وزارت بهداشت ایران با هشدار در مورد نمک‌های تقلبی زیان آور که بازار ایران را انباشته است، اعلام کرد ۴۷ میلیون نفر ایرانی غذای ناسالم مصرف می‌کنند.

وزارت بهداشت نسبت به توزیع نمک‌های تقلبی زیان آور در بازار ایران هشدار داده است

به گفته علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، یک نوع نمک غیر استاندارد به صورت قاچاق و فله‌ای عرضه می‌شود و انواع دیگر نمک‌های تقلبی به نام نمک دریا، از دریاچه‌های ارومیه و قم وارد بازار شده در حالی که نمک‌های دریا عوارض خطرناکی برای بدن دارند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، سیاری که روز چهارشنبه ۳ دی ماه در یک نشست خبری با عنوان «بسیج ملی کاهش مصرف نمک» سخن می‌گفت هشدار داد که بسیاری از مواد طبیعی مانند نمک دریا، دارای عارضه بوده و نباید بگوییم هر چه از طبیعت آمده خوب است. او از مردم خواست در مورد خرید نمک‌های تقلبی مراقبت بیشتری به خرج دهند.

به گفته معاون وزیر بهداشت ایران، ایرانی‌ها روزانه به‌طور متوسط ۱۰ تا ۱۲ گرم نمک مصرف می‌کنند، در حالی‌که باید کمتر از پنج گرم و افراد بالای ۵۰ سال، تنها سه گرم نمک در روز مصرف کنند.

واکس سیب و هورمون گوجه فرنگی

هشدار وزارت بهداشت در مورد عوارض خطرناک نمک‌های تقلبی که با نام نمک دریا عرضه می‌شوند در حالی است که هشدارهای مشابهی در مورد استفاده از یک نوع هورمون غیر استاندارد چینی برای پرورش و قرمز کردن گوجه فرنگی در روزهای اخیر منتشر شده است.

سازمان حفظ نباتات ایران می‌گوید این هورمون که با نام «ادفون» شناخته می‌شود، هنوز در ایران به ثبت نرسیده بنابراین تا زمان صدور مجوزهای لازم، استفاده از آن در محصولات کشاورزی باید ممنوع شود.

از سوی دیگر استفاده باغداران از نوعی ماده نگهدارنده روی محصول سیب درختی که با نام «واکس سیب» شناخته می‌شود نیز به گسترش نگرانی‌هایی در مورد زیان آور و سرطان‌زا بودن این ماده منجر شده است.

در این رابطه معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است «با توجه به کیفیت مناسب سیب در کشور و شرایط اقلیمی مناسب برای پرورش این محصول که موجب تولید محصول با کیفیت مناسب و مدت ماندگاری بالا می‌شود، نیازی به استفاده از واکس روی محصول سیب با هدف افزایش ماندگاری نیست».

با این حال این وزارت‌خانه گفته است این «واکس‌ها» طبیعی هستند و ضرری برای انسان ندارد.