روزنامه کيهان در يادداشتی از حسن روحانی، رئيس جمهوری ايران انتقاد کرد که با سخنان دو روز پيش خود، سپاه پاسداران را در معرض حمله قرار داده است.
حسن روحانی روز ۱۷ آذر در «همايش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد» گفته بود: «اگر اطلاعات، تفنگ، پول، سرمايه، سايت، روزنامه و خبرگزاری را همه يکجا جمع کنيم، ابوذر و سلمان هم فاسد میشوند.»
ناظران بر اين باورند که اين سخنان حسن روحانی به سپاه پاسداران اشاره دارد که افزون بر فعاليتهای نظامی، در حوزههای اطلاعاتی، امنيتی، اقتصادی و رسانهای نيز فعال است. خبرگزاریهای فارس و تسنیم و صدها سایت خبری سراسری و محلی از جمله رسانههایی هستند که سپاه پاسداران آنها را راهاندازی کرده است.
روزنامه کيهان امروز چهارشنبه ۱۹ آذر در اينباره نوشت: «چرا آقای روحانی فرصت عقدهگشايی ضربهخوردگان از سپاه را فراهم کرده و آيا مثلا تفنگ يا اطلاعات اين نهاد ملی و انقلابی، جز در برابر جنگافروزیهای اشرار بينالمللی و گروهکها به کار گرفته شده است؟»
اين روزنامه از سپاه پاسداران بهعنوان يک «نهاد ملی و انقلابی» نام برده که آمريکا، بريتانيا، کشورهای غربی و «گروهکهای ورشکسته ضدانقلاب» عليه آن «بدگويی، تهمتپراکنی و عقدهگشايی» میکنند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سازمانی نظامی است که در نخستين روزهای پس از انقلاب ايران در سال ۱۳۵۷ به فرمان روحالله خمينی، رهبر انقلاب ايران تشکيل شد.
روحالله خمينی، دوم ارديبهشتماه سال ۱۳۵۸ طی فرمانی به شورای انقلاب اسلامی رسما تأسيس اين نهاد را اعلام کرد و شورای انقلاب با تأسيس شورای فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گامی جدی برای سازماندهی اين نهاد برداشت. سپاه بازوی مسلح برای پاسداری از نظام جمهوری اسلامی ايران بهشمار میآيد.
قانون اساسی ايران در مورد سپاه میگويد: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در نخستين روزهای پيروزی اين انقلاب تشکيل شد، برای ادامهٔ نقش خود در نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن پا برجا میماند. حدود وظايف و قلمرو مسئوليت اين سپاه در رابطه با وظايف و قلمرو مسئوليت نيروهای مسلح ديگر با تأکيد بر همکاری و هماهنگی برادرانه ميان آنها بهوسيله قانون تعيين میشود.»
پس از انتصاب محمدعلی جعفری به فرماندهی کل سپاه در سال ۱۳۸۶ تشکيلاتی تازه به سپاه اضافه شد، از جمله تشکيل سازمان بسيج مستضعفين و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تشکيل ۳۱ سپاه استانی.
با اينکه بر پايه دستور آيتالله خمينی، سپاه از دخالت در سياست منع شده اما اين نهاد نظامی پس از مرگ رهبر انقلاب ايران، بر دامنه فعاليتهای سياسی خود افزود.
همچنين از زمان پايان جنگ ايران و عراق در سال ۱۳۶۷ خورشيدی سپاه پاسداران وارد فعاليتهای اقتصادی شد. اگر چه بودجه سپاه محرمانه است و گزارش مالیای از فعاليتهای اقتصادی آن نيز منتشر نمیشود اما صاحبنظران اقتصادی اين ارگان نظامی را يکی از قدرتمندترين سرمايهگذاران و فعالان اقتصادی در ايران میدانند که هماکنون فعاليتهای اقتصادی آن به خارج از ايران نيز گسترش يافته است.
موقعيت ويژه سپاه، اين نهاد را از شرکت در مزايدههای اقتصادی برای خريد سهام شرکتها بینياز کرده است. همچنين شرکتهای زيرمجموعه قرارگاه سازندگی خاتمالانبيا سپاه پروژههای نفتی را در انحصار خود قرار دادهاند.
وقتیکه شرکتهای این نهاد نظامی بدون رقابت همــه ی کارهای بزرگ زیربنیی را تصاحب میکنــد، و قتیکه این نهادیکه قراربود ارزشی باشــد وبه فرمان حضرت امام(ره)در سیاست دخالت نکند وحالا بطورکلی فقط درسیاست غوطه ورگشتــه ودرنتیجــه ازمردم فاصله گرفته وطرفدار یک جناح همواره به میدان می آید و وقتیکه با شرکت این نهـاد نظامی همـــه پیمانکاران به اجبار صحنـــه مناقصــه را ترک میکننــد …به یقیــن بخش خصوصی ای به میدان نخواهــد آمــد! واین یعنی بیکاری، فرار سرمایه ودرکمترین حالت روانه شدن سرمایه به دلالی وبساز بفروشی…
محمد / 10 December 2014