علی واسط هاشمی، استاندار سيستان و بلوچستان در نشست شورای هماهنگی ثبت‌ احوال این استان، گفت که صدور شناسنامه برای مردم فاقد شناسنامه این منطقه، در صورتی که ايرانی‌ بودن آنها احراز شود، حق و حقوق ملی‌شان را احيا می‌کند.

aab-sistan
استاندار سیستان گفته به ساکنان کشورهای مختلف که ۲۰ تا ۲۵ سال در ايران بوده‌اند، هویت ملی داده نمی‌شود

استاندار سيستان با اشاره به جمعيت بدون شناسنامه در اين استان، از مسئولان خواست تا با کاهش «بروکراسی» اداری، در کوتاه‌ترين زمان ممکن اين مشکل رفع کنند.

پیش‌تر، یعقوب جدگال، نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی، تعداد افراد بدون شناسنامه در این استان را حدود چهار هزار نفر اعلام کرده بود. اگرچه در برخی دیگر از آمارهای اعلام شده، این جمعیت در حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تن تخمين زده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنيم، استاندار سيستان، ثبت احوال را کانون دوم خانواده ايرانی خواند و گفت باید برای هرکس که هویت ايرانی‌اش احراز شد، شناسنامه صادر شود.

با اين حال او اعلام کرد: «ساکنان کشورهای مختلف ۲۰ تا ۲۵ سال در ايران اسلامی سکونت داشته‌اند، زيرا ايران مأمن امنی برای آنها بوده. اما نمی‌شود به آنها هويت ملی داد.»

بیشتر بخوانید: چند هزار تن از مردم سیستان و بلوچستان سرشماری نشده‌اند

سازمان ثبت احوال از اوايل امسال، طرح مکانيزه شدن شناسنامه‌ها را در چاچوب برنامه چهارم توسعه اجرايی کرد. بر این اساس مقامات مسئول در سیستان و بلوچستان به صدور و مکانیزه کردن اسناد هویتی در این منطقه نیز اقدام کرده‌اند.

طرح مکانيزه شدن شناسنامه‌ها به منظور بالا بردن کيفيت مدارک هويتی، تنظيم دقيق‌تر اسناد سجلی و سرعت بخشيدن به انتقال داده‌ها انجام شده است.