یک دانشجوی دانشکده حقوق و علوم سياسی دانشگاه تهران که گفته میشود سال آخر دکترای روابط بينالملل را میگذراند، خودکشی کرد. دانشگاه تهران گفته است هنوز معلوم نیست که او خودکشی کرده باشد.
سایت «کمپین حق زندگی» نام این دانشجو را حسین خجستهنیا اعلام کرده و گفته که او ساعت دو بعد از ظهر روز دوشنبه ۱۳ بهمنماه، مقابل دفتر رئيس دانشکده حقوق و علوم سياسی خودکشی کرده است.
سایت «دانشجو آنلاين» دلیل مرگ این دانشجو را «خوردن سيانور» عنوان کرده و افزوده که وی در راه بيمارستان جان خود را از دست داده است.
دانشجو آنلاين گفته است برخی از دوستان و نزديکان خجستهنیا دليل خودکشی او را «مشکلات آموزشی و اقتصادی» میدانند و پس از اين حادثه، مسئولان دانشکده با تشکيل جلسهای تلاش کردهاند خبر مرگ وی در رسانهها درج نشود و طبيعی جلوه داده شود.
«کمپین حق زندگی» به نقل از برخی دوستان این دانشجوی دوره دکتری، علت خودکشی او را «بیکاری و فشارهای اقتصادی» اعلام کرده است.
بنا به این گزارش، خجستهنيا به تازگی جلسه پيشدفاعش را برگزار کرده و به دنبال مجوز دفاع بوده است.
يکی از استادان دانشکده حقوق گفته است جلسه پيشدفاع با همکاری استاد راهنما و گروه روابط بينالملل، در چهار بهمنماه ٩٣ برگزار شده بود و طبق نظر استاد راهنما پيشدفاع مهم و رسالهاش قابل دفاع بوده است.
این دانشجو منتظر پاسخ دانشگاه تهران بوده و شب قبل از حادثه نیز به استاد راهنمایش پیام داده که تا ٣٠ بهمنماه از رسالهاش دفاع میکند.
در همین حال احمدرضا خضری، مديرکل حوزه رياست و روابط عمومی دانشگاه تهران خبر خودکشی این دانشجو با خوردن سیانور را تأیید نکرد. او به خبرگزاری دانشجویان ایران (ايسنا) گفت: «هنوز درباره اينکه علت مرگ چه بوده و اگر مرگ عمدی باشد انگيزه وی چه بوده، خبری نداريم و هنوز گزارشی از مراجع ذیربط در اينباره ارائه نشده است.»
به گفته وی در روز حادثه، اين دانشجو پس از خروج از اتاق رياست دانشکده، در سالن دانشکده حقوق و علوم سياسی تقاضای يک ليوان آب کرده و بعد از لحظاتی بر زمين افتاده است.
مديرکل حوزه رياست و روابط عمومی دانشگاه تهران گفته است کارکنان مرکز بهداشت تلاش زیادی برای نجات وی کردند اما اين دانشجو درگذشت.
احمدرضا خضری از وی بهعنوان «فردی منظم و موفق» یاد کرد و گفت هيچ پروندهای در مرکز مشاوره نداشته است. دوستانش نیز او را «فردی کوشا و اهل مطالعه زياد» دانستهاند و يکی از کارمندان دانشگاه نیز گفته است که او هيچ مشکل روحی و روانی نداشته ولی ظاهراً مشکلات کاری و اقتصادی داشته است.
گفته میشود حسین خجستهنيا يزدیتبار و ساکن کوی دانشگاه تهران بود.
هيأت رئيسه دانشگاه تهران در پیوند با درگذشت اين دانشجو اطلاعیهای منتشر کرد و درگذشت وی را تسليت گفت.
پیش از این در سال ۱۳۸۷ نیز شهروز کشاورز، دانشجوی ۳۵ ساله مقطع دکترای شيمی «دانشگاه شهيد بهشتی»، به دليل مشکلات مالی در برابر دیدگان همکلاسیهای خود با خوردن سيانور خودکشی کرد.
خودکشی میان دانشجویان ایرانی امری متداول است اما آمار دقیقی در اینباره وجود ندارد. وزارت علوم ایران در سال ٩٢ اعلام کرد که در هر سال بهطور متوسط نزدیک به چهار هزار دانشجو به زندگی خود پایان میدهند.
در سال ۱۳۸۷ بر اساس بررسیهای انجام شده از سوی دفتر مشاوره وزارت علوم، «خودکشی» دومين علت اصلی مرگ دانشجويان ايرانی اعلام شد.
این دانشجویان صرفأ «خط امام» را دنبال میکنند که ایشان هم
بس از ۸ سال جنگ بیهوده با عراق و با قبول شکست جام زهر
سیانور را نوشید و خودکشی کرد در برابر ملتی. لقب راحل گرفت
بعد از مرگ و تجلیل هم شد، شده و میشود. پس «خودکشی»
یعنی تبعیت از خط امام راحل و بیخیال از حرام بودن اسلامی آن.
ایول.
حمید / 03 February 2015
من همكلاس آقاي خجسته نيا در دوره دكتري بودم، از مسوولين دانشگاه تهران و مقامات مسوول تقاضا دارم به دقت موضوع را بررسي كنند و از تقصير دكتر شيرخاني مديرگروه روابط بين الملل و بي تفاوتي مسوولين دانشكده نسبت به مشكلات دانشجويان گذشت نكنند. دكتر شيرخاني با اذيت و آذار و توهين و تحقير دانشجويان و همكاران خود از نظر روحي و رواني آنها را تحت فشار قرار ميدهند. من هم در دوره دكتري شرايط سختي از نظر مالي داشتم، در دوره اي فاقد خوابگاه بودم و آقاي دكتر شيرخاني از هيچ ظلم و خباثتي دريغ نداشتند و بارها و بارها به مسوولين دانشكده و دانشگاه شكايت برديم كه بي حاصل بود. من با وجود همه موانعي كه ايجاد كردند ٣ سال است كه دفاع كردم اما اينها آقاي خجسته نيا را تعمدا در امتحان جامع و پيش دفاع و دفاع معطل كردند تا كار به اينجا كشيد. اميدوارم دكتر شيرخاني از دانشگاه تهران اخراج شوند و مسوولين دانشكده بركنار و توبيخ شوند چون تجربه من و دوستانم نشان داده كه گوش شنوايي براي رسيدگي به مشكلات دانشجويان و تخلفات همكاران خود ندارند. آقاي دكتر شيرخاني تا زماني كه زنده هستي جسد اين دانشجو را پيش چشم داشته باش، آقاي خجسته مستحق چنين سرنوشتي نبود. من آمادگي دارم در مورد عملكرد دكتر شيرخاني و بي تفاوتي مسوولين دانشكده اطلاعاتي را به مقامات دانشگاه تهران و وزارت علوم بدهم، [email protected]
دكتر علي ايلخاني پور / 03 February 2015
در دانشگاه سمنان سال 88 یک پسر در محوطه خوابگاه دانشگاه خودکشی کرد بوسیله طناب
رضا / 03 February 2015
آمار 4000 نفر از کجا اومده؟؟؟؟
محمد / 04 February 2015
گمان می کنم آمار 4000 نفر مربوط به کل افرادی باشد که در یک سال در ایران خودکشی می کنند
علی / 04 February 2015