سفیر ایران در روسیه از مشارکت «میربیزنس بانک» و صرافی بانک ملی برای انتقالات ارزی دو کشور خبر می‌دهد. رئیس اتاق بازرگانی اما معامله پایاپای را بهترین گزینه داد و ستد طرفین می‌داند.

Iran Russia

مهدی سنایی، سفیر ایران در روسیه می‌گوید برای بهبود وضعیت لجستیک و ترانزیت کالا، گرفتن ویزا و مبادلات تجاری، تصمیماتی در نشست‌های مشترک اتاق بازرگانی ایران و روسیه گرفته شده است.

خبرگزاری «تسنیم»، روز سه‌شنبه ۱۴ بهمن به نقل از سنایی نوشت که تاجران دو کشور می‌توانند مشکلات ارزی و اعتباری خود را با همکاری «میر بیزنس بانک» و صرافی بانک مرکزی حل کنند.

اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه به «تسنیم» گفته است: «در صدد هستیم از طریق میربیزنس بانک روسیه، روبل روسی را به کشور انتقال داده و با تبدیل آن به ریال، در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهیم.» او افزوده که تا یک ماه آینده بانک مشترک ایران و روسیه تاسیس خواهد شد.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران اما نظر دیگری را بیان کرده است. شافعی گفته که در داد و ستد با روسیه، به دنبال مبادلات پایاپای هستیم: «زیرا این‌گونه مبادلات نیازمند پول نخواهد بود.» شافعی افزوده که اگر تعاملات تجاری با روسیه در سطح مبادلات پایاپای دنبال شوند، میدان توسعه صادرات با این کشور افزایش خواهد یافت.

علی محمد بساق‌زاده، از مدیران ارشد صنعت پتروشیمی ایران نیز دو روز پیش‌تر به «تسنیم» گفته بود که روس‌ها تمایل خود را برای حضور در طرح‌های عسلویه اعلام کرده‌اند و علاوه بر تبادل مسائل علمی و فنی میان دو کشور در بخش پتروشیمی، همکاری‌های بازرگانی برای تهیه کالاهای مورد نیاز این بخش در جریان است.

این خبرها، پس از سفر هفته گذشته علی‌اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌المللی رهبر ایران به مسکو و دیدار او با ولادیمیر پوتین اعلام می‌شوند.

Iran Russia
ولایتی در دیدار با پوتین در مسکو

ولایتی که به نمایندگی از طرف حسن روحانی به روسیه رفته بود، پس از بازگشت اعلام کرد که حجم مبادلات ایران و روسیه در سال ۲۰۱۵ به ۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید. این میزان دقیقا همان حجم قرارداد تهاتر کالا و نفت بین دو کشور است که خبر آن در ژانویه ۲۰۱۳ برملا شد.

طبق این قرارداد، ایران به ازای تحویل نفت به روسیه، مواد خوراکی، ماشین‌آلات و مواد اولیه دریافت می‌کند، اما کالاهای دریافتی شامل اقلام و تجهیزات نظامی نخواهند بود. مذاکرات مربوط به این قرارداد اما تابع نوسان‌های سیاسی و تحریم‌ها بوده و مقامات دو کشور، نهایی شدن آن را همواره تکذیب کرده‌اند. آمریکا چنین معامله‌ای را نافی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران خوانده است.

ولایتی در مسکو با وزیر خارجه و وزیر انرژی روسیه دیدار کرد و ملاقاتی خصوصی نیز با ولادیمیر پوتین داشت که جزییات آن ناروشن است.

خبرگزاری‌های داخلی نوشته‌اند که ارتقای روابط اقتصادی، گسترش حمل و نقل ریلی، صادرات محصولات اقتصادی از ایران به روسیه، همکاری‌های اقتصادی در زمینه آبزیان، ایجاد شش نیروگاه حرارتی در ایران از جمله توافق‌هایی است که بین دو کشور صورت گرفته است.

سفر ولایتی چند روز پس از امضای توافق‌نامه نظامی میان وزرای دفاع روسیه و ایران در تهران صورت گرفت. در این دیدار عنوان شد که روسیه موضوع فروش سامانه دفاع موشکی اس-۳۰۰ به ایران را بررسی می‌کند. موضوع فروش این سامانه در سال ۲۰۰۷ به دلیل قطعنامه الزام‌آور ۱۹۲۹ شورای امنیت منتفی شد.

در همین زمینه:

ایران و روسیه موافقت‌نامه نظامی امضا کرده‌اند

سامانه موشکی «اس-۳۰۰» و استفاده روسیه از کارت ایران

نقش معامله تهاتری ایران و روسیه در مذاکرات هسته‌ای

«سند معامله نفتی ایران و روسیه در آستانه امضا قرار دارد»