آلمان یکی از اصلیترین مقصدهای پناهجویان محسوب میشود. کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل، در مارس سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که آلمان نخستین و آمریکا دومین مقصد عموم متقاضیان پناهندگی در جهان به شمار میروند.
در ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۱۴ حدود ۲۶ هزار نفر به عنوان پناهنده در آلمان پذیرفته شدهاند. شهروندان سوریه و عراق در صدر فهرست قبول شدگان قرار دارند. آلمان برای پذیرش جنگزدگان سوری، سهمیهای ۲۰ هزار نفری را تقبل کرده که تاکنون ۸ هزار نفرشان پذیرش شدهاند.
در سال ۲۰۱۴ نزدیک ۱۷۵ هزار نفر از آلمان تقاضای پناهندگی کردهاند. ۱۱۶ هزار و ۶۵۹ تقاضا مربوط به ۹ ماهه نخست سال بوده که ۵۷ درصد از مدت مشابه در سال ۲۰۱۳ بیشتر است. اما دولت آلمان برای اسکان شمار رو به افزایش متقاضیان پناهندگی، سرپناه کافی ندارد. ساختن اقامتگاههای دایمی و مناسب، زمان لازم دارد و بودجه کافی میخواهد.
تصاویر زیر، برشهایی از زندگی آن دسته از متقاضیان پناهندگی در آلمان را نشان میدهند که تا تعیین تکلیف و پذیرش نهایی، ناگزیرند در پادگانها، ادارات و ساختمانهای دولتی تخلیهشده، چادر، سوله و یا کانتینر زندگی کنند.
پناهجویان در وهله نخست به مراکز ثبت نام فرستاده میشوند؛ جایی مانند این پادگان قدیمی در مونیخ.
به خاطر سیل متقاضیان پناهندگی، اقامتگاهای اصلی دیگر ظرفیت ندارند. اینجا گروهی از پناهجویان در چادرها و کانتینرهایی زندگی میکنند که در نویمونستر در شمال آلمان برپا شدهاند.
و اینجا فضای داخلی چادرهاست. اسکان موقت پناهجویان در این چادرها برای حداکثر سه ماه پیشبینی شده است. دولت ائتلافی آلمان (متشکل از حزب سوسیال دمکرات و دمکرات مسیحی) متعهد شده که تکلیف تقاضاهای پناهندگی را ظرف سه ماه روشن کند.
با این همه میانگین رسیدگی به پروندهها و قبولی یا رد تقاضاها، هفت ماه و گاه بیشتر است. برای همین بسیاری از پناهجویان در هامبورگ در سرپناههای پیشساخته زندگی میکنند. محلی که در تصویر مشاهده میشود، قبلا گاراژ بوده است.
در ایالت مکلنبورگ- فورپومرن، پناهجویان را به مجتمعی در حال تعمیر منتقل کردهاند. خودروی پلیس از ۱۲ اکتبر همیشه در برابر این ساختمان است زیرا افراد ناشناس تاکنون دو مرتبه مواد آتشزا به ساختمان انداختهاند. در این مجتمع هشت خانواده از کشورهای مختلف زندگی میکنند.
در ایالت تورینگن آلمان نیز ظرفیت مرکز پذیرش پناهندگان «آیزنبرگ» تکمیل شده است. برای همین گروهی از متقاضیان پناهندگی در کانتینرهای فلزی زندگی میکنند.
در برخی ایالات آلمان از سربازخانهها و مراکز دولتی تخلیه شده برای اسکان پناهجویان استفاده میشود. تصویر: سربازخانهای در بورباخ در ایالت نورد راین وستفالن در غرب آلمان.
اینجا هم پادگان دیگری در کارلسروهه در ایالت بادن وورتمبرگ است. خانوادهها زیر سقف برزنتی یک سالن بزرگ میخوابند.
اینجا زمانی ساختمانی اداری در کلن بوده. هم اینک ۶۰۰ پناهجو در این محل زندگی میکنند.
در شهر آخن میکوشند تا آنجا که ممکن است پناهجویان را در خانههای اجارهای معمولی اسکان دهند. مددکاران و کارکنان ادارات پناهندگی میگویند این فرصت مناسبی برای متقاضیان پناهندگی است تا زودتر و بهتر با محیط جدید همپیوندی داشته باشند.
اسکان پناهجویان در ایالت بایرن از ماهها پیش سخت شده زیرا اردوگاه مرکزی پناهندگان در سیندورف دیگر جا ندارد. در نورنبرگ چادرهایی برای اقامت متقاضیان برپا شدهاند که در توفان ۲۲ اکتبر به سختی آسیب دیدند.
در میان پناهجویان، نوجوانانی مثل این پسر اریترهای هم هستند که هیچ خانوادهای ندارند. آنها در اقامتگاههای مخصوص با مددکاران و همراهان آموزش دیده نگاهداری میشوند. در سال ۲۰۱۳ دستکم ۳۰۰۰ پناهجوی نابالغ وارد آلمان شدند.
عدهای نیز به جای اقامت در چادر یا کانتینر، در ماشینهای کاروان زندگی میکنند. اینجا حومهای در حوالی مونیخ است. از ماه نوامبر گروهی از متقاضیان پناهندگی در این کاروانها به سر میبرند تا سرپناهی واقعی برایشان فراهم شود.
در شهر «بروخسال» در بادن وورتمبرگ، سالن تمرین یک آموزشگاه آتشنشانی مبدل به اقامتگاه پناهجویان شده است. سوله را با پلاستیک دیوارکشی کردهاند اما حریم خصوصی در حد صفر است.
کارهای ملانصرالدینی اروپاییان هم دیدن داره. پیشگیری بهتر از ساختن پناهگاه و پناهنده پذیری هست و اون پیشگیری حمایت قاطعانه از دموکراسی است در خاورمیانه یعنی نه با اسد و اسلام رادیکالیسم
جواد / 25 December 2014
بهترین کاری که کشورهای غربی میتوانند انجام دهند این است که جنگ دیگری را در خاورمیانه راه نیندازند و کشوری دیگر را به سرنوشت عراق و لیبی دچار نسازند. بلاهت جورج بوش در حمله عراق شروع فرایندی شد که امروز از دل آن داعش پدید امده است. لیبی که یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا بود امروز کاملا از هم پاشیده است و در هر گوشه ای گروهی برای خودش دولت ساخته است.
Hassan / 26 December 2014