آلن‌ اير، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا می‌گويد اگر ايران و جامعه جهانی بر سر پرونده هسته‌ای به توافق برسند، «اين گام بزرگ می‌تواند به گام‌های ديگری برای رفع مشکلات واشنگتن و تهران تبديل شود.»

آلن اير بر اين باور است که  قضاوت نهايی در مورد مذاکرات هسته‌ای «هنوز زود است».
آلن اير بر اين باور است که قضاوت نهايی در مورد مذاکرات هسته‌ای «هنوز زود است».

آلن اير که با با روزنامه آرمان، چاپ تهران گفت‌وگو کرده از جزئيات «مشکلات ديگر» با ايران سخنی نگفته است. اين دو کشور از سال ۱۳۵۸ خورشيدی روابط سياسی و ديپلماتيک با هم ندارند و ده‌ها سال است که عليه يکديگر سخن‌پراکنی کرده‌اند.

آلن اير در مورد مذاکرات هسته‌ای که از يک سال پيش به اين سو در جريان است، گفته است تصميم ازسرگيری مذاکرات جدی هسته‌ای در شروع رياست ‌جمهوری حسن روحانی «اميدوارکننده» بود.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای از آذر ۱۳۹۲ آغاز شده و همچنان ادامه دارد و با وجود بيش از ۱۰ دور مذاکره هنوز توافقی به دست نيامده است.

آلن اير بر اين باور است که  قضاوت نهايی در مورد مذاکرات هسته‌ای «هنوز زود است». وی می‌گويد: «سختی رسيدن به توافق جامع در اين روند مذاکرات بر کسی پوشيده نيست. اگر آسان بود خيلی زودتر از اين حل‌وفصل می‌شد اما با حسن‌نيت و پشتکار به نتيجه می‌رسيم.»

در تازه‌ترين دور از گفت‌وگوهای هسته‌ای، هفته گذشته جان کری، وزير خارجه آمريکا و محمدجواد ظريف، وزير خارجه ايران با هم در ژنو ديدار و مذاکره کردند. آلن اير گفته که «اين مذاکرات در فضای خوبی برگزار شد.»

بيشتر بخوانيد: پايان نخستين دور مذاکرات ژنو

سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمريکا در مورد این دیدار افزوده است:‌ «وزير خارجه آمريکا و وزير خارجه ايران اخيراً در ژنو ديدار داشتند و با هم مدتی را پياده‌روی کردند. آقای جان کری پيش از اين ديدار گفته بود که اين ديدار در ژنو با هدف فراهم‌ کردن زمينه مذاکرات در مورد برنامه هسته‌ای ايران و ايجاد پيشرفت‌های بيشتر در اين مذاکرات است.»

آلن اير اين تصور را که عربستان «مانع» توافق هسته‌ای با ايران می‌شود، «خلاف واقع دانسته» و افزوده: «تقريباً کل جامعه جهانی از جمله عربستان‌سعودی می‌خواهد که اين مذاکرات به توافق جامع بينجامد تا نگرانی‌ها در مورد ماهيت برنامه هسته‌ای ايران برطرف شود.»

ايران و کشورهای ١+۵ شامل کشورهای آمريکا، بريتانيا، فرانسه، روسيه، چين و آلمان پس از آن‌که در ٢۴ نوامبر ۲۰۱۴ / سوم آذر ۹۳ نتوانستند به توافق نهايی دست پيدا کنند، مذاکرات خود را تا اول ژوئيه ٢٠١۵ / ۹ تير ۱۳۹۴ تمديد کردند تا در چهار ماه نخست به توافق کلی يا سياسی دست يابند و در سه ماه بعدی، جزئيات توافق را نهايی کنند.

حجم غنی‌سازی اورانيوم، جدول زمانی لغو تحريم‌ها و مدت زمان توافق جامع، از مهم‌ترين اختلافات ايران و شش قدرت جهانی است.