سومین روز مذاکرات سه‌جانبه بین ایران، آمریکا و اتحادیه اروپا در سطح وزاری خارجه، ساعت ۱۱ صبح سه‌شنبه ۱۱ نوامبر/۲۰ آبان در هتل بوستان مسقط آغاز می‌شود. محمد جواد ظریف، جان کری، وزرای خارجه ایران و آمریکا و کاترین اشتون، هماهنگ‌کننده گروه ۱+۵ در این مذاکرات شرکت دارند.

جان کری، سلطان قابوس، کاترین اشتون و محمد جواد ظریف
جان کری، سلطان قابوس، کاترین اشتون و محمد جواد ظریف

در هتل بوستان مسقط ابتدا نشست‌های دوجانبه هیأت ایرانی با هیأت‌های روسیه و چین برگزار می‌شود، سپس هیأت مذاکره‌کننده ایرانی به صورت چهارجانبه با سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا گفت‌وگو می‌کند.

خبرگزاری‌های ایران احتمال داده‌اند که هیأت مذاکره‌کننده ایران و آمریکا نیز، امروز با هم مذاکره کنند.

عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای مذاکرات امروز را «فشرده و سنگین» خوانده و گفته است مذاکرات تا شامگاه امروز ادامه می‌یابد. چشم‌انداز ادامه مذاکرات هنوز مشخص نشده است. عراقچی در نشست خبری که در پایان دومین روز مذاکرات برگزار شد، گفته است شامگاه امروز معلوم می‌شود که آیا مذاکرات قدرت‌های جهانی با ایران درباره برنامه هسته‌ای‌اش چهارشنبه ۱۲ نوامبر/۲۱ آبان ادامه پیدا خواهد کرد یا اینکه مذاکره‌کنندگان برای تنفس به کشورشان بازمی‌گردند. هیأت ایرانی اعلام آمادگی کرده که در عمان بماند و مذاکرات را ادامه دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس، بحث همچنان بر سر غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات هسته‌ای ایران و میزان ذخایر اورانیم غنی‌شده و تحریم‌ ایران است. مسئله نیروگاه اراک و سایت فردو نیز از موضوعات مذاکرات فشرده‌ای بود که روز گذشته در مجموع ۱۲ ساعت به طول انجامید.

عباس عراقچی، عضور ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، شامگاه گذشته، پس از پایان یافتن دومین روز مذاکرات به خبرنگاران گفته است: «در موقعیتی نیستیم که بگوییم پیشرفتی در مذاکرات داشتیم و در موقعیتی هم نیستیم که بگوییم پسرفت داشتیم.»

به گفته عراقچی اکنون در نهمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای مشکلات مشخص شده، و مذاکره‌کنندگان در پی یافتن راه‌حل‌هایی برای مشکلاتند.

عراقچی نسبت به دست یافتن به یک توافق جامع هسته‌ای در مهلت تعیین شده تا ۲۴ نوامبر، چندان خوشبین نبوده است.

جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اما گفته است که هنوز برای دستیابی به یک توافق جامع هسته‌ای وقت هست.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل شامگاه دوشنبه گفته بود گزارش‌هایی از «یک معامله قریب‌الوقوع» شنیده است. او از قدرت‌های جهانی خواسته از «معامله‌ عجولانه» با ایران بپرهیزند.

باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا در نخستین روز مذاکرات مسقط گفته بود «شکاف عمیقی» برای رسیدن به یک توافق جامع وجود دارد.

بن علوی، وزیر خارجه سلطان‌نشین عمان در آستانه آغاز روز دوم مذاکرات، برگزاری این گفت‌وگوها را در مسقط، نتیجه پنج سال تلاش عمان برای «پل زدن میان شکاف ایران و غرب و آوردن طرفین بر سر میز مذاکره به منظور یافتن راه‌حل صلح‌آمیز برای مساله اتمی ایران» خواند.

به گفته عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه، رهبر ایران رویکرد «حمایت‌آمیز» و «دلگرم‌کننده‌ای» نسبت به تیم مذاکره‌ کننده اتمی دارد. او همچنین به شبکه العالم گفته که بازگشت به شرایط قبل از توافق ژنو، یک سناریوی خطرناک برای همه است.

روزنامه «تایمز عمان» به نقل از بن علوی، وزیر خارجه سلطان‌نشین عمان خبر داده بود که در روز اول مذاکرات، بر سر مسائل بزرگ و مهمی توافق حاصل شده و انتظار می‌رود برای بعضی دیگر از مسائل معوق مانده نیز راه‌حلی پیدا شود. این خوشبینی اما در پایان روز دوم مذاکرات رنگ باخت.