باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، در حاشیه اجلاس سازمان همکاری آسیا – اقیانوسیه (اپک) در پکن، در چند نوبت با ولادیمیر پوتین همتای روس خود در مورد سوریه، اوکراین و برنامه هستهای ایران گفتوگو کرد.
برنادت میهان، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا و دمیتری پسکوف، سخنگوی جمهوری روسیه، گفتوگوی کوتاه اوباما و پوتین را تائید کردهاند.
هیچ کدام از این دو سخنگو به جزئیات این گفتوگو که در مجموع در مدت زمان ۲۰ دقیقه صورت گرفته، اشارهای نکردهاند. محور گفتوگوهای کوتاه اوباما و پوتین، «روابط دوجانبه روسیه و آمریکا»، «بحران سوریه و حمایت پوتین از بشار اسد»، «اوکراین» و «برنامه هستهای ایران» بوده است.
رویترز گزارش داده است که اوباما و پوتین حرفهای زیادی برای گفتن داشتند، اما زمینه مشترک برای گفت و گو پیدا نمیکردند.
این گفتوگوها در حالی انجام میشود که نگرانیهایی درباره از سرگیری جنگ در پایگاه جداییطلبان طرفدار روسیه در دونتسک در شرق اوکراین وجود دارد.
در سال جاری، روابط آمریکا و روسیه به دلیل دخالت روسیه در بحران اوکراین, به عنوان پرتنشترین دوران روابط این دو کشور در سالهای پس از دوران جنگ سرد تا به امروز، توصیف شده است.
به گزارش رویترز دیدار کوتاه باراک اوباما و ولادیمیر پوتین در حاشیه نشست سازمان همکاری آسیا – اقیانوسیه (اپک )در پکن، حاکی از روابط سرد بین روسیه و آمریکا بوده است. رفتار و حرکات سرد این دو شخصیت سیاسی، موجب مزاح و شوخی دیپلماتها شده است.
در هفتهای که گذشت، این دومین بار است که این دو رئیسجمهوری همدیگر را با چنین برخوردی ملاقات میکنند. اولی در نشست کشورهای عضو گروه ۲۰ در استرالیا بود که شانس اینکه بتوانند در برابر چشمان رهبران دنیا از کنار همدیگر بیتفاوت بگذرند، بسیار کم بود. در نشست اپک نیز، اوباما و پوتین در طرفین رئیس جمهور چین در حالی وارد سالن اجلاس شدند که هیچکدام لبخند نمیزدند. اوباما همچنین آشکارا با لحنی سرد با پوتین سخن می گفت و جوابهای کوتاه به وی می داد. این دو پیش از این در ماه ژوئن ۲۰۱۴ (خرداد/ تیر ۹۳) نیز در فرانسه با یکدیگر دیدار کرده بودند.
روسیه و آمریکا هیچوقت رابطه خوبی با هم نداشتهاند و حالا بحران روسیه و اوکراین به این مشکل دامن زده است. اوباما اصرار دارد که پوتین باید دست از حمایت جداییطلبان در اوکراین بردارد. در مقابل پوتین میگوید باید تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه به تمامی از میان برداشته شود.
بن رودز، مشاور باراک اوباما صبح امروز ۱۱ نوامبر/ ۲۰ آبان ماه در یک نشست مطبوعاتی در پکن تاکید کرده است که آمریکا از اقدامات روسیه عمیقا نگران است.
وی تاکید کرده است که اوباما در هر گفتوگو و برخوردی با پوتین از این فرصت استفاده میکند تا تعهدات رهبر روسیه را به وی یادآوری کند.
به گفته رودز، رئیس جمهوری آمریکا بر ضرورت توافقنامه آتشبس در مینسک نیز تاکید دارد.
جو بایدن، معاون رئیسجمهوری آمریکا روز گذشته به روسیه هشدار داده بود در صورتی که نیروها و تجهیزات نظامی خود را از مناطق شرقی اوکراین خارج نکند، با تحریمهای بیشتری روبهرو خواهد بود.
اجلاس دو روزه اپک، از روز دوشنبه ۱۰ نوامبر در پایتخت چین و با ریاست جین پینگ، رئیسجمهور چین آغاز شد و سهشنبه ۱۱ نوامبر به پایان رسید. رهبران کشورهای عضو در اولین روز اجلاس با اعضای شورای اقتصادی مشورتی این سازمان دیدار و گفتوگو و در شماری از برنامههای این اجلاس شرکت کردند.
در پایان روز رهبران حاضر در اجلاس اپک، به رسم اعضای این گروه (که در هر کشوری هستند لباس سنتی آن کشور را بر تن می کنند)، لباسی به سبک چینی پوشیدند و عکس یادگاری انداختند.
گفتنی است سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک) یک گروه اقتصادی از کشورهای حاشیه اقیانوس آرام است که به منظور بهبود مناسبات اقتصادی و سیاسی بین این کشورها ایجاد شده است.
روسیه، استرالیا، برونئی، ویتنام، هنک کنگ، اندونزی، کانادا، چین، مالزی، مکزیک، زلاند نو، پاپوا ـ گینه نو، پرو، آمریکا، سنگاپور، تایوان، تایلند، فیلیپین، شیلی، کره جنوبی و ژاپن از جمله اعضای اپک هستند.
این کشورها هر سال در یکی از کشورهای عضو با یکدیگر دیدار می کنند.
العربیه.نت فارسی
نیروهای نظامی عراقی به شبهنظامیان شیعه دستور دادند هنگام پیشروی در مناطق سنی که گروه دولت اسلامی موسوم به داعش آنها را تصرف کرده، از خطوط مقدم نبرد دور شوند تا باعث ایجاد حساسیت و دشمنی با ساکنان این مناطق نشوند.
.
سرلشکر عبدالوهاب السعیدی فرمانده نیروهای مسلح عراق در استان صلاح الدین به خبرگزاری رویترز گفت که به شبهنظامیان شیعی دستور داده تا از خطوط مقدم نبرد دور شوند.
این دستور پس از آن صادر شد که شبهنظامیان شیعی، دو خانه روستایی را در حومه بیجی به آتش کشیدند.
بنا بر این گزارش، ماموریتهایی همچون تامین امنیت مناطق در پشت جبههها، به شبهنظامیان شیعی سپرده شده است.
سرلشکر السعیدی که خود شیعه است، افزود: «شبهنظامیان فاقد انظباط هستند و نمیتوانند به آسانی خود را کنترل کنند. همچنین آنها آموزشهای لازم نظامی ندیدهاند.»
حمدان افزود دستور دور کردن شبهنظامیان شیعی از خطوط مقدم جبههها ثمربخش بوده و همکاری با روستاییان بسیار بهبود یافت.
حمدان تاکید کرد که روشهای اشتباه شبهنظامیان شیعی همچون به آتش کشیدن منازل این پیام را به ساکنان میرساند که پس از آزاد سازی مناطق از تصرف داعش، خود آنها هدف این شبهنظامیان خواهند بود!!
hasani / 12 November 2014