کنندگان به پزشکی قانونی به دلیل نزاع نیز در طول سال‌های گذشته، پیوسته روندی صعودی داشته است.

تعداد پرونده‌های نزاع تشکیل شده در طول سال جاری در مراکز پزشکی قانونی، ۶۰۷‌هزار و ۳۴۹ پرونده بوده است که ۴۲۳ هزار و هشت مورد از این پرونده‌ها متعلق به مردان و ۱۸۴ هزار و ۳۴۱ مورد نیز متعلق به زنان بوده است.

بیشتر بخوانید: افزایش سه درصدی «مراجعان نزاع» به مراکز پزشکی قانونی

خشونت‌های خیابانی و درگیری میان شهروندان، به یکی از مشکلات اجتماعی جدی در ایران تبدیل شده است.

تنها در تهران و تا پایان آبان ماه امسال، ۷۶ هزار نفر به دلیل نزاع راهی پزشکی قانونی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: ۷۶ هزار تهرانی به دلیل نزاع راهی پزشکی قانونی شده‌اند

سازمان پزشکی قانونی ایران گفته است که مقایسه این آمار با مدت مشابه سال قبل، نشان ‌دهنده افزایش یک درصدی مراجعه به پزشکی قانونی به دلیل نزاع در تهران است.

از سوی دیگر تعداد پرونده‌های ارجاع شده به پزشکی قانونی یا پرونده‌های تشکیل شده در کلانتری‌ها، کمتر از تعداد دعواهاست.

از آنجا که همه درگیری‌ها و زد و خورد‌های خانگی و خیابانی که از آن‌ها با عنوان نزاع یاد می‌کنند، به تشکیل پرونده در پزشکی قانونی ختم نمی‌شود، نمی‌توان آمارهای موجود را مبنایی برای کاهش یا افزایش شمار زد و خورد‌ها قرار داد چرا که ممکن است آمار نزاع کاهش پیدا کرده باشد اما آمار مراجعه به پزشکی قانونی، افزایش یافته باشد.

مطابق آمار‌های رسمی اما سالانه ۶۰۰ هزار ایرانی با یکدیگر دعوا می‌کنند.

در همین زمینه:

نزاع بیش از ۱۰۴ هزار ایرانی در فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۳