در حمله موشکی به پایتخت سوریه ۸ نفر کشته و دست کم ۳۵ نفر  مجروح شده‌اند. خبرگزاری دولتی سوریه گزارش داده که حمله هوایی پنج‌شنبه ۵ فوریه، دومین حمله بزرگ گروه «جیش‌الاسلام» در دو هفته گذشته بوده است.

bombing syria

ظاهرا موشک‌ها و خمپاره‌ها از سمت شرق پایتخت سوریه شلیک شده‌اند. رسانه‌های محلی گزارش داده‌اند که شبه‌نظامیان «جیش‌الاسلام» که در محله غوطه در خارج از دمشق مستقر هستند، در بسیاری از حمله‌ها به مناطق مسکونی دمشق شرکت داشته‌اند. ‌

خبرگزاری رسمی سوریه «سانا» گزارش داده که «تروریست‌های کافر» مسئول این بمباران هستند. این خبرگزاری تصویری از یک خودروی سیاه را منتشر کرده که بدنه آن منفجر شده است. به گزارش تلویزیون دولتی سوریه، سه بمب به منطقه تاریخی مسجد امیه که یکی از بزرگ‌ترین مساجد جهان است، اصابت کرده‌اند.

یک شاهد حمله به خبرگزاری رویترز گفته که صدای بیش از ۳۰ انفجار را شنیده است. مردم تصاویری از این حملات را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند که دود ناشی از انفجار‌ها را در آسمان دمشق نشان می‌دهد.

خبرگزاری رویترز نوشت حمله موشکی به دمشق دست‌کم ۸ کشته بر جای گذاشته است.

رهبر «جیش‌الاسلام» سه‌شنبه تهدید کرده بود که گروه او دمشق را که در کنترل دولت سوریه است، هدف خواهد گرفت. شورشیان و ارتش سوریه برای در دست گرفتن کنترل مناطق شرقی نزدیک به دمشق در نبردند و نیروی هوایی مرتب این مناطق را بمباران می‌کند.

پنج‌شنبه نیز نیروی هوایی مناطق شمالی شهر را هدف حمله قرار داد. تاکنون چند حمله هوایی نیز در مناطق مسکونی صورت گرفته است.

zahran aloosh
زهران علوش رهبر جیش الاسلام

«جیش‌الاسلام» در ۲۵ ژانویه نیز، ۳۸ موشک به دمشق شلیک کرد که بر اثر آن ۷ نفر کشته شدند. این حمله یکی از سنگین‌ترین حملات در ماه‌های گذشته بود. روز یکشنبه نیز بمبی از سوی جبهه النصره القاعده به اتوبوس حامل شیعیان لبنانی برخورد کرد که که عازم دمشق بودند.

یک حساب توئیتری که گویا متعلق به رهبر جیش‌الاسلام «زهران علوش» است، در پیامی نوشته است: «اکنون آنچه را که ارتش سوریه بر سر غوطه آورد بچشید.»

«زهران علوش» در یک سخنرانی که همین هفته انجام شد دمشق را یک منطقه جنگی توصیف کرده و گفته بود که گروه او به حملات هوایی پاسخ خواهند داد.

جیش‌الاسلام یک گروه اسلامگرای مخالف حکومت سوریه و عضو تشکل «جبهه اسلامی» است که اواخر سال ۲۰۱۳  با ادغام هفت گروه اسلامی ایجاد شد.

جنگ داخلی سوریه در مارس سال ۲۰۱۱ با تظاهرات معترضان برای اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد دولتی آغاز شد اما با تشکیل ارتش آزاد سوریه و درگیری‌های مسلحانه، اسلامگرایان افراطی از جمله داعش از آن سر برآوردند. استان رقه در سوریه در کنترل کامل داعش است.

در حال حاضر، بخش‌هایی از سوریه در کنترل حکومت بشار اسد و برخی مناطق نیز در اختیار گروه‌های مختلف مخالف است.

جنگ داخلی سوریه تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار کشته بر جای گذشته و باعث آوارگی بیش از سه میلیون سوری شده است.